Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Crvena Zvezda Beograd - Red Star, Roter Stern, Stella Rossa....

Sá Pinto übernimmt Roter Stern - 2. Liga - kicker online

[h=2]Serbien: Nachfolger von Jankovic gefunden[/h][h=1]Sá Pinto übernimmt Roter Stern[/h]Roter Stern Belgrad hat seit Dienstag einen neuen Trainer. Wie der serbische Renommierklub auf seiner Website bekannt gab, wird der ehemalige portugiesische Nationalspieler Ricardo Sá Pinto Nachfolger des erst am Montagabend entlassenen Aleksandar Jankovic. Jankovic übernahm erst zu Beginn der Saison das Amt des ehemaligen Spielers Robert Prosinecki, konnte allerdings die Erwartungshaltungen nicht erfüllen.

Denn in der heimischen Liga liegt Roter Stern Belgrad "nur" auf Rang zwei. Und dies auch noch hinter dem Erzrivalen Partizan Belgrad, der bereits elf Punkte enteilt ist. Nachdem Roter Stern am Sonntag mit 1:2 bei Aufsteiger Radnicki Nis unterlag, sahen sich die Verantwortlichen zum Handeln gezwungen und zogen die Reißleine.
Am Montagabend wurde Trainer Alexandar Jankovic Opfer der sportlichen Misere. Damit endete bereits das vierte Engagement des 40-Jährigen bei Roter Stern. Erst im August 2012 heuerte er erneut bei Roter Stern an.

Und nur einen Tag später konnte der serbische Meister von 2007 mit Ricardo Sá Pinto einen Nachfolger präsentierten. Der Portugiese erhält in der serbischen Hauptstadt zunächst einen Vertrag über 15 Monate bis Ende Juni 2014.
Der ehemalige portugiesische Nationalspieler kann im Profibereich erst auf eine Cheftrainer-Station zurückblicken. Zwischen Februar 2012 und Oktober 2012 trainierte er Sporting Lissabon. Der mäßige Start in die Saison 2012/13 wurde ihm dann bei den Löwen zum Verhängnis.
Sá Pinto spielte auch während seiner aktiven Karriere lange Jahre für Sporting. Für die Nationalmannschaft Portugals kam er auf 45 Spiele (zehn Tore). Sá Pinto fiel während seiner Karriere des Öfteren wegen seines aufbrausenden Temperaments auf. Im Jahr 1997 leistete er sich eine tätliche Auseinandersetzung mit dem damaligen Nationaltrainer Artur Jorge. In seiner kurzen Zeit als Manager von Sporting Lissabon im Jahr 2010 geriet er mit Stürmer Liedson aneinander und trat daraufhin zurück.

pinto-1363690334_zoom23_crop_800x600_800x600+104+6.jpg

Sretno ^^

Pozdrav
Baba

Sá Pinto übernimmt Roter Stern - 2. Liga - kicker online

Serbien: Nachfolger von Jankovic gefunden
Sá Pinto übernimmt Roter Stern

Baba

Dobar izbor. Sao Pinto ili Pauk (kako ga nazivaju u Portugalu) je ne samo veliki strucnjak, nego svestran i obrazovan covjek. On je formalno postao trener skoro, ali je faktivki trener preko deceniju. Sao Pinto je zavrsio fudbalsku akademiju i trenersku skolu dok je bio igrac. On je dugi niz godina bio trener na terenu, ili kako Portugalci kazu "treinador em campo". Ne rijetko je pisao taktiku i pripremao ekipu iako formalno nije bio ni trener, ni trener-igrac, vec samo profesionalni fudbaler. Ali je zbog strucnosti, harizme i intelegencije uzivao povjerenje i igraca i strucnog staba, a bio je i ljubimac navijaca. On i Ronaldo su bili saigraci u Sportingu i mozes pronac' mnogo novinskih clanaka od prije desetak godina gdje Ronaldo govori kako je Sao Pinto najzasluzniji za to sto je postigao. Zato ja vjerujem da ce Sao Pinto zasigurno od Zvezdinih klinaca napraviti igracine.

Dobar izbor. Sao Pinto ili Pauk (kako ga nazivaju u Portugalu) je ne samo veliki strucnjak, nego svestran i obrazovan covjek. On je formalno postao trener skoro, ali je faktivki trener preko deceniju. Sao Pinto je zavrsio fudbalsku akademiju i trenersku skolu dok je bio igrac. On je dugi niz godina bio trener na terenu, ili kako Portugalci kazu "treinador em campo". Ne rijetko je pisao taktiku i pripremao ekipu iako formalno nije bio ni trener, ni trener-igrac, vec samo profesionalni fudbaler. Ali je zbog strucnosti, harizme i intelegencije uzivao povjerenje i igraca i strucnog staba, a bio je i ljubimac navijaca. On i Ronaldo su bili saigraci u Sportingu i mozes pronac' mnogo novinskih clanaka od prije desetak godina gdje Ronaldo govori kako je Sao Pinto najzasluzniji za to sto je postigao. Zato ja vjerujem da ce Sao Pinto zasigurno od Zvezdinih klinaca napraviti igracine.

