Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Eine EM/WM in den Ex-Yugo Ländern???

Als ich das ihr gelesen habe hab ich mir die augen verieben!!!

Evro 2020. u Srbiji, Hrvatskoj i BiH?
1278328501_
Nemački "Dojče Vele" napravio je zanimljivu analizu o mogućem organizovanju Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kako pišu Nemci raspoloženje za ovakvu ideju postoji među svim zemljama u regionu, dodajući da političari i ljudi iz sporta uglavnom podržavaju ovakvu ideju, ali da su mišljenja građana iz ove tri države veoma podeljena.

- Veliki broj članica UEFA je sa našeg prostora. Zato bi njihova odluka da se opredeli za jedno takvo takmičenje bila izuzetno dobra. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo, izjavio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Kompletan članak možete da pročitate ovde ispod...

EP u fudbalu 2020. u Srbiji, BiH i Hrvatskoj?

Mogu li Srbija, BiH i Hrvatska da organizuju Evropsko prvenstvo u fudbalu? Raspoloženje u regionu za takvu manifestaciju postoji, bar u fudbalskim savezima i nadležnim ministarstvima…

Zvaničnici fudbalskih/nogometnih saveza regiona veruju da bi, uprkos brojnim izazovima, Srbija, BiH i Hrvatska mogle da zajednički organizuju Evropsko fudbalsko prvenstvo. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA živi i radi na ovim prostorima. „Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo“, kaže Karadžić.

Predsednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje. „Ako FIFA i UEFA budu htjeli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude“, kaže Čolaković.

Nema političkih prepreka

Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država. „Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati nego mora imati logističku podršku svoje vlade“, ističe Srebrić.

U Ministarstvu sporta Srbije svesni su, i na primeru Južnoafričke Republike, kako sport može pozitivno da transformiše društvo. Ministarka Snežana Samardžić smatra da je ideja odlična i da bi zajednička organizacija Evropskog fudbalskog prvenstva bio veliki izazov, pre svega finansijske prirode. „Mislim da više nema političkih izazova i da bi to bio integracioni, kohezioni faktor i jedva čekam da vidim kakvo će biti iskustvo Ukrajine i Poljske i onda ćemo moći jednu takvu vrstu analize da primenimo i kod nas“, kaže Samardžićeva.

Srbija i BiH još uvek nisu zakonski uredile oblast sporta, a BiH nema ministarstvo za sport na nivou države. Suad Džafić iz Sektora za sport pri Ministarstvu civilnih poslova i komunikacija pozdravlja tu ideju. „Mislim da bi to bila jako interesantna kandidatura, naravno, ako se slože Srbija i Hrvatska. Bez toga, ništa“, kaže Džafić.

Beli-Orlovi, Dojče Vele

ahahahaha noch dummer sind die menschen die behaupten das Albanien fähig wär eine WM/EM zumachen

Guck mal wenn albanien sowieso nchts zu melden hat oder was du grad denkst wieso schreibst du dann albanien du heinmatloser Sinti und Roma?

wieso interessiert dich albanien auch wenn du dikes maul hast?
lass albanien in ruhe!

Guck mal wenn albanien sowieso nchts zu melden hat oder was du grad denkst wieso schreibst du dann albanien du heinmatloser Sinti und Roma?

wieso interessiert dich albanien auch wenn du dikes maul hast?
lass albanien in ruhe!

Ich hab Albanien gepostet damit ihr euch nicht beschwerd

Zurück
Oben