Albania attracting Czech investors and tourists | Government of the Czech Republic
- - - Aktualisiert - - -
http://www.tvklan.al/lajmi.php?id=30822
Muzeu Historik Kombëtar si i vetmi vend ku mund të preket historia nëpërmjet objekteve, ka shënuar një bum turistësh këtë fundjave, me grupe të ndryshme nga Cekia, Hollanda , Italia e Sllovenia.
“Më pëlqeu shumë historia juaj, e sidomos pjesa kushtuar heroit tuaj kombëtar Skënderbeut. Interesant ishte edhe pavijoni i komunizmit , pasi isha e interesuar te dija diçka mbi zhvillimet e Shqipërisë pas rënies se komunizmit”.
“Turisti anglez. “Vij nga Cekia dhe jam gjthnjë në zbulim të kulturave të vendeve të panjohura. Që prej një jave po mësoj mbi historinë e popullit tuaj e sidomos periudhën postkomuniste”
Të tjerë turistë të dhënë pas artit pamor mrekullohen nga ikonat
Turistja italiane “Ikonat më pëlqyen jashtëzakonisht shumë. Ato janë të mrekullueshme, . e gjithë pjedsa e artit figurativ është e tillë. Interesante janë edhe pavijonet e tjera.
Muzeu kombëtar ka shënuar një numër prej 3 turistësh vetëm gjate muajit
qershor, ndërsa gjatë gjashtëmujorit të parë ky insitucion është vizituar nga 44 mijë e 3oo turistë të huaj. Për sa i përket gjeografisë së vizitorëve, gjatë kësaj periudhe kryesojnë guidat nga vendet europiane, por të shumtë kanë qenë edhe grupet me turistë aziatikë dhe amerikanë.
Tschechen kommen echt viele zu uns Italiener auhc