Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dino i hari predstavljali hrvatsku

DZEKO

Besa Bese
DINO I HARI PREDSTAVLJALI HRVATSKU

Objavljeno: 31. January 2011. 10:01:48

Jučer je održan žrijeb u Vilniusu za Evropsko prvenstvo za košarkaše koje će se održati od 31. augusta do 18. septembra.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupiti u C-grupi sa selekcijama Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i ekipe iz dodatnih kvalifikacija.

Međutim na ceremoniji je zabilježen jedan zanimljiv momenat. Naime, kako piše portal SCSport svaka reprezentacija je predstavljena sa jednom od pjesmi iz svojih država.

Tako je Bosna i Hercegovina predstavljena sa pjesmom "Lejla" koju izvodi Hari Varešanović, a Srbija sa pjesmom "Lane" Željka Joksimovića.

Najzanimljivije je bilo kada je prozvana Hrvatska, jer se tada dvoranom zaorila pjesma Dine Merlina i Harija Varešanovića "Dabogda".

Pjesma "Dabogda" koju je Dino Merlin otpjevao u duetu s Harijem Varešanovićem, govori o specifičnom duhu Sarajeva, a odmah nakon što je objavljena postala je pravi hit u cijeloj regiji. (bh-news)

YouTube - Dino Merlin & Hari Vare

Hahah ich hab doch schon gesagt das die Kroaten cool sind :D
aber ich versteh nicht wieso das lied...... nicht mal Bosnien würde das Lied nehmen... weil es wieder heißen würde... das ist ein typsich Bosniakisches lied... es wird allah erwähnt und sarajevo....

aber ich versteh nicht wieso das lied...... nicht mal Bosnien würde das Lied nehmen... weil es wieder heißen würde... das ist ein typsich Bosniakisches lied... es wird allah erwähnt und sarajevo....
das kann nur an der fortschreitenden Islamisierung Kroatiens liegen - neulich eine Moschee gebaut, jetzt das ...

das kann nur an der fortschreitenden Islamisierung Kroatiens liegen - neulich eine Moschee gebaut, jetzt das ...

Ja das wirds wohl sein... :D
Die Kroaten sind halt cool... ich hab ja nicht umsonst den einen Thread geöffent....
Habt ihr im Video gesehen wie der Hodza limbo tanzt? :D

EDIT: Und zwei Mönche(oder was auch immer das waren) helfen ihn dabei :D

Alen Islamovic ist auch mal für Kroatien beim Vorentscheid zum Grand Prix aufgetreten. Hätte er gewonnen, wäre er bei der Eurovizija für Kroatien an den Start gegangen

Aber es gibt auch negatives....

Das Video ist eine Videoantwort auf "mlada cura hercegovka"
Es sind alle Bosanci gemeint... katholiken, muslime, pravoslavci. ihr müsst euch die Kommentare anschauen... sie bezeichnen uns als Faul schmarotzer :D
Im Text heißt es "Zar vas ne boli kad kaze neki Bosanac da je veci Hrvat od vas" hahahah

Haahahah das Video ist Genial..... einige der wenigen Videos das nicht Nationalistisch ist und rumgeflucht wird und beleidigt wird.... sondern man hat einfach "kein bock auf die Bosnier und Hercegowiner" hahah

YouTube - BiH - Van iz Hrvatske! Hrvatska - Hrvatima!

Zuletzt bearbeitet:
Aber es gibt auch negatives....

Das Video ist eine Videoantwort auf "mlada cura hercegovka"
Es sind alle Bosanci gemeint... katholiken, muslime, pravoslavci. ihr müsst euch die Kommentare anschauen... sie bezeichnen uns als Faul schmarotzer :D
Im Text heißt es "Zar vas ne boli kad kaze neki Bosanac da je veci Hrvat od vas" hahahah

Haahahah das Video ist Genial..... einige der wenigen Videos das nicht Nationalistisch ist und rumgeflucht wird und beleidigt wird.... sondern man hat einfach "kein bock auf die Bosnier und Hercegowiner" hahah

YouTube - BiH - Van iz Hrvatske! Hrvatska - Hrvatima!

Ja solche sind mir die liebsten. Pa bez Bosanaca...znas kakvi bi bio natalitet da ne bi bilo Bosanaca u Hrvatskoj. Da nisu dosli. A ovi seru...neznaju kolko neznaju samo sto je Zagreb pun Bosanaca i Hercegovaca...kao i cijela zagrebacka zupanija...Sv. Ivan Zelina...onda jos i u varazdinskoj zupaniji...kod mene tamo...ima tu dosta Bosanaca koji su napravili kuce...a ja bas me onda zanima tko to zivi preko Save na hrvatskoj strani pogotovo u okolini Zupanje...Gunje itd. Da nisu mozda oni sto su prije zivili u Posavini...svakako da jesu...

Und ich liebe das Lied Dabogda :) o Lejli da ne govorim :)

Zurück
Oben