Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Viel Erfolg, Glück, Frieden, Gesundheit und mögen Eure Träume in Erfüllung gehen
    Wünscht das BalkanForum-Team

Der längste Thread der Welt!!!

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Sretan 77. rodendan, Keith Richards

Anhänge

Anhänge

Clint Eastwood
Previse je mekan postao ovaj svet, jer su ljudi mlaki. Sad je uvreda ono sto nekada nije bila uvreda. Gotovo da svaka rec ljude vreda. Svi su dobili sansu da iznesu svoje misljenje. Ali misljenje je kao dupe svako ga ima. Ljudi ipak moraju da budu cvrsci i da vise uticu da se stanje sveta promeni. Od kukanja i komentarisanja nema nista, to je samo gubljenje vremena, neophodno je delanje. Dodavola, menjajte sve sto vam se ne svida.
Eastwood sa punih 90 godina snima novi film

Anhänge

Thomas Mann
Glad malogradanskog sljama koji vidi svoju sansu - sad ili nikad.
Sansa da se clanstvom u Nacionalsocijalistickoj partiji steknu posao, bolja plata, jevrejski stan ili ducan.
Da se na putu karijere uklone pametniji i talentovaniji. Takmice se u laganju, klevetanju i provlacenju kroz blato svakoga za koga se makar i posumnja da nije na pravoj strani

Anhänge

:)

Anhänge

Na danasnji dan 1948. - Roden je Samuel "L."(Leroy) Jackson, americki filmski glumac. Poznat je po ulogama u filmovima "Petparacke price", "Umri muski sa osvetom", i u trilogiji "Zvjezdani ratovi", gdje je igrao ulogu Jedija Macea Windua.
Jackson je roden u Washingtonu, a odrastao je sa majkom u gradu Chattanooga u Tennesseeju. Njegov otac je zivio daleko od njega i majke, u Kansas Cityju, u Missouriju, a nekoliko godina kasnije umire od alkoholizma. Jackson je pohadao koledz Morehouse u Atlanti (Georgia). Kasnije dobija manje uloge na televiziji i 1976. godine se seli u New York.
Za glumu u filmu "Ljubavna groznica" na Kanskom filmskom festivalu 1991. godine dobija nagradu za najbolju sporednu musku ulogu. Cetiri godine kasnije je nominovan za Oskara kao najbolji sporedni glumac za film "Petparacke price" (1994)

Anhänge

Glumica Semka Sokolovic-Bertok rodena je u Sarajevu 22.12.1935. u obitelji Rasima i Abide Sokolovic. Rasim je bio financijski inspektor, a preminuo je kada je Semki bilo tri godine. Odrastala je uz sestru Bademu i majku Abidu. Sestra joj Badema kasnije ce postati operna primadona u zagrebackom Hrvatskom narodnom kazalistu. I Senka je u Zagreb upisala Dramsku akademiju, te i ostala.
Ovaj zadnji rat u Bosni i Hercegovini jako ju je pogodio: "Ja nisam bila niti jednog trenutka za vrijeme rata u Sarajevu, ali prije nego sto je taj rat poceo, bila bih dala svoju desnu ruku u vatru da se to u Bosni i Hercegovini ne moze dogoditi, jer ljudi imaju previse duha, uvijek se previse njegovao taj odnos komsiluka… Komsija od preko puta ti je bio bliui od roda, jer dok ti rod dozoves, ode ti, a komsija je tu. To se previse njegovalo. To se cak jako njegovalo i za vrijeme Drugog svjetskog rata. Sjecam se, bila sam dijete, ali znam da smo po zamracenju, preko basca nosili vecere nekima sto su se sakrivali po nekim supama. I ja sam bila uvjerena da se to jednostavno ne moze dogoditi. Mi smo u ulici slavili sve praznike. Nasa mama je farbala jaja za Uskrs, kitila bor za Bozic. Takav je bio komsiluk, pa da mi djeca sad ne gledamo u tuda farbana jaja i bor, mama nama kaze: „I mi cemo isto“. Uopce se nije pravila razlika da li je netko ove ili one vjere. Taj rat je vec od samog pocetka bio zasnovan na tom tko je tko i tko je odakle, ali ja sam mislila da se to u Bosni ne moze dogoditi. Medutim, eto dogodilo se. Uvijek kazem, psi rata su vrlo vjesti ljudi, to su sve psi rata slozili onako kako im je odgovaralo.

Anhänge

Danas 70. rodendan slavi Zijah Sokolovic.
Zijah Sokolovic je roden 22. 12. 1950. u Sarajevu. Za njega bi se moglo reci da je covjek bez adrese. Sarajevski glumac, dramski pisac i redatelj i profesor glume, iako od 90-ih zivi u Becu vec niz godina u zemljama regije ostvaruje zapazene kazalisne i filmske projekte zbog cega su putovanja sastavni dio njegova zivota. Autor je jedne od najdugovjecnijih monodrama “Glumac… je glumac… ” koju izvodi vec 33 godine, a prati ga reputacija covjeka bez dlake na jeziku.
Zijah Sokolovic vjeruje da je on samo jedan obican covjek koji nastavlja tajnu glume kojom su se bavili milijuni ljudi prije njega. Godinama je, iz predstave u predstavu, gradio istinsku obavezu prema tim dragim ljudima da tajnu o glumackom pozivu prenosi dalje kroz vrijeme i prostor. Igrao je predstave i tuzan i bolestan i umoran i odmoran i gladan, samo da dobije odgovor na pitanje cime se on to bavi. Daske koje zivot znace za njega su jos jedino mjesto gdje iluzija ne moze propasti.

Anhänge

Sta je Chuck Norris za njih dvojicu, sa dva pistolja pobili pola Njemacke
Prva epizoda "Otpisani" je izasla na danasnji dan 1974. godine
"Otpisani“ su se zvali jer je trebalo da u svakoj od tih 13 epizoda, koliko je bilo planirano, pogine po jedan od 13 glavnih likova, koji su dali zivote za slobodu. Posto je serija bila izuzetno gledana, odluceno je da ipak neki od njih ostanu zivi. Ova serija nikada nije bila ideoloski obojena i zato verovatno nikad nije prikazana u Sovjetskom Savezu, ali je zato u Kini bila velika pomama, kao za „Valterom“, samo sto je ovdje to manje poznato- izjavio je Voja Brajovic. Koga je ova uloga proslavila, ali ipak materijalno mu nije donijela mnogo, prema njegovim recima nikada manje nije imao para, a na snimanju je zaradio i tuberkulozu, ali je morao da nastavi da snima. Kaskaderi su zaradivali vise od glumaca. Glumci su znali da ce biti slabo placeni. Kada je Voja pitao da mu se honorar poveca, rekli su mu da ako on nece ima ko hoce da glumi tu ulogu. Serija je donela veliku popularnost i njemu i Gagi, Tihi i Prle su postale ikone nase kulture. Pouceni iskustvom za angazman u seriji „Povratak otpisanih“, glumci su papreno naplatili sve.

Anhänge

Zurück
Oben