Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albanische Kämpfer in Kroatien

Mesic dankte Albaner, die für Kroatien gekämpft.

Mesiq falënderoi shqiptarët që luftuan për Kroacinë

mesic_stjepan2-2712092.jpg

[Mesiq falënderoi shqiptarët që luftuan për Kroacinë] Prishtinë, 8 janar - Presidentit i Kroacisë, Stipe Mesiq, të premten është pritur me nderime më të larta në Kosovë. Atij i ishte organizuar një pritje ceremoniale nga Garda Ceremoniale e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), ndërsa është pritur nga presidenti Fatmir Sejdiu, të cilit i ka shprehur përkrahjen e plotë të vendit të tij për të gjitha proceset nëpër të cilat po kalon Kosova. Presidenti Sejdiu ka shprehur falënderimin e tij më të thellë për mënyrën energjike dhe konsistente të presidentit Mesiq në mbështetje të së drejtës së popullit të Kosovës. Për përkushtimin e Kroacisë për Kosovën dhe kontributin e presidentit Mesiq, presidenti Sejdiu e ka nderuar atë me “Medaljen e Artë të Pavarësisë”, për kontributin e jashtëzakonshëm për pavarësinë dhe zhvillimin e Kosovës si shtet demokratik. Mesiq ka thënë se vizita e tij është në shkallën e katërt të bashkëpunimit mes dy vendeve, pas njohjes, vendosjes së marrëdhënieve diplomatike dhe emërimit të ambasadorit në Prishtinë. Ai e ka përmendur ndihmën heroike të shqiptarëve në luftën e Kroacisë, duke thënë se këtë ndihmë asnjëherë nuk do ta harrojë popullit kroat. “Kroacia është gjithsesi e gatshme t’i ndihmojë Kosovës me dije, përvojë të vetë në cilëndo fushë, duke përfshirë këtu edhe në rrugën për Bashkimin Evropian, e cila sot duket ende si e ardhme e largët, por që Kosova e pavarur, në çka jam i sigurt, një ditë do të shkojë”. Presidenti në largim i Kroacisë, gjatë të së premtes do të mbajë një fjalim para deputetëve të Kuvendit të Kosovës, do të shpallet “Qytetar Nderi” i Prishtinës, do të zhvillojë takime me biznesmen, ndërkaq pritet ta vizitojë edhe fshatin Janjevë të banuar edhe nga komuniteti kroat në Kosovë. / Zhurnal /

Zurück
Oben