Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Halilovic: Sandzak will leave Serbia befor RS leaves BiH

• Ersteller Ersteller Sonny
  • Erstellt am Erstellt am
Der Affe soll sein sandzak behalten und nicht wieder für Unruhe sorgen.

- - - Aktualisiert - - -

Da beschweren die sich wegen Palästina aber wollen ein rein muslimisches Bosnien.
Doppelmoral der feinsten Sorte.

Dieser Affe war einer der besten Genärele in der bosnischen Armee du Affe.

Jetzt mal im ernst, Sefer hat vollkommen recht. Die tanzen uns schon lang genug auf der Nase rum so das mal eine eindeutige drohung her musste.

Ich glaube nicht, dass eine radikale Minderheit in irgend einer Form eine gewichtige und ernstzunehmende Stimme hat, wie der drauf kommt Nikolic wäre ein einem Zerfall Bosniens interessiert ist mir eh ein Rätsel, zwei serbische Stimmen sind besser als eine - und die haben wir ja mit der RS und mit SR.

Ich glaube nicht, dass eine radikale Minderheit in irgend einer Form eine gewichtige und ernstzunehmende Stimme hat, wie der drauf kommt Nikolic wäre ein einem Zerfall Bosniens interessiert ist mir eh ein Rätsel, zwei serbische Stimmen sind besser als eine - und die haben wir ja mit der RS und mit SR.

Am letzen Samstag hab ich bei Rts gesehen was die da labern im Parlament. Da hat ein Politiker gewarnt das man das Kosovo nicht mit RS kompensieren sollte und somit Kosovo verkaufen.

Am letzen Samstag hab ich bei Rts gesehen was die da labern im Parlament. Da hat ein Politiker gewarnt das man das Kosovo nicht mit RS kompensieren sollte und somit Kosovo verkaufen.

Keine Ahnung was du da gesehen hast, Politiker sitzen im Parlament einige ...

Die aktuelle Meinung Nikolics im Bezug auf Bosnien hat Izetbegovic ja nach seinem Besuch in Belgrad (positiv) bewertet und dieses Entschuldigungsinterview war deutlich genug.
Auch wenn es seltsam klingen mag, Bosnien ist in Serbien kein wichtiges Thema.

Unruhe für nichts. Die Leute brauchen endlich Frieden !

Sag das doch dem Dodik, was ist eigentlich los mit dir?

evo sta kaze Sefer:

Na konstataciju novinara Anadolije kako će ovakve poruke javnost u RS protumačiti kao ratnu retoriku, a Dodik kao još jedan dokaz da se u ''BiH ne može živjeti'', Halilović je istakao kako koristi ''adekvatnu retoriku''. Poručio je da Dodik i njegovi sljedbenici sve ovo trebaju shvatiti kao dobronamjerno upozorenje, a ne kao prijetnju i ratnu retoriku.
''Oni moraju znati da objava secesije znači objavu rata! Iz Bosne mogu iznijeti samo onoliko zemlje koliko mogu zadržati na cipelama. BiH ostaje nedjeljiva, nezavisna, suverena, a kome se živi sa druga dva naroda, dobro je došao sigurno. Kome se ne živi, sretan mu put. Osim toga, Dodik je sebi već napravio vilu na Dedinju, te kupio nekoliko imanja po Srbiji. Na vrijeme se osigurao. A ovim što govori samo sirotinju uvlači u sukob. To bi njemu srpska sirotinja trebala kazati, a ne mi. Srpska sirotinja je džaba izginula, obećana im je nezavisnost od BiH, koju nisu dobili. A sad ih ponovo uvlači u problem. Iako im sada ne može više pomoći ni Srbija, nema Jugoslavenske narodne armije (JNA), neće mi Crna Gora pomoći, nema više SAO Krajine... Dodik Srbe pokušava uvući u belaj koji bi, zaista, za njih bio belaj'', naglasio je.

Diese Rhetorik gefällt mir..

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da BiH nije upitna nego je samo pitanje koliko će potrajati trenutna situacija u zemlji, naglašavajući kako su posljednje izjave iz Beograda na putu tog shvatanja, javio je novinar agencije Anadolija.

"BiH nije upitna. Kažu da je rat politika nastavljena drugim sredstvima. U BiH je ponekad politika rat nastavljen drugim sredstvima, a sad je pitanje koliko će to stanje još potrajati i kad će definitivno shvatiti da nema ništa od agresije, da nema ništa od nekih planova u ove dvije decenije. Mislim da se to vrijeme približava i mislim da su neke izjave koje smo dobili iz Beograda ovih dana upravo na tom putu “, pojasnio je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da su se branioci BiