Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Die Kosovo-Regierung unter Thaci

Da hast du Recht, aber unser Ach-so-toller-Verbündete USA hätte uns 1991 sicher geholfen, oder? :nemafrke:

Kosovo war für die Staaten immer die rote Grenze. Man hat immer gesagt, dass das Kosovo tabu ist und die Grenzen nicht angetastet werden dürfen, ansonsten würde man militärisch angreifen. Tja, Serbien hielt sich nicht daran und die NATO hat seit Gründung 1949 zum ersten mal gemeinsam die "Motoren" gestartet und Serbien zum Schutz Kosovos angegriffen.

Die JNA hat fast 10 Jahre lang, von 91 bis 99 gemacht, was es wollte, und du denkst wir Albaner hätten gegen die eine Chance gehabt?

Wer sagt denn dass sie aus Nächstenliebe zu Albaner gehandelt haben? Der Katundar bist du, der keine Ironie versteht.

Keine Sorge, so naiv wie du sind wir nicht.

Veton Surroi und als Staatspräsident Adem Demaçi.

Ja,das hat Kosova noch gefehlt. Ademi als Staatspräsident und Kosova geht ganz unter.

- - - Aktualisiert - - -

Ihr Chekct nicht, das Thaci nur eine Marionette ist, der Typ tut was man ihm sagt, Würde Kurti an die Macht kommen, und würde er nicht gehorchen, Die Amis würden uns fallen lassen, und zwei Tage später rollen Serbische Panzer durch Kosovo,so siehts aus.

Qashtu eshte Realiteti.Bravo qe pe din bille njeni .

Thaci hat eine Art Wegbeschreibung von den USA bekommen.Wenn er sich nicht an diese Wegbeschreibung hält,werden sie ihn entweder von seinem Posten entfernen oder man wird seine Leiche auf dem Fluss treiben sehen.Bis jetzt macht er im Gegensatz zu den anderen Politikern seine Arbeit ganz gut.

Leute wie Albin Kurti haben gut reden und können fasseln ,was sie wollen,da sie ja nicht in Thacis Haut stecken und er nicht unter ständiger Observation der Amis ist,die ihn bei jeglicher "Kursänderung" den Gar aus machen.

Edhe më 2007 me superlativ premtohej demokraci dhe shtet ligjor, pesë vjet më vonë, më 2012, parlamenti rrethohet me policë; më 2007 premtohej transparencë, më 2012 tek pas shitjes për “pesë pare” të distribucionit të KEK-ut publikohet kontrata; më 2007 premtohej luftë “e pakompromis” kundër “krimit e korrupsionit”, më 2012 zëvendësi i Thaçit, zëvendësministri i tij i financave, shefi i Agjencisë së Privatizimit (ndërkohë i vetëvrarë) përmenden si pjesëmarrës aktivë në një aferë korruptive dhe kriminale (rasti i Grandit); më 2007 premtohej se do të silleshin investitorë në Kosovë, më 2012 në Prishtinë sillen vërdallë “konsulentë e miq ndërkombëtarë” që fërkojnë duart para së të rrjepin ndonjë ndërmarrje publike.

Nga kjo përvojë që ka bërë populli i Kosovës me një politikan joserioz, por inxhinier të mbajtjes së pushtetit siç është Thaçi, çdo deklaratë e tij e tipit “në asnjë rrethanë dhe me asnjë çmim nuk do të ketë ndonjë status të veçantë apo autonomi” për serbët e veriut, duhet të merret me rezervë, sepse mund të ndodhë e kundërta. Dhe për këtë pala serbe është e vetëdijshme. Andaj asaj i ngutet të bisedojë me Thaçin, i cili zyrtarisht ndiqet nga “drejtësia serbe”, por kjo s’është pengesë për Beogradin, sepse i tillë, nën presion, i akuzuar si organizator i vjedhjes industriale të votave, i shkëputur nga populli, i shikuar me skepticizëm nga shumë politikanë perëndimorë dhe i varur nga votat e disa deputetëve serbë me mandate gratis në Kuvendin e Kosovës kryeministri merr vendime kundër vullnetit të shumicës së shqiptarëve. Tani që politikani nga Mitrovica Oliver Ivanoviqi nuk është më në pushtet në Serbi, ai mund të flasë më hapur. Dhe pas takimit Daçiq-Thaçi ai tha: “Përveç Hashim Thaçit në Kosovë nuk ekziston person tjetër që në mënyrë meritore mund të vendosë për disa çështje për të cilat është e interesuar Serbia”. Rrallë në histori ka ndodhur që pala kundërshtare që në start ta lavdërojë negociatorin që e ka përballë.

https://www.facebook.com/notes/enver-robelli/acta-est-fabula/10151272626290801

Geschrieben vom bekannten Enver Robelli.
Gibt echt nachzudenken: Warum sollte Serbien mit einem Thaci, für den es einen serbischen Haftbefehl gibt, an einem Tisch sitzen wollen? Warum wird das Stromnetz des Kosovo für läppische 26 Mio. € verscherbelt?

- - - Aktualisiert - - -

[h=1]Amnesty International dënon dhunën policore ndaj Vetëvendosjes[/h]
Publikuar: 24.10.2012 - 17:15Londër, 24 tetor - Amnesty International dënon atë që e quan përdorim të tepruar të forcës nga Policia e Kosovës në protestën që është mbajtur nga Lëvizja Vetëvendosje, kundër takimit të kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi me atë të Serbisë, Ivica Daçiq.

Organizata u bën thirrje autoriteteve në Kosovë, për të kryer hetime të plota, të shpejta, efektive dhe të paanshme në lidhje me këtë ngjarje.

Nuk është hera e parë që AI reagon kundër dhunës së përdorur ndaj aktivistëve të Vetëvendosjes, transmeton KTV.

Amnesty International është i shqetësuar veçanërisht në lidhje me gjendjen e një shtetaseje gjermane e cila u lëndua në demonstrate dhe mbetet në një gjendje kome në spitalin e Prishtinës.

http://koha.net/?page=1,13,120384

Kosovo the young Europeans? Po hamamin. Kosovo the young Lukaschenkos & Putins.

- - - Aktualisiert - - -

[h=1]Krasniqi: 'Kjo legjislaturë ka dalë nga zgjedhjet e vjedhura'[/h]
http://time.ikub.al/bda5594218/79706ddbc81f23e89d1746b12f06b2a7/Lajm_Krasniqi-Kjo-legjislature-ka-dale-nga-zgjedhjet-e-vjedhura-.aspx

Wie es aussieht verlässt PDK-Politiker und Parlamentspräsident, Jakup Krasniqi das sinkende Thaci-Boot.
Harte Aussage von einem hochrangigen Regierungsmitglied.

Übersetzung: Diese Legislatur / Regierung ging aus gefälschten / getürkten Wahlen hervor.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Zurück
Oben