Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Latinka Perovic
"Ja ne mislim da se Jugoslavija raspala na nacin na koji se raspala zato sto nije bilo rjesenja. Ustav 1974. godine donesen je veoma tesko i, prema mom misljenju, predstavljao je rjesenje za period poslije Tita. Jugoslavija se raspala zato sto je Srbija jednostrano odbacila postojece rjesenje. Tadasnje vodstvo Srbije vratilo se na centralizaciju i unitarizaciju Jugoslavije, ponisten je konfederalni status republika, ukinute su pokrajine i pocelo se razgovarati s pozicije sile. Postupno su se rusili stupovi koncepta Jugoslavije koji je nastao tijekom i neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Najprije je to doslo s bioloskim krajem Josipa Broza Tita, onda je doslo do raspada SK na Cetrnaestom kongresu, a na kraju se vojska stavila na srpsku stranu, sto se dogodilo i ostalim visenacionalnim saveznim institucijama. Nakon svega toga bilo je vrlo jasno da drugi u Jugoslaviji ne mogu pristati na rat protiv samih sebe u ime jedinstva neke centralizirane Jugoslavije s dominacijom relativno vecinskog naroda. Tako ja to vidim."
Anhänge
Jeste li znali?
Pcela zivi manje od 40 dana, za to vrijeme posjeti najmanje 1.000 cvjetova i daje manje od kasicice meda. Za nas je to samo kasicica meda, a za pcele je to cijeli zivot.
Anhänge