Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnien und Herzegowina vs. Griechenland WM 2014 Qualifikation - 22.03.2013

Wer wird das Spiel gewinnen ?

• Umfrageteilnehmer
    69
Schlimmer finde ich ja, dass man nach dem Spiel wieder bis Juni warten muss. und ich hab mich schon auf zwei NM Spiele gefreut.

Schlimmer finde ich ja, dass man nach dem Spiel wieder bis Juni warten muss. und ich hab mich schon auf zwei NM Spiele gefreut.

Geht mir gleich, und merkte es eigentich erst Ende letztes Jahr. BiH spielt sogar erst im September wieder -.- Sowas gabs die letzten Quali-Spiele nicht. Kennt jemand die Gründe für den komischen Spielplan? Erinnert irgendwie an das neue Champion's League System^^

Geht mir gleich, und merkte es eigentich erst Ende letztes Jahr. BiH spielt sogar erst im September wieder -.- Sowas gabs die letzten Quali-Spiele nicht. Kennt jemand die Gründe für den komischen Spielplan? Erinnert irgendwie an das neue Champion's League System^^

Wir spielen im Juni schon gegen Lettland. ;)

Safet Sušić: Na Grčku idemo sa dva napadača! Spisak je bio spreman prije sedam dana!

Na današnjoj press konferenciji selektor Safet Sušić govorio je o utakmici protiv Grčke koja će se igrati 22. marta u Zenici.
"Svaki rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu je dobar. Neće biti lako. Ne želim davati bombastične najave i obećanja", rekao je Sušić prisutnim novinarima
"Miralem Pjanić nije ni igrao u prvom meču protiv Grčke i to se svakako osjetilo. Tražim da dođe na okupljanje, jer imam uvjerenja doktora Karabega da ukoliko se ne radi o napkunuću ligamenata, da Pjanić može biti pripremljen za ovaj meč. Još uvijek nismo vidjeli nikakve nalaze i snimke, a moje iskustvo je da pretjerano ne vjerujem talijanskim klubovima, koji uvijek u prvom redu žele zaštiti svoj interes po svaku cijenu." govori Safet Sušić.
"Misimovića sam planirao zvati i prije povrede Miralema Pjanića, upravo kao i Rahimića, jer smatram da protiv Grčke moramo imati na raspolaganju sve igrače za koje ja smatram da pripadaju najboljem što Bosna i Hercegovina ima. Misimovića je rezon zvati iz Kine obzirom da može očekivati da igra u prvoj postavi reprezentacije, a svakako da ne bi bilo logike da ga izostavim nakon što je bio dijelom tima tokom cijelih kvalifikacija. Spisak je bio napravljen još prije sedam dana i sekretar reprezentacije Pilav ga je ponio sa sobom u nedjelju u Brisel kako bi poslao pozive."
"Grci su opasna i iskusna ekipa, ali oni će u Zenici igrati sa dva zadnja vezna igrača, tako da nema potrebe da i mi igramo pretjerano zatvoreno. Igraćemo ofanzivno, sa dva napadača, već poznatim ofanzivnim bekovima i veznim igračima." najavljuje Sušić.
"Imam čovjeka koji za mene prati grčku selekciju, koji je trenirao većinu igrača koji im igraju u reprezentaciji i koji zna sve o njima. Gledao sam prije nekoliko dana prvo poluvrijeme iz Atine utakmice između Grčke i BiH i sve što su Grci napravili u tom meču bio je plod naših grešaka jer nismo bili na nivou, posebno igrači u veznom redu od kojih se to najviše očekuje. Previše smo gubili loptu. Ovaj put to mora drugačije izgledati. Grci će nam dati loptu da igramo i čekati naše greške, u to sam siguran." smatra legendarni Pape.

http://www.reprezentacija.ba/a-sele...a-spisak-je-bio-spreman-prije-sedam-dana.html

578138_545214725500786_1306703293_n.png

Ich will ihm 'mal glauben. :D

Zurück
Oben