Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Arian Cani kunder Kosoves dhe Kosovarve

Tetova

simply guy
• Arian ÇANI
Kur mendoj se sa keq do ndjehesha sikur papritur të mësoja se Dropulli në Jug të Shqipërisë do të shpallte pavarësinë dhe do të ndahej përfundimisht nga vendi im… Kur e mendoj për një çast, dridhem i gjithi. Sepse them me vete: po tani ç'i mbeti më këtij vendi. Janë mbledhur bashkë gjithë më të fortët e botës dhe ...po luajnë e tallen me ne në këtë farë feje. Se nuk është puna që na iku një pjesë territori. Në fund të fundit, nuk është puna se mua më lidhte ndonjë gjë me ato treva (fjala që bie se në të vërtetë unë kam lidhje të forta me Dropullin), por fakti që po na pallojnë kështu në sy të gjithë botës dhe ne që nuk kemi asnjë mundësi ta bllokojmë këtë copëtim… Kjo është dramë e madhe, do t'i thosha vetes. Dhe jam i bindur që të njëjtën ndjesi do të kishin shumica e banorëve që nuk do jetonin në Dropull.

Se jo për ndonjë gjë, por unë si qytetar i thjeshtë që banoj në kryeqytet apo diku vërdallë nëpër Shqipëri, nuk do t'i hyja fare diskutimit nëse do të kishin apo jo të drejtë banorët e Dropullit atje në Jug të ndaheshin nga pjesa tjetër e vendit dhe të shpallnin pavarësinë e njëanshme. Jo. jo. As nuk do të merresha fare me të tilla histori. Sepse që kur kam lindur, më kanë mësuar natyrshëm në familje, shkollë e kudo se Shqipëria është 28 mijë kilometra katrorë nga Vermoshi në Konispol. Sepse që kur kam qenë i vogël i kam shëtitur ato treva për qejfin tim, duke kaluar pushimet për vite me radhë në detin e paparë të Jugut… Ndërsa tani që po kap të dyzetat, të më thoshin se pasnesër, e diel 17 shkurt 2008, Dropulli i sipërm dhe i Poshtëm do të shpallë pavarësinë, sigurisht që do të më dukej vetja një vemje e poshtëruar. Sa keq do të ndjehesha…
Se mirë që historia nuk është treguar aspak bujare me ne, duke na ndarë e copëtuar disa herë, por të paktën mos të na merrte tani në 2008-ën, një nga copat më të mira dhe më të pasura të vendit, Jugun. Dhe mirë që ata njerëz atje duan të jetojnë të ndarë, por që shumica e shteteve të kësaj bote, të mbështeste Dropullin dhe të na trajtonte ne si ca të egër që nuk kemi ditur të respektojmë të drejtat e tyre, kjo do të më dukej e papranueshme dhe e padrejtë. Unë për vete vdes për minoritarët dhe më lidhin aq shumë kujtime me ato treva, ndonëse ekzistenca e tyre nuk interferon fare prej vitesh në jetën time. E megjithatë, sa keq do të isha sikur ato fshatra aq të mirë që flasin greqisht të ndaheshin përfundimisht nga ky territor që për vite me radhë ka qenë i përbashkët...
Kjo që po të rrëfeja më sipër nuk ishte veçse një trill i imi, një moment fantazie. Thjesht për të kuptuar më shumë tjetrin, të huajin, atë që ndoshta e konsiderojmë ende "armik".

Kur isha i vogël më kanë mësuar se jeta është e padrejtë për njërën palë. Dhe është e drejtë për palën tjetër. Pasnesër është e diel, data 17 shkurt 2008. Ata do të festojnë, do të këndojnë, do të pijnë dhe do të dehen nga gëzimi i pavarësisë (së kushtëzuar). Sepse duke filluar nga e hëna, ata do të kenë flamurin e tyre, institucionet e tyre, korrupsionin e tyre. Sa mirë për kosovarët, por sa keq për serbët…!

Arian Cani qe eshte Moderatori i emisionit ne Vizion+ i emisionit "Zone e lire" komenton ne kete shkrim qe pavarsia e kosoves nuk eshte legal!

ariani_kopertina_1_large.jpg

Nuk do ta perkthej ne gjermanisht kete shkrim pasi qe do hasim ne komente te kota nga greket, serbet dhe komunitetet tjera qe mundohen te na provokojne! Dhe ju lutem postoni vetem ne shqip!

Per mua eshte nje skandal i madh, dhe ju lus qe ta jepni mendimin tuaj! FLM

Edhe ky asht Ortodox si aj Albalncy , rrasja kepen keti far muti, keti duhet meja ndalu me hy ne Kosov !

ah per ksi mu*a ski qka te flasish :D veç n'RRS mij qu :D F*ck off mos u mirr kot me ket tip me siguri spi hec emisioni tash mu bo publik po provokon hahahah :lol: :D

haha po kerkuj nuk ja nin qa thot ky pederi !

e shqiperia jugore kur nuk kamu shpall !

ky kurr ishte i ftuar ne valamala show, ja ka kerku valonit fjalorin shqip-shqip ncncncn, i vetmi shqiptar qenka ather ky qe nuk e kupton dialektin kosovar :mad:

Po ne vet kena faj qe e thirrem ket far debili ne emisijona ton, ti shikoje niher si duket, si grek muti far e flliqt, mesiguri edhe qasi esht!

U nonen ja qifsha..ky u kon para 1 vit ne Vala Mala Show e lypke perkthyse qeni i keq.
Hajt det vjen edhe niher e nonen kan mja qinun.

Zurück
Oben