Talentirani "Nijemac" Damir Čorić odabrao BiH: FS BiH ne brine o mladim igračima
Tekst: V.B.
Foto: AFP
DAMIR ČORIĆ 18-godišnji defenzivnom veznjak juniorskog tima berlinske Herthe i ujedno je kapiten ovoga tima, izjavio je kako unatoč činjenici da je igrao za mlađe selekcije Njemačke (U-16, U-17 i U-18) želi nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Nogomet je počeo igrati od ranog djetinjstva, a prošao je sve mlađe kategorije Herthe BSC.
"Što se tiče moje dosadašnje karijere u ovom klubu moram reći da sam jako zadovoljan. Ovdje sam od svoje četvrte godine i u zadnje tri godine sam izborio mjesto standardnog prvotimca i ključnog igrača u momčadi. Istina je da najviše igram na poziciji zadnjeg veznog, ali trener me povremeno stavlja i na druga mjesta u zadnjoj liniji", rekao je Čorić za Reprezentaciju.net.
"Sve što sam stekao, stekao sam isključivo svojim trudom, zalaganjem i igrama. Sami ste svjesni situacije da kao stranac u momčadi morate biti duplo bolji od ostalih, jer je poznato da se više preferiraju domaći igrači. Moram reći da sam dobio poziv i od njemačkog nogometnog Saveza (DFB) vezan za moju nogometnu budućnost u dresu Njemačke, ali se nisam odazvao, jer moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. Isto tako, dosta mi je krivo što po Njemačkoj ima dosta nas mladih igrača iz BiH, ali se nitko iz Saveza naše zemlje ne brine o nama, što koriste Nijemci i dijele nam pozive. Evo recimo moj slučaj je samo jedan od primjera", dodao je.
Čorić već dugo prati Zmajevi i ponosi se njihovim uspjehom...
"Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pratim kad god imam priliku i mogućnosti. Imam jako puno obaveza prema klubu. Vidi se da naša reprezentacija igra sve bolje i bolje, a novi izbornik Safet Sušić je jednostavno legenda europskog nogometa, suvišno je bilo što i govoriti o njemu. Vjerujem da će nas on uspjeti odvesti na veliko natjecanje. U svakom slučaju ponosan sam i sretan što bih nogomet ide uzlaznom putanjom. Mislim da bi se svaki BiH građanin kako u BiH, tako i u inozemstvu trebao ponositi time, istaknuo je talentirani veznjak.
"Napomenuo bih ponovo da moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. Imam zaista veliku želju da zaigram za našu zemlju. Bila bi mi izuzetna čast primiti poziv za nastup za svoju domovinu. Vjerujem da ću svojim radom i zalaganjem doći do toga. Ali ako iz BiH ne pokažu interes za mene, ja ću nažalost biti primoran igrati pod zastavom Njemačke", dodao je.
Talentirani "Nijemac" Damir ?ori? odabrao BiH: FS BiH ne brine o mladim igra?ima - Sport - Index.hr