Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bester europäischer Basketballer aller Zeiten gewählt!

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 8317
  • Erstellt am Erstellt am
Belinelli? Spanoulis? Wo sind Galis, Riva, Meneghin? Alberto Herreros?

Marc Gasol ist zwar schon jetzt Weltklasse, aber jetzt schon so weit oben? Genauso Linas Kleiza, ich find den richtig gut, aber wo ist da eher ein Jasikevicius?

ändert nix daran dass dirk der go to guy der mavs is und war...
hat den ring und zudem auch noch mvp ....
ah und finals mvp...

an zweiter stelle bei mir bodiroga.
der man konnte alles...allein schon gg argentinien 2002
die floater mmmm

ändert nix daran dass dirk der go to guy der mavs is und war...
hat den ring und zudem auch noch mvp ....
ah und finals mvp...

Dekko, neki cak govore da je Nowitzki neki "spoj" Kukoca i Drazena, a recimo Nowitzki nema ni blizu pregled igre i dodavanja kao recimo Kukoc, a sa Drazenom nema nista zajednicko. On svoju dominaciju duguje iskljucivo svojoj visini i pokretljivosti, koja je netipicna za istu. Dirk je strasan igrac, ali bez dodirnih tacaka sa gore navedenim, osim sto je bijelac iz europe. Vidio sam nebrojene utakmice, i moje misljenje je da je Drazen uvjerljivo najbolji igrac, kojeg sam imao prilike (na srecu i uzivo, zahvaljujuci bratu) gledati - mislim tu na europsku kosarku. Istina, imao je i on losijih izdanja tu i tamo, ali sve u svemu takav "killer" se nije rodio ni prije ni poslije njega, bar za sada. Jednostavno stroj za koseve. On je sa 18 godina bio najbolji strijelac YU lige, a danas su igraci sa 22-23 perspektivni. Poslije njega bilo je u NBA velikih Europljana, koji su i postigli vise, ali on je bio taj koji je postavio neke standarde (kad govorimo o prvim europljanima u NBA, ne smije se zaboraviti niti Divac, koji je jos 1991. igrao u finalu NBA sa Lakersima, i to ne na klupi, vec vrlo vazan igrac).

an zweiter stelle bei mir bodiroga.
der man konnte alles...allein schon gg argentinien 2002
die floater mmmm

Najdrazi nas igrac. Neprevazidjena kosarkaska inteligencija i eleganicja u igri, onako nesto se dotad u evropskoj kosarci rijetko vidjelo. Veliki sportsmen i fer igrac (cuveni podatak da nikada u karijeri nije dobio tehnicku gresku), igrac-lider i u reprezentaciji i u klubovima za koje je igrao, je predvodio tim i rijesavao utakmice tj. preuzimao odgovornost kada se lomilo. Dobro si i spomenuo, dovoljno je sjetiti se kako je gotovo sam dobio vec izgubljenu utakmicu protiv Argentine. Njemu bi cak dao prije odlucujucu loptu nego Pedji Stojakovicu, jer Bodiroga ima specifican dribling i ide ladno jedan na jedan ili jedan na dva, dok bi Pedja sutnuo izdaleka isto kao i Dirk Nowitzki. Bodiroga je to dokazao dosta puta i u klupskoj i reprezentativnoj selekciji i prije finala sa Argentincima. To je igrac koji trazi tu zadnju odlucujucu loptu, kao sto je nekad bio Drazen Petrovic. Zato je Dejan Bodiroga vec nekoliko godina bio najbolji evropski igrac i bez NBA lige i bolji je od puno evropskih igraca u NBA.

Laut MVP Titel in Europa, dann Spanoulis, Diamantidis und Navaro!
Viele kenne ich nicht mal.

PS: Nikos Galis außer Konkurrenz

- - - Aktualisiert - - -

Es fehlenn aber viele.

Muss mich korriegeren, wenn man die Spieler aus der NBA nimmt, dann ist Gasol der beste Europäer fuer mich zur Zeit.

Zurück
Oben