E
Emir
Guest
Odakle je mali?
Weiß das jemand?
Kanns mir eigentlich schon denken ^^ Pos...?
Odakle je mali?
Weiß das jemand?
Kanns mir eigentlich schon denken ^^ Pos...?
Na redu su čelnici saveza
Čorić: Neka mi pošalju poziv i ja
dolazim
Piše: B. Ćosić
Nedjelja, 31.01.10. 11:58.
Damir Čorić, igrač njemačke Herthe i velika nada bh. fudbala u razgovoru za SportSport. ba istakao je da mu je najveća želja zaigrati u dresu našeg nacionalnog tima.
Igrač zadnje vezne linije, kapiten juniorskog tima Herthe i kapiten njemačke U-18 reprezentacije rado bi tres Njemačke zamijenio onim našim i svojim - bosanskohercegovačkim.
SS.ba: Damire na početku razgovora zamolio bih te da se ukratko predstaviš široj javnosti u BiH te da nam nešto kažeš o svojoj fudbalskoj karijeri.
Čorić: Rođen sam u Berlinu 1991. godine, a porijeklom sam iz BiH tačnije iz Tuzle, na šta sam posebno ponosan. Fudbalom sam se počeo baviti sa 4 godine na nagovor mog oca koji je strastveni ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svijetu.Upravo on me odoveo u Herthu na prvi trening, a ja sam do danas ostao tu. Sad kad malo vratim film unazad zahvalan sam mu za to.
SS.ba: Na kojoj poziciji se najbolje snalaziš?
Čorić: Najbolje se snalazim u zadnjoj veznoj liniji ili na bilo kojem mjestu u veznom redu, sve zavisi od formacije koju igramo.
SS.ba: Dugo vremena igrao si za mlađe selekcije Njemačke, pa čak si nosio i kapitensku traku, no odlučio si da se više ne odazivaš pozivu njemačkog selektora. Interesuje nas zbog čega?
Čorić: Baš mi je drago da ste mi postavili to pitanje, jer sam pročitao komentare bh. navijača na nekim internet stranicama gdje se raspravlja o tome za koju ću reprezentaciju igrati. Ne bih želio da me neko shvati pogrešno i da misli da se na ovaj način "guram" u bosanskohercegovačku reprezentaciju jer ja sam do sada sve stekao radom, znojem i odricanjem. Jedini razlog zbog kojeg ne želim više igrati za Njemačku je radost koju sam vidio na licima našeg naroda nakon sjajnih igara Zmajeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Jednostavno sam tada osjetio da i ja tu pripadam i to je najiskreniji odgovor koji vam mogu dati.
SS.ba: Da li te neko kontaktirao iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine?
Čorić: Dobio sam jedan poziv za okupljanje mlade reprezentacije i tada sam bio najsretniji čovjek na svijetu. Sa ocem sam automobilom doputovao u Tuzlu pa smo se onda prebacili u Međugorje. Putovali smo više od 24 sata, ali moju sreću u tim trenucima nije ništa moglo pokvariti, pa ni taj dugi put. Iskreno, moja velika želja je da poziv od Fudbalskog saveza BiH ponovo stigne na adresu mog kluba. Vjerujte mi da bi tada bio najsretniji čovjek na svijetu.
SS.ba: Koji evropski igrač je tvoj uzor, odnosno postoji li neko čije igre te ostavljaju bez daha.
Čorić: Normalno je da ja kao i svaki mladi igrač imam neke svoje fudbalske uzore. Meni je to igrač Liverpoola Steven Gerrard. Doista mi se sviđa način na koji on igra. Njegova borbenost je nešto nevjerovatno i podatak da u svakoj utakmci daje sve od sebe dovoljno govori o Gerradu kao igraču.
SS.ba: Trenutno si igrač Herthe iz Belina. Da li si zadovoljan svojim statusom u ovom klubu?
Čorić: Trenutno mi je u Herthi fenomenalno. Dugo godina sam kapiten u mlađim kategorijama, a ono što me posebno raduje je da me povrede na svu sreću zaobilaze. Treniramo dva puta dnevno svaki dan, osim naravno subote ili nedjelje kada su nam na rasporedu utakmice.
SS.ba: Kakve su tvoje ambicije u nastavku karijere, odnosno da li se u budućnosti vidiš u nekom drugom klubu?
Čorić: Normalno je da želim nove izazove. Iskreno, imam par ponuda iz većih klubova Bundeslige, no još uvijek nisam ništa odlučio. Ugovor sa berlinskim klubom vrijedi mi do iduće godine, a vrlo brzo ću odlučiti da li ću produžiti saradnju sa Herthom, ili ću prihvatiti neku od ponuda.
SS.ba: Za kraj razgovora zamolio bih te da nam kažeš da li ćeš se igrati za neku od naših reprezentacija, ukoliko poziv stigne na tvoju adresu?
Čorić: Ja o tome sanjam. Nema se tu šta mnogo za pričati. Ukoliko me pozuvu ja ću se vrlo rado odazvati, jer nositi dres Bosne i Hercegovine meni bi bila velika čast.
____
Er kommt aus Tuzla.
Malog otac je Safet,brat mu se zove Denis pa vi sad sami slozite sta je!!! Mali jebes njemciju igraj ti za svoju BiH da nam budes kao Beckenbauer ako bog da!!!
Aus Tuzla , hätte ich nicht gedacht. Die Wahrscheinlichkeit liegt jetzt groß, dass er Bosniake ist. Er scheint aber auch ganz gut bosnisch zu reden.
Malog otac je Safet,brat mu se zove Denis pa vi sad sami slozite sta je!!! Mali jebes njemciju igraj ti za svoju BiH da nam budes kao Beckenbauer ako bog da!!!
Das ist nicht wort wörtlich, das schreiben die schon so um
Guter Junge! Mir ist es egal ob er Bosniake ist oder nicht! Alleine schon seine Einstellung ... Respekt!
Er hat aber auch Recht, die Svabos werden den nie als "Svabo" ansehen....
mislim da mu je stari bosnjak, majka bos/cro i tako mu se brat Denis zove ..
Damir und Denis kann Bosniake oder Kroate sein ... Serbe ist der sicherlich nicht ....
Auf jeden Fall Respekt dem kleinen!
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen