vuce dein kuschelkurs ist ja schön auch der applaus den du erntest aber grade du müsstest wissen das es nur ein kurzfristiger effekt ist......
Sta Kosorka bleji netreba nas zanimat, uostalom sama nosi u porodici atribute "cetnicko", tako da netreba to ni komentirat. Sto se tice ostalog Legija, ja se ovdje s'nikim nemazem, nikom nepuvan' secer u dupe a jos manje moran se nekom ovdje dokazivat, ja samo pisen onako kako je stvarno realno stanje bilo i kako su ga bivsi ucesnici tih dogadjaja stvarno dozivjeli - jer cijeli taj mit o partizanima, cetnicima i ustasama je prevazisa svaku mjeru. Jos da ti samo drugu stvar napomenen: ja sam iz jednog kraja, gdje si partizane moga' na prstu izbrojt, cijeli taj kraj sjeverne Dalmacije pogotovo oko Knina, juzne Like i jugozapadne Bosne, tj. Grahova, Drvara i Petrovca bilo je iskljucljivo cetnicko, ja sam iz cistog cetnickog sela - koliko sam' samo razgovora vodio sa bivsim veteranima, moga' san slobodno knjige ispisat. Sledeca stvar i problematika je recimo kad pricamo o nasem kraju i tamosnjem pokretu Dinarske Divizije. Pa meni su sami vojnici tog pokreta pricali, da in' je bila potrebna pomoc svojih krvnika (ustasa) u borbi protiv NOB-a, protiv komunista. Znas kako se razvijala pomoc, nije to samo podrazumjevalo vojnu suradnju protiv "zajednickog neprijatelja", ma kakvi, nastojali su da pomognu civilnom stanovnistvu, srpske nacijonalnosti, kako bi toboze zaboravili teror NDH. A sad jos uzmi u obzir razmjeri terora ustasa prema srbima u NDH, onda je jos teze shvatit, kako netko moze suradjivat sa svojim "krvnikom", a jedan dobar veliki dio Dinarske Divizije je suradjivao sa ustasama - sami neki veterani mog sela bili su zgrozeni i nisu se se prikljucili talijanima i ustasama, samo ostali branit svoje selo. Znas sta su mi jos moji mjestani pricali o cuvenom vojvodi Rokvicu? Da je ima' bezrezervno povjerenje prema Njemackoj, dokaza' se prema pricu starijih u Bosanskom Petrovcu, a u slucaju neprijateljskog iskrcavanja, on ce bit' na strani Wermachta. Sta je Legija sa onim cetnicima, koji su se 1941 zakleli, da nece dopustit da ustase vrse pokolje ki' na Kordunu & Baniji i ostat zastitit selo, a kasnije podnjeli molbu svabama, da zajedno s'njima idu u Srbiju i prikljuce se Nedicevoj vojsci? Kada san od starijih ucesnika cuja, sta je jednom reka' Mane Rokvic osta' san bez teksta:"Jedini spas je u potpunoj
suradnji cetnika sa hrvatskim vlastima, a u prvom redu sa
hrvatskom vojskom". Cekaj, onaj isti krvnik koji te bacao u bunare, jame i rusi sve pred sobom? Jesu zaboravili onaj pokolj na Ognjenu Marije na Dinari ili je vlast bila vaznija Legija?
Kako sebi objasnjavas Legija, da je Pavelic nakon one uspjesne partizanske operacije Knina, odobrio Dinarskoj Diviziji slobodan i neometan prolaz kroz teritoriji, koji je bija pod kontrolom NDH - jel ima logike? Nesmijemo zaboravt' koliko je hrvata recimo u Lici od cetnicke ruke zaklan, koji nisu bili u ustasama i nisu predstavljali ama' bas nikakvu opasnost. Mogu ti jos pricat o famoznim sastancima ustasa, talijana i cetnika u selu Otricu, isto oko Knina, tj. Steve Radjenovica i jednom od vodja sa tromedje Milana Tankosica. Kako to da jedno cisto cetnicko selo poput Civljana i Padjana idu u pomoc jednom cistom ustaskom selu poput Kijeva, gdje je logika tu ili jednostavno idu svi u juris protiv omrzenog neprijatelja, tj. partizana? A prepune su jos mnoge misterije oko Bogunovica, Rokvica, Djujica, Novakovica, Marica ili Crljenice. Pa sami mjestani Knina i svih okolnih sela nisu se mogli slozit oko lika i djela Djujica i Dinarske Divizije, nije sve crno i bijelo moj legija. Nit san' ublazija genocid nad srbima u NDH, a nit' san zaboravijo na masovne zlocine pocinjene nad hrvatima od strane cetnicke a i bogami partizanske ruke.