Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albanische Kampfsportler

Milano
610x.jpg
Naim Terbunja është duke u përgaditur në Buchet të Francës për kampionatin botërorë të boksit amator i cili do të mbahet nga 31 Gusht e deri më 13 Shtator në qytetin e modës Milano të Italisë.
Terbunja i cili këtë vit fitoi "New York Daily News - Golden Gloves" dhe "National Golden Gloves" konsiderohet favoritë kryesor për medaljen e artë nga ekspertët dhe trajnerët e përfaqësuesve tjera botërore, pasi që emrat e mëdhenjë të boksit amator si Matvey Korobov, James DeGale, Derren Sautherland kaluan në boksin profesionist pas lojrave olimpike.
Terbunja është kënaqur me formën e tij dhe e pret fillimin e kampionatit botërorë i qetë dhe nuk sheh ndonjë konkurrent të denjë kësaj radhe. " Në këtë vend ku kushtet janë optimale për përgaditje. Jan edhe shumë kombëtare tjera që e preferojnë këtë vend si Franca, Kuba, Algjeria, Maroku, Tunisi dhe kam edhe sparring partner për t`a shiquar veten sa jam i përgaditur" deklaroi Terbunja.
"Në fillim të muajit Gusht isha edhe në Dublin të Irlandës dhe atje kam stërvitur me konkurrentin për medalje nga Uzbekistani, por kishte edhe boksier tjerë me kualitet nga Irlanda e Anglia. Janë tre apo katër boksier që janë konkurrent për medlaje të artë. Veten e favorizoj së bashku me konkurentin nga Rusia-Maxim Koptyakov, Ukraina-Ivan Senay, edhe Kuba ka bokserin e mirë dhe siq thashë pak më parë edhe për boksierin nga Uzbekistani, por besoj se unë do të jem kampion i botës" përfundoi Terbunja nëpërmjet telefonit nga Buchet.
Naim Terbunja me optimizëm pret fillimin e këtij evinimenti dhe është në rrugë të mirë që të jetë fituesi i parë shqiptar medaljen e artë në kampionatet botërore. Boksieret shqiptarët që kanë fituar medalje në kampionatet botërore janë Luan Krasniqi i cili fitoi medaljen e argjend në Berlin me 1995 dhe Mehmet Bogujevci poashtu medaljen e argjend në Beograd me 1979.

YouTube - Naim Terbunja vs Marcus Browne MSG GG 82 17 apr 09 Part 1

25. Shtatorë: Kabashi mbron titullin në München
besim_kabashi2.jpg
Kampioni i botës në kikboks (-95 kg) Besim Kabashi do të ngjitet në ring me 25 Shtator për të mbrojtur titullin e fituar në vitin 2008. Kundërshtarë i Kabashit do të jetë John Love nga Shtetet e bashkuara të Amerikës.
Vëllzërit kroat STEKO organizojnë edhe një eveniment të madhë në vendbanimin e tyre München ku do të lufton edhe sportisti më i suksesshëm i tyre, kosovari Besim Kabashi.

Kabashi do të mbron titullin WKA të botës në kategorinë -95kg kundër amerikanit John Love i cili njihet më shumë si garues në turneun e madhë K-1 GP. Love ka gjithsejt 17 duele, 15 fitore (12 K.O.) dhe vetëm 2 humbje.

"Tani gjindëm në fazën kryesore pregaditore, pas një pushimi në Kosovë kamë ardhur në Gjermani për stërvitje dhe për të mbrojtur titullin tim të botës të cilin nuk e lëshoj dotë" kështu Kabashi për AlbanianBoxing.com

"Nëse unë do e jap këtë titull, ai do të jetë rasti kur do të luftoj një kategori më lartë, pikërishtë në peshat supër të rënda +95kg por jo në ndonjë rast tjetër. Tani do të kemë një kundërshtarë të sukssesshëm por fitorja do mbetet e imja" vazhdon Kabashi për AlbanianBoxing.com
besik_kabashi3.jpg

Në mbrëmjen e 25 Shtatorit e cila do të organizohet në sallën "Circus Krone" të qytetit gjermanë München do të lufton edhe kampionia e botës dhe shumë e afrimuara Christine Theiss e cila krahas Besim Kabashit percillet vazhdimisht nga televizioni gjermanë DSF.

17)Valon Basha (Albanien)Winner Vs.Wannai Pangpilat
YouTube - Valon BASHA vs Wannai PANGPILAT Part 2 (Pjesa e 2-të)

18)Valon Basha (Albanien)Winner Vs.Abdallah Mabel
YouTube - valon basha vs abdallah mabel

19)Luigi Gjokaj(Albanien)Winner Vs.Eric Lue
YouTube - Luigi Gjokaj v Eric Lue

20)Elvir Muriqi(Albanien)Winner Vs.Jamel Willson
YouTube - Elvir Muriqi vs. Jameel Wilson

21)Elvir Muriqi (Albanien)Winner Vs.Antonio Tarver
YouTube - Antonio Tarver vs. Elvir Muriqi - LightHeavyweight Boxing p2
YouTube - Antonio Tarver vs. Elvir Muriqi - LightHeavyweight Boxing p4

22)Shpetim Shala(Kosovo)Winner Vs.Janos Finfera (Sllowakai)
YouTube - Shpetim Shala KnOckout Janos Finfera

23)Kreshnik Qato (Albanien)Winner Vs.David Istrada (USA)
YouTube - Kreshnik Qato _ KAMPION BOTE / WORLD CHAMPION _ 20/12/2008

24)Kreshnik Qato (Albanien)Winner Vs.Aleksander Zajcev (Russland)
YouTube - Kreshnik Qato VS. AleksandÄ—r Zajcev
YouTube - Kreshnik Qato

Champion Of World

25)Liridon Ivezaj (Albanien)Winner Vs.Julius Feldbaum
YouTube - Liridon Ivezaj vs Julius Feldbaum

26)Yll Maliqi (Kosovo) Winner Vs.Millosh Golic
YouTube - Yll Maliqi vs Millosh Golic - KO

27)Tahir Menxhiqi(Kosovo)Winner
YouTube - tahir menxhiqi

28)Elshan Shafqi (Albanien) Winner
YouTube - Ehsan Shafiq fights with kick boxer 2007 London

29)Rrustem Kreshnik(Kosovo) Winner
YouTube - Rrustemi Kreshnik

Kosovarische Hymne Für die Kosovarischen Kämpfer
YouTube - H I M N I i RI i K O S O V E S

Albanische Hymne Für die Albanische Kämpfer
YouTube - Himni Shqiptar

zum schluss Albanian Boxin Strom
YouTube - Albanian Boxin Storm

YouTube - Albanians in Japan

Ey wartet noch paar jahre dann seht ihr mich auch im fernseh ich bin auch box verein und bin der beste aus meiner altersklasse und gewichtsklasse das liegt mir im blut

Zurück
Oben