BILERBEK, 17. juna 2006. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petkovi? izjavio je u subotu da ne?e podnostiti ostavku dok traje Svetsko prvenstvo u Nema?koj.
Reprezentacija SCG u petak je izgubila drugi me? na šampionatu od Argentine sa 0:6, pošto je u prvom poražena od Holandije sa 0:1.
"Zbog ?ega da podnesem ostavku? Zbog ju?erašnjeg rezultata. Fudbal je takav - ili se prolazi ili ne. Da?u ostavku, nema problema, kada do?em ku?i", rekao je Petkovi? na današnjoj konferenciji za novinare u Bilerbeku, na kojoj se nije pojavio nijedan igra?.
On je, me?utim, na novinarsko pitanje da li ?e da podnese ostavku posle poraza od Argentine veoma emotivno reagovao:"Vi me terate da podnesem ostavku, pa vi me niste ni postavili. Govorio sam da nisam krpelj. Kada ?u dati ostavku, to je moja stvar. Ja sam službenik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore".
"Mi smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, dalje od ove priredbe nema. Uvek sam mislio da smo napravili veliku stvar. Ostavka...za dobrobit Srbije moramo sve da napravimo", rekao je Petkovi? i dodao da je njemu najteže, jer je tri godine mukotrpno radio.
On je naglasio da "plavi" ju?e nisu imali svoj dan, kao i da je Argentina bila bolja.
"Pod tim se sve podrazumeva. Nekad se nešto ne može. Ju?e je bio dan koji je sve upropastio. Ostaje jedan težak udarac. Idemo dalje. To je fudbal", rekao je Petkovi?.
Na pitanje, zašto se igra?i nisu pojavili na konferenciji za novinare, selektor SCG je taj potez objasnio: "Demokratija je ?udo. Svako ima pravo da do?e ili ne do?e. Ja se ne stidim da budem ovde".