Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Gute Sprüche und Lebensweisheiten

nije srbski nego srpski, ali ti to nikad neces shvatati
ajde onda kazi i francuzki, odbranbeno, iz sabca itd..

Јесте Србски. Ти буди Српин т.ј. пољопривредна алатка; ја сам Срб ─ Србин.

И добро те је питао овај Хрват, јеси ли ти из Српије? Земље пуне српова ─ алатака? Па добро, онда ти и пиши српски (алатски).

Зашто Хрват пише 'хрватски' а не 'хрвацки', на примјер, и чува коријен своје народности?

И наравно да љепше звучи и изгледа када се пише 'из Шабца' него 'из Шапца'.

Уосталом, зашто ви Српи пишете латиницом када се служите србским језиком? Јесте ли ви можда Латини?

Јесте Србски. Ти буди Српин т.ј. пољопривредна алатка; ја сам Срб ─ Србин.
И добро те је питао овај Хрват, јеси ли ти из Српије? Земље пуне српова ─ алатака? Па добро, онда ти и пиши српски (алатски).
Зашто Хрват пише 'хрватски' а не 'хрвацки', на примјер, и чува коријен своје народности?
И наравно да љепше звучи и изгледа када се пише 'из Шабца' него 'из Шапца'.
Уосталом, зашто ви Српи пишете латиницом када се служите србским језиком? Јесте ли ви можда Латини?

Gramaticki je "srpski" tacno, odnosno zbog glasovnih promjena. Niko ovdje ne osporava da je "srbski" etimolosko (znaci izvorno), ali nas pravopis je dominantno fonoloski, a imamo dokaze ne samo da danas izgovaramo srpski, nego da se tako izgovaralo jos prije 700 godina (za primjer imas Kotromanicevu povelju Dubrovcanima).

Gramaticki je "srpski" tacno, odnosno zbog glasovnih promjena. Niko ovdje ne osporava da je "srbski" etimolosko (znaci izvorno), ali nas pravopis je dominantno fonoloski, a imamo dokaze ne samo da danas izgovaramo srpski, nego da se tako izgovaralo jos prije 700 godina (za primjer imas Kotromanicevu povelju Dubrovcanima).

Link

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Zurück
Oben