Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Damir Coric U18 Kapitän will für BiH spielen

E da se hrvat il sbrin zove denis il safet(otac mu) jos nisam cuo a damir ima kod sviju,a mali bar ja mislim da je musliman da je hrvat il srbin sigurno bi se pridruzio hrvatskoj(corluka,petric) il srbiji(kristajic,subotic),mali broj je srba i hrvata koji zele igrat za BiH

is doch wayne woher er stammt, er sagt sein herz schlägt für bosnien. punkt.
das ihr immer die wurzeln bis ins mittelalter aufgrund des namens hier ausdiskutiert^^

Talentirani "Nijemac" Damir Čorić odabrao BiH: FS BiH ne brine o mladim igračima

DamirCoricAFP555V.jpg
Tekst: V.B.
Foto: AFP

DAMIR ČORIĆ 18-godišnji defenzivnom veznjak juniorskog tima berlinske Herthe i ujedno je kapiten ovoga tima, izjavio je kako unatoč činjenici da je igrao za mlađe selekcije Njemačke (U-16, U-17 i U-18) želi nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Nogomet je počeo igrati od ranog djetinjstva, a prošao je sve mlađe kategorije Herthe BSC.
"Što se tiče moje dosadašnje karijere u ovom klubu moram reći da sam jako zadovoljan. Ovdje sam od svoje četvrte godine i u zadnje tri godine sam izborio mjesto standardnog prvotimca i ključnog igrača u momčadi. Istina je da najviše igram na poziciji zadnjeg veznog, ali trener me povremeno stavlja i na druga mjesta u zadnjoj liniji", rekao je Čorić za Reprezentaciju.net.
"Sve što sam stekao, stekao sam isključivo svojim trudom, zalaganjem i igrama. Sami ste svjesni situacije da kao stranac u momčadi morate biti duplo bolji od ostalih, jer je poznato da se više preferiraju domaći igrači. Moram reći da sam dobio poziv i od njemačkog nogometnog Saveza (DFB) vezan za moju nogometnu budućnost u dresu Njemačke, ali se nisam odazvao, jer moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. Isto tako, dosta mi je krivo što po Njemačkoj ima dosta nas mladih igrača iz BiH, ali se nitko iz Saveza naše zemlje ne brine o nama, što koriste Nijemci i dijele nam pozive. Evo recimo moj slučaj je samo jedan od primjera", dodao je.
Čorić već dugo prati Zmajevi i ponosi se njihovim uspjehom...
"Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pratim kad god imam priliku i mogućnosti. Imam jako puno obaveza prema klubu. Vidi se da naša reprezentacija igra sve bolje i bolje, a novi izbornik Safet Sušić je jednostavno legenda europskog nogometa, suvišno je bilo što i govoriti o njemu. Vjerujem da će nas on uspjeti odvesti na veliko natjecanje. U svakom slučaju ponosan sam i sretan što bih nogomet ide uzlaznom putanjom. Mislim da bi se svaki BiH građanin kako u BiH, tako i u inozemstvu trebao ponositi time, istaknuo je talentirani veznjak.
"Napomenuo bih ponovo da moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. Imam zaista veliku želju da zaigram za našu zemlju. Bila bi mi izuzetna čast primiti poziv za nastup za svoju domovinu. Vjerujem da ću svojim radom i zalaganjem doći do toga. Ali ako iz BiH ne pokažu interes za mene, ja ću nažalost biti primoran igrati pod zastavom Njemačke", dodao je.

Talentirani "Nijemac" Damir ?ori? odabrao BiH: FS BiH ne brine o mladim igra?ima - Sport - Index.hr

Zurück
Oben