Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dan Mladosti

jelenko

Balkaner
Za sve one koji su zaboravili ili nikad naucili: Danas je 25.Maj "Dan mladosti" Nema nam vise Tita , nema stafete a nema ni SFRJ, kako kome ali meni zao.

Danas kad postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ da ću marljivo učiti i raditi – i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Tito mi ti se kunemo

Bratstvo i Jedinsto

Danas kad postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ da ću marljivo učiti i raditi – i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Tito mi ti se kunemo

Bratstvo i Jedinsto

=')

Schön gesagt!

Tito mi ti se kunemo

Bratstvo i Jedinsto

ja das machen wir ..:hotsun::rolleyes:

Zurück
Oben