Za taj optimizam, zasluzio si moj prvi "Danke" ;))

Pozdrav
Baba

Za taj optimizam, zasluzio si moj prvi "Danke" ;))

Pozdrav
Baba

Velika mi je cast, da bas od vas dobijem prvo "hvala" ^^

Negdje moramo da pocnemo iznova, a trebalo je Jankovica odavno odbacit' kao ozbiljnu opciju. Jankovic, sta da kazem, trener bez ikakvog kredibilieta kod igraca. I bez ikakve igre i tima i sa losim rezultatima imao je vise nego dovoljno vrijemena da selektira i uigra tim. Imao je pripreme po svojoj zelji i opet nije islo. Pa sta je trebalo da se ceka? Dobio je tim od Robija sa Maksimovicem, Mickom, Lazovicem a ima ih jos, ali su oni bili reprezentativci kada je dosao,a gdje su sad. Doveo je drvo Mudrinskog, presporog Milijasa i ubio igru koju je Robi pravio i tim koji je stvarao. Tako da njemu srecan put i nikad vise u moju Zvezdu!

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Velika mi je cast, da bas od vas dobijem prvo "hvala" ^^

Negdje moramo da pocnemo iznova, a trebalo je Jankovica odavno odbacit' kao ozbiljnu opciju. Jankovic, sta da kazem, trener bez ikakvog kredibilieta kod igraca. I bez ikakve igre i tima i sa losim rezultatima imao je vise nego dovoljno vrijemena da selektira i uigra tim. Imao je pripreme po svojoj zelji i opet nije islo. Pa sta je trebalo da se ceka? Dobio je tim od Robija sa Maksimovicem, Mickom, Lazovicem a ima ih jos, ali su oni bili reprezentativci kada je dosao,a gdje su sad. Doveo je drvo Mudrinskog, presporog Milijasa i ubio igru koju je Robi pravio i tim koji je stvarao. Tako da njemu srecan put i nikad vise u moju Zvezdu!

sta se tice Jankovica, sve u svemu, slabo je odradio. On je sigurno dobar covek, fin, kulturan, diplomata,
simpatican....ali ocigledno nama je potreban jedan Diktator ^^
Od trenera se ocekuje, da razvija ekipu, da je poboljsa, da je unapredi. Ali nista od toga, od Bordoa pa do
juce raspad sistema.

Ne zaboravi Srdjana Mijailovica. Posvadjao se Jankovic sa njegovim menedzerom, i tako je nestao iz ekipe.
Eto dokaza, to su ljudi koji unistavaju talente....

ili prva utakmica u prolecnom delu, protiv Javora, on drzi najboljeg igraca, Luku Milivojevica, na klupi.
a onaj kreten Milijas i ona debela budala Petkovic u prvom timu, sta reci....

Zalosno je gledati kako sve to utice na klince, mislim na Lazovica, Milunovica ili Filipa Mladenovica.
Mudrinski je ok, nije Messi, ali daje golove ^^

ok, videcemo kako radi ovaj novi....

Pozdrav
Baba

P.S.
Hvala Dekko - za sliku ^^
sa Pinto do titule ; )))

B92 - Sport - Košarka - Vesti - Lisac: Ja ne znam, EL odluèuje

[h=1]Lisac: Ja ne znam, EL odlučuje[/h]eneralni menadžer ABA lige Roman Lisac izjavio je da nije siguran kako će se iz Jadranske lige ići u Evroligu.

"Evroliga isključivo određuje ko ulazi u njeno takmičenje i određuje da li se zadovoljavaju uslovi ili ne. Mislim da je već određeno kako se ulazi i do petka bi to trebalo da objave. Čini mi se da će samo finalisti u Evroligu, ali nije moje da komentarišem“, rekao je Lisac.
"Više ništa neću napamet da govorim. Dosta toga se ispričalo do sada i greška je na našoj strani, u prevodu i razumevanju pravila. Mislim da Igokea treba da traži pojašnjenje od Evrolige. Mi ćemo svoje odredbe ispoštovati po pravilima asocijacije iz Barselone i odredićemo način na koji se ulazi u elitu“, dodao je Lisac i ponovio ono što svi znamo, a to je da se još ništa ne zna.

