Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnische Armee

Armija Republike Bosne i Hercegovine/Армија Републике Босне и Херцеговине/Armee der Republik Bosnien und Herzegowina/Army of the Republic of Bosnia and Herzegovina

YouTube- ARMY OF THE REPUBLIC OF BOSNIA AND HERZEGOWINA

Bosnian War 1992/1996
scan0087.jpg

Bosnian Tank M-84/Yugoslavian Tank M-84
scan0018ll5.jpg

Bosnian Soldiers

Zuletzt bearbeitet:
Ja ich nenne so eine Armee billig!:birdman:

Die Kroaten hatten ebefalls in BIH an 2 Fronten zu kämpfen gegen die Bosniaken und Serben!:rolleyes:

Und die Armee wurde zu 50% aus arabischen Ländern und zu 50% von der EU finanziert!:help::birdman:( Und darauf ist mal stolz:-({|=)

was für ein idiot du bist, und vom wen habt ihr euer kreigsmaterial bekommen ?

ps, sogar ihr habt profitiert von den waffenlieferungen an die bosniaken, ihr habt euch immer 50% genommen also laber keine scheisse.

und öl habt ihr bekommen :birdman:

BOSNIEN-HERZEGOWINA

Muslime rüsten auf

Trotz des UNO-Embargos schleusen die islamischen Staaten Waffen ins Kriegsgebiet
Von Amir Taheri

Das Kriegsglück hat sich gewendet“, freut sich der elegante Herr in Londons „Ritz“-Hotel: „Unsere Brüder können wenigstens bis zum Frühling durchhalten.“ Seine „Brüder“ sind die überwiegend muslimischen Streitkräfte in Bosnien-Herzegowina.

Warum wurden die sowjetischen Streitkräfte Rote Armee genannt?
Gefragt von red
Der Waffenhändler, ein „Freund der leidenden Muslime“, will anonym bleiben. Er versichert: Die bosnische Armee erhält jetzt etwa die Hälfte der Rüstung, die sie für einen vollen Durchbruch im Krieg braucht. Der Waffennachschub funktioniert trotz des UNO-Embargos. Die Schmugglerorganisationen sind in ganz Ex-Jugoslawien tätig.

Muslimischen Quellen zufolge gab es drei Phasen bei den Waffenlieferungen aus islamischen Ländern an Bosnien-Herzegowina:

Anfangs wurde improvisiert. So versuchte Iran, Waffen einzufliegen. Doch das erste Flugzeug wurde von Amerikanern in Zagreb abgefangen. Die meisten Waffen kamen dann über Kroatien aus dem Libanon, von der Hisbollah oder anderen militanten Organisationen. Aus rund 30 muslimischen Ländern eilten „Heilige Krieger“, ehemalige Kämpfer in Afghanistan, als Freiwillige nach Bosnien-Herzegowina.

-Vor einem Jahr wurden die ersten Waffen aus ehemals sowjetischen Beständen nach Bosnien geliefert. Dabei halfen gegen „diskrete Geschenke“ Kroaten und auch schon mal UNO-Personal. Kroatien, auch Slowenien duldeten das Waffenschleusen, um sich Öllieferungen aus dem Persischen Golf, aus Libyen und Algerien zu sichern. Waffen der Kroaten und Serben wurden erobert, nach Bestechung deren Waffenverstecke ausgeräumt.

-Vor etwa sechs Monaten bauten Schmuggler nach den Worten Ramzi Tavkans, eines ehemaligen türkischen Offiziers, „ununterbrochene und zuverlässige Versorgungsrouten“ auf. Der Türke dient wie andere Freiwillige dem bosnischen Armeebefehlshaber Rasim Deli´c als „Berater“. Für Tavkan sind die Waffenlieferungen an die Muslime allerdings kleine Fische gegen die Kriegsrüstung der Serben.

In den vergangenen Monaten kauften die Muslime Waffen direkt von ihren serbischen Gegnern. Mindestens zwei serbische Offiziere wurden dafür exekutiert.

Šta ja na klar.?

Vidiš kako neznaš!. Bosna i Hercegovina imala je Armiju prije 12 godina!. Armija koja je imala historijsko korjenje i Armija koja je služila Bosni i Hercegovini i Bosanskom Narodu!. Danas Bosna i Hercegovina to sve nema više nažalosti!. Ja se naprimjer zalažem da se to opet sve vrati što prije!.

Te Oružane Snage Amerike i sve to posrano Američko Oružje nametnula je Amerika i PRO Zapadna Vlada "Bosne i Hercegovine"! a ukinula Armiju i oduzela nijeno Oružje bez pitanja Bosanskoga Naroda!. Imperijalistička Amerika pitala je samo Služiovce > PRO Zapadnu Vladu "Bosne i Hercegovine" a ne cijeli Bosanski Narod!. PRO Zapadna Vlada "Bosne i Hercegovine" odmah je rekla da, mi se pitamo a ne Narod ko jebe Narod, nama je samo bitno šta nama Amerika prepiše a mi to onda da uradimo, naprimjer da možemo unići kasnije u "Evropsku Uniju" i u NATO Pakt!.

