Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Der Kader für die Spiele gegen Kroatien und Wales ist raus.
Matić dabei, Šćepović nicht.

Golmani: Vladimir Stojković, Damir Kahriman, Branimir Aleksić

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Matija Nastasić, Nikola Maksimović.

Vezni red: Ivan Radovanović, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Radosav Petrović, Nenad Krstičić, Nemanja Matić, Dušan Basta.

Napadači: Filip Đuričić, Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Miralem Sulejmani, Aleksandar Mitrović, Filip Đorđević.

Ova nasa reprezentacija ima ogroman potencijal, ali samo ako se dobro kanalise. Igrali su odlican presing u prvom poluvrijemenu, ali imaju veoma losa rjesenja kada napadaju a protivnik vrsi presing. Gol koji smo primili je direktna krivica Djuricica, koji je predao loptu u noge Hrvatima. Zasto ? Zato sto je otisao u aut, nije imao ni jednu opciju za pas, pritisnuo ga je protivnik i oduzeo loptu. Mora se uvijek stvarati trougao i opcija za pas, ili naprijed ili nazad. Kretnja sredine je tada dovela do toga da izgubimo loptu, a visoko postavljena odbrana sa sporim Suboticem je mac sa 2 ostrice, od kojih smo mi osjetili onu ostriju. Bice ovo bolje kada oni sazru i kada pocnu da igraju velike meceve. Igre protiv Kolumbijaca i Hrvata su ipak po meni dobra stvar, jer igraci sada znaju da ih malo djeli od toga da budu top reprezentacija. Sulejmani je odigrao odlicnu utakmicu, ali je isto tako znao i da se ne vidi u prethodnih 10 utakmica za reprezentaciju. Najvise mi ga je bilo zao, kada je ono pao u finisu meca, a Srna napucao loptu u aut preko stadiona. Ulaze doktori, on izlazi sa terena i gleda tuzno u Mihajlovica koji je na metar od njega, samo sto ne kaze "Ne mogu vise, izvedi me". A Mihajlovic gleda negdje u picku materinu, i ne konstatuje svog igraca. I Sulejmani se vraca u igru, da statira.

Elem, dobra utakmica za nas, ali isto tako veoma karakteristicna. Slaba realizacija i tesko stvaranje sansi. Treba nam mirnija igra na sredini, jer ovako igramo na vihore kada nam protivnik dozvoli. Cim krenemo u statican napad, mi smo bez ideje, i lopta u nedogled kruzi u zadnjoj liniji, dok je neki stoper ne napuca i tako izgubimo loptu i dobijemo kontru po faci.

Zurück
Oben