Lisac se sastao sa načelnikom opštine Laktaši Milovanom Topolovićem i predstavnicima Igokee, sa kojima je dogovarao uslove organizacije završnog turnira od 25. do 27. aprila.

„Sa ovom praksom krenuli smo prije pet godina, kada je domaćin bio Beograd, pa Zagreb, Ljubljana, na kraju Tel Aviv i sada Laktaši. Ovo mesto nije ekvivalent po stanovništvu ovim nabrojanim gradovima, ali je sasvim pristojan i ove godine Igokea je to zaslužila osvajanjem prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja“, kaže Lisac.

Jedan od uslova za dobijanje domaćinstava bio je i uplata kotizacije u iznosu od 100.000 evra. Međutim, to sada neće biti slučaj.

„Laktaši neće platiti tu kotizaciju. Taj iznos ne može se jednako primeniti na Ljubljanu i Laktaše jer u Ljubljani dvorana ima 13.000 mjesta, a u Laktašima 3.500. To nije faktor koji je isključio nekoga iz priče o domaćinstvu, već su mnogi drugi segmenti bili u igri, a pre svih da se svi učesnici osećaju dobro, lepo i bezbedno“.

------------------------------------------

:)))

Cirkus se nastavlja ....^^

Heute

20,00 Uhr

Radnicki - Zvezda

Pozdrav
Baba

"Trainingsspiel" zum Saisonabschluss

Radnicki - Zvezda 80:75

Braun ist wieder zurück - mit guter Leistung !

tabela.jpg

F4
damit stehen die Paarungen fest
Zvezda - Radnicki

Pozdrav
Baba

Zvezda kapitenu sprema novi ugovor

Kapitenu Crvene zvezde Nikoli Mikiću biće ponuđen novi ugovor, pošto mu postojeći ističe ovog leta, ali neizvesno je da li će desni bek crveno-belih sledeće sezone ostati na Marakani.

Press Online :: Fudbal :: Zvezda kapitenu sprema novi ugovor

Hm, sta da kazem. Dobro, covjek je zaista veliki borac, trci i trudi se, ali nema kvalitet, kojeg bi trebali od njega ocekivati. Jedno vrijeme kad je Robi dosao cak nije ni bio los i sa Lazovicem je cinio vrlo dobar tandem. Dao je i gol protiv Bordeauxa za 2-2, ali onda ga je kao i Lazovica, kao i cijelu Zvezdu skroz ugasio tandem Maksimovic-Bajkovic. Nije njemu lose sa 3000 evra, plus je sve placeno, kad profesori na Univerzitetu ni do 1000 cesto ne dobace, a o ljudima njegovog nivoa obrazovanja da ne govorim. Nemam nista protiv da ostane u Zvezdi, ali se nadam da ce portugalac uspjeti sve njegove prednosti da izvuce na povrsinu a mane da sakrije - inace necemo imati velike koristi od njega.

Zvezda kapitenu sprema novi ugovor

Press Online :: Fudbal :: Zvezda kapitenu sprema novi ugovor

Hm, sta da kazem. Dobro, covjek je zaista veliki borac, trci i trudi se, ali nema kvalitet, kojeg bi trebali od njega ocekivati. Jedno vrijeme kad je Robi dosao cak nije ni bio los i sa Lazovicem je cinio vrlo dobar tandem. Dao je i gol protiv Bordeauxa za 2-2, ali onda ga je kao i Lazovica, kao i cijelu Zvezdu skroz ugasio tandem Maksimovic-Bajkovic. Nije njemu lose sa 3000 evra, plus je sve placeno, kad profesori na Univerzitetu ni do 1000 cesto ne dobace, a o ljudima njegovog nivoa obrazovanja da ne govorim. Nemam nista protiv da ostane u Zvezdi, ali se nadam da ce portugalac uspjeti sve njegove prednosti da izvuce na povrsinu a mane da sakrije - inace necemo imati velike koristi od njega.

Mikic je dobar covek, borbeni igrac. Ali istina je, ima neke slabosti ...1 na 1, nije najbrzi a u napadu
prosipa previse lopte. Vec godinu dana trazi klub u inostranstvu. Vesovic je dobra zamena. Inace Mikic
je zrtva haosa u odbrani, mislim na stopere. Jovanovic, Maksimovic, Pantic, Spajic...ili Krneta :)) pijani i
ludi - nikad gora odbrana u Zvezdi ^^

Sta mislis o Vukanu Savicevicu ?

Bas me interesuje kako ce Sa Pinto resiti najveci problem - Milijas ^^

Pozdrav
Baba

Zurück
Oben