Te Oružane Snage Amerike služe samo Imperijalističkoj Americi, naprimjer za Rat u Afghanistanu i za Rat u Iraku a možda i budućem u Iranu i u Sjevernoj Koreji, to sve zavisi koga će Imperijalistička Amerika u budućem napasti!. Znašli ti uopšta koliko je već Služiovaca Imperijalističke Amerike iz Bosne i Hercegovine poginulo za Imperijalističku Ameriku u Afghanistanu i u Iraku?. Ja uvijek kažem, što više mrtvi Amerikanaca i nijeni Služiovaca, to bolje za svjetski mir!. Ja potpuno podržavam nedužni Afghanistan i nedužni Irak u borbi protiv Amerike i nijeni Služiovaca!.

Pozdrav

Šta ja na klar.?

Vidiš kako neznaš!. Bosna i Hercegovina imala je Armiju prije 12 godina!. Armija koja je imala historijsko korjenje i Armija koja je služila Bosni i Hercegovini i Bosanskom Narodu!. Danas Bosna i Hercegovina to sve nema više nažalosti!. Ja se naprimjer zalažem da se to opet sve vrati što prije!.

Te Oružane Snage Amerike i sve to posrano Američko Oružje nametnula je Amerika i PRO Zapadna Vlada "Bosne i Hercegovine"! a ukinula Armiju i oduzela nijeno Oružje bez pitanja Bosanskoga Naroda!. Imperijalistička Amerika pitala je samo Služiovce > PRO Zapadnu Vladu "Bosne i Hercegovine" a ne cijeli Bosanski Narod!. PRO Zapadna Vlada "Bosne i Hercegovine" odmah je rekla da, mi se pitamo a ne Narod ko jebe Narod, nama je samo bitno šta nama Amerika prepiše a mi to onda da uradimo, naprimjer da možemo unići kasnije u "Evropsku Uniju" i u NATO Pakt!.

Te Oružane Snage Amerike služe samo Imperijalističkoj Americi, naprimjer za Rat u Afghanistanu i za Rat u Iraku a možda i budućem u Iranu i u Sjevernoj Koreji, to sve zavisi koga će Imperijalistička Amerika u budućem napasti!. Znašli ti uopšta koliko je već Služiovaca Imperijalističke Amerike iz Bosne i Hercegovine poginulo za Imperijalističku Ameriku u Afghanistanu i u Iraku?. Ja uvijek kažem, što više mrtvi Amerikanaca i nijeni Služiovaca, to bolje za svjetski mir!. Ja potpuno podržavam nedužni Afghanistan i nedužni Irak u borbi protiv Amerike i nijeni Služiovaca!.

Pozdrav

ja znam sta mi hoces reci, onaj moj post je bio odogovor na pitanje da li postoji neka armija u bosni, i ako su oruzane snage opet je nesto, jer ce covjek mislio da nikako ne postoji u bosni tako nesto.

i ja bih voleo da se vrati ARBIH, ona je jedna i jedina narodna armija nase drzave.

ja znam sta mi hoces reci, onaj moj post je bio odogovor na pitanje da li postoji neka armija u bosni, i ako su oruzane snage opet je nesto, jer ce covjek mislio da nikako ne postoji u bosni tako nesto.

i ja bih voleo da se vrati ARBIH, ona je jedna i jedina narodna armija nase drzave.

Znati ali neznati

Opet se ponavljaš!. "Ti" da znaš? napiso bih mu ovako ko što sam ti ja napiso!.

Trebo si mu napisati da je postojala Armija a danas da nepostoji više!. (i ako su oruzane snage opet je nesto) šta je to opet nešto? to je samo nešto sa ukinuti i ništa drugo više, onako ukinuti ko što su oni nama prije 12 godina ukinuli!. "Ti" da bih volijo da se vrati ARBiH nebih piso onda ovo > (i ako su oruzane snage opet je nesto)!.

Znati ali neznati

Opet se ponavljaš!. "Ti" da znaš? napiso bih mu ovako ko što sam ti ja napiso!.

Trebo si mu napisati da je postojala Armija a danas da nepostoji više!. (i ako su oruzane snage opet je nesto) šta je to opet nešto? to je samo nešto sa ukinuti i ništa drugo više, onako ukinuti ko što su oni nama prije 12 godina ukinuli!. "Ti" da bih volijo da se vrati ARBiH nebih piso onda ovo > (i ako su oruzane snage opet je nesto)!.

ma daj sta odmah pretjeravas, sta mi mozemo da uradimo kad zapad vlada nad nama ?

mislis da narod u bosni samo treba reci, dosta je vise imperijalaca i oni ce otici iz bosne, da je to tako lahko davno bi to uradili, ali sta je najgore, bosna zavisi od zapada trenutno.

Zurück
Oben