Kampfposter
Top-Poster
Aha znaci ipak nece, bas ce biti zanimljivo, oce' li odrzati to obecanje - samo da nebude na kraju "ujeo vuk magarca". Hvala na informaciji.
Zaista cudno, upravu si. A moram ti rec', sam dolazak MMF-a bi u stvari znacilo privatizaciju drzavne imovine, zar ne? To je ono sto MMF zanima, njima se, da izvines, "jebe" za neke nove reforme, njima taj scenarijo jos ide u prilog da "propadate", sto vise propadas, vise ces morati prodati da se prehranite. Tzv. "kresanje" javne potrosnje per se moze biti prijatelju i stetno, tj. bez povecanja produktivnosti nista se dobiva kresanjem javne potrosnje, naprotiv. Ja mislim da su neki ljudi dolje naivni sto se tice MMF-a, jer mislim da nisu svjesni, da oni nedaju povoljnije kredite. MMF ti umjesto kamate namece rasprodaju za sicu i gospodarske mjere koje te dovode u stanje jos vece bjede i neefikasnosti privrede. Ja bi' licno to nazvao "pristanak na duznicko ropstvo". Ako se vec ide ko' muva bez glave na kresanje javne potrosnje, treba isto poreznom politikom ciljano potaknuti one grane, koje ustvari mogu stvoriti dodadnu vrijednosti, izvoz, turizam i proizvodnju.
Ne bih se upustio u duboke analize MMF-a pošto nisam upućen u ljude i strukturu organizacije ali što znam je da Hrvatska više nema što privatizirati ili za siću dati osim struje, odnosno HEP-a.
Šume su poluprivatizirane, Voda također, užas.
Po meni je jedino rješenje za privredu obrnute mjere od štednje, znači smanjiti porez u svim segmentima poslovanja a kao uzvrat povećat porez na dobit.
Šume, Vodu i HEP bolje organizirati sa štrućnjacima da ne posluju negativno.
Ukinuti nepotrebne Županije koje se ne mogu same financirat i rješit se bar malog dia "inventara" državnih djelatnika koji imaju radna mjesta zbog stranačke pripadnosti a ne zbog potrebe.
Smanjiti rok pomirenja računa, pogovoto velike tvrdtke kao što je Todorićeva ili stimulirati ili prisiliti poštivati male poslovne partnere i rokove plačanja.
PDV naplatit kada stigne uplata a ne kada se izdaje račun, što pogotovo male privrednike dovede u situacije bankrotiranja u koliko ne mogu samo netkoliko računa na vrijeme naplatit.
Naj bitnije pitanje je kako što više stranog kapitala privuć a to ide samo kroz edukaciju građana na viši nivo ili smanjiti poreze da se što efikasnije posluje.
Ma ima tu dosta što se mora hitno promjenit, nema iluzije.