Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Šimić: Hrvat sam, ali rado bih branio za Srbiju!

Zvanično najbolji golman Superlige Srbije, Hrvat Marko Šimić ponovio je da bi rado branio za reprezentaciju Srbije, zemlje u kojoj je rođen.

Naravno da bih voleo da branim za Srbiju. Rado bih se odazvao eventualnom pozivu novog selektora. Ovde sam rođen, bez obzira što sam Hrvat po nacionalnosti – rekao je Šimić novinarima u beogradskom hotelu „Hajat”.

Šimić je rođen 1985. godine u Valjevu i ima srpski pasoš, a ove sezone briljira na golu Jagodine, ekipe koja sledećeg vikenda može da izbori plasman u Evropu, prvi put u istoriji kluba.

Katastrofalno smo počeli sezonu, u nekim trenucima smo mislili da ćemo se do kraja boriti za opstanak. Sjajnim igrama došli smo sada u ovu poziciju. Plasman u Evropu bio bi sjajna nagrada za klub, navijače i grad”, istakao je Šimić.

Dobrim odbranama, kako to obično biva, Šimić je skrenuo na sebe pažnju drugih klubova, među kojima je i Partizan.

Mislim da su dobre šanse da na kraju sezone promenim klub. Ipak, videćemo šta donosi prelazni rok. Neće mi smetati ni ako ostanem, pogotovo ako izborimo plasman u Evropu – naveo je Šimić.

On je dodao i da priznanje za najboljeg golmana lige predstavlja posledicu dobrih igara celog tima i sjajne podrške ljudi iz Jagodine.
Šimić je karijeru počeo u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama, a potom je branio za Sesvete i ekipu ZET iz glavnog grada Hrvatske.

Šimić: Hrvat sam, ali rado bih branio za Srbiju!

Zvanično najbolji golman Superlige Srbije, Hrvat Marko Šimić ponovio je da bi rado branio za reprezentaciju Srbije, zemlje u kojoj je rođen.

Naravno da bih voleo da branim za Srbiju. Rado bih se odazvao eventualnom pozivu novog selektora. Ovde sam rođen, bez obzira što sam Hrvat po nacionalnosti – rekao je Šimić novinarima u beogradskom hotelu „Hajat”.

Šimić je rođen 1985. godine u Valjevu i ima srpski pasoš, a ove sezone briljira na golu Jagodine, ekipe koja sledećeg vikenda može da izbori plasman u Evropu, prvi put u istoriji kluba.

Katastrofalno smo počeli sezonu, u nekim trenucima smo mislili da ćemo se do kraja boriti za opstanak. Sjajnim igrama došli smo sada u ovu poziciju. Plasman u Evropu bio bi sjajna nagrada za klub, navijače i grad”, istakao je Šimić.

Dobrim odbranama, kako to obično biva, Šimić je skrenuo na sebe pažnju drugih klubova, među kojima je i Partizan.

Mislim da su dobre šanse da na kraju sezone promenim klub. Ipak, videćemo šta donosi prelazni rok. Neće mi smetati ni ako ostanem, pogotovo ako izborimo plasman u Evropu – naveo je Šimić.

On je dodao i da priznanje za najboljeg golmana lige predstavlja posledicu dobrih igara celog tima i sjajne podrške ljudi iz Jagodine.
Šimić je karijeru počeo u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama, a potom je branio za Sesvete i ekipu ZET iz glavnog grada Hrvatske.

dobar karakter je pokazao. tu se vidi da ne razgranici srbiju i hrvatsku previse. i ako bi mozda imao razlog za to.
volio bi da igra za orlove.

Pantelić: „Krkić bi bio pun pogodak za tim“

Reprezentativac Srbije Marko Pantelić, pohvalio je odluku čelnih ljudi Fudbalskog saveza da intenziviraju pregovore sa nekadašnjom nadom Barselone i španskog nacionalnog tima, a sada fudbalerom Rome Bojanom Krkićem da obuče dres Srbije.
U ovom trenutku je neizvesno hoće li zaista Krkić naslediti Pantelića u dresu “Orlova“ sa brojem 9, ali, za razliku od mnogih koji se toj ideji protive, Pantelić je uveren da bi to bio pun pogodak za Srbiju uoči kvalifikacija za SP u Brazilu.
“U trenutnoj oskudici napadača, Krkić bi bio pun pogodak. Hipotetički, ja bih doveo i Mesija i Kristijana Ronalda kako bismo napravili dobar rezultat u kvalifikacijama. Interes nacije je najvažniji, a ne šta misli jedna glava“, izjavio je Pantelić, a prenosi list “Alo“.
U slučaju da Krkić ne prihvati poziv iz Beograda, Pantelić veruje da bi Sulejmani mogao da bude ključni igrač u narednim kvalifikacijama.
“Krkić je polušpic, nije klasična devetka, ali on sa lakoćom postiže golove. Daj bože da se odluči da igra za Srbiju, ali ako se to i ne dogodi, nije strašno jer Srbija ima Sulejmanija. Očekujem da Miralem ‘eksplodira’ u kvalifikacijama i da bude naš ključni igrač“, smatra Pantelić.

Panteli

dobar karakter je pokazao. tu se vidi da ne razgranici srbiju i hrvatsku previse. i ako bi mozda imao razlog za to.
volio bi da igra za orlove.

Pa da, decko je dobar golman, najbolji u lizi, sto nama objektivno treba, ima srpski pasos i zeli da igra za Srbiju. Ne vidim razloge da mu se ne pruzi sansa, a ne bi bilo ljutnje i da se odluci da igra za Hrvatsku.

Zurück
Oben