Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ciro Blazevic VS Safet Susic

....

• Umfrageteilnehmer
    11
gebt ihm doch spinat
:toothy10:

Čeko: Sušić nije krivac, Ćiru bih vratio

Bogdan Čeko je, kao i većina članova Izvršnog odbora i Predsjedništva NSBiH u «tehničkom» mandatu.

Broji posljednje dane na poziciji dopredsjednika «krovnog» Saveza. I čeka da se što prije konstituira nova nogometna vlast. Nakon incidenta u Luksemburgu, Čeko se distancirao od reprezentacije, piše ''San''.
Za «San» je Čeko komentirao smjene selektora, poziciju Safeta Sušića, govorio o Mehi Kodri, Miroslavu Blaževiću, Radomiru Antiću, Sergeju Barbarezu... Dotakao se incidenta u Luksemburgu, kada je pretučen od strane navijača.
''Tužit ću Fudbalski Savez Luksemburga, ali i hotel u kojem sam sa reprezentacijom boravio kao član delegacije FSBiH. I Platini se začudio kako je luksemburški Savez i osoblje hotela dopustilo da se tako nešto desi'', kaže na početku Čeko.
Vremenom je saznao da je bilo "dojava" o njegovom kretanju.
''Nije mi jasno otkud navijači u to doba oko hotela. Sve mi je bilo jasno kada je unešen i izvješen transparent tokom utakmice sa Francuskom. Niko se nije usudio da ga ukloni. Nakon toga mi je dosta stvari postalo jasno. Zato sam se od svega distancirao. Neki ljudi se trebaju stidjeti''.
Čeko, za razliku od javnosti, brani aktuelnog selektora.
''Safet Sušić je kao selektor odgovoran, ali ne i krivac. Krivci su na drugoj strani. Sušiću treba dati vremena, tek je počeo. Osim toga, mi smo pobjedili Luksemburga, a Bjelorusija je kiksala. Bod iz Tirane će dobiti na težinu kada se i drugi favoriti opeku u susretu sa Albanijom''.
Mnogi misle da je najbolje i dugoročno rješenje Sergej Barbarez?
''Ne mislim da je to najbolje, jer Barbarez nema iskustva. Za njega ima vremena''.
Iskustva je imao Miroslav Blažević, koji dospio u baraž, ali je otjeran?
''Ćiru bih vratio, ali da se definiraju fiksni uslovi u ugovoru. Da se zna u marku šta ga sljeduje, a ne da se tokom kvalifikacija ucjenjuje. Da se u startu sve zna, a ne da on odlučuje ko može, a ko ne može biti sekretar. Inače, protiv Ćire nemam ništa, jer nas je doveo u baraž''.
''Žao mi je što je jedno tako veliko ime potrošeno nespretno. I sam je Kodro kriv. Šest sati sam ga imao na «vrućoj» liniji, molio da ne prkosi, već da pristane da neko drugi, ako on nije mogao ili nije htio, vodi reprezentaciju u Iran. Nažalost, Kodro je bio tvrd, a ja ga nisam mogao spasiti''.
Da li je možda Radomir Antić rješenje za selektora BiH?
''Antić bi bio sjajno rješenje, dokazano se radi o velikom stručnjaku, ali on je preskup za naš Savez. Uostalom, zato je smjenjen sa selektorske pozicije u Srbiji'', izjavio je za «San» Bogdan Čeko, dopredsjednik NSBiH.

Čeko: Sušić nije krivac, Ćiru bih vratio

Zurück
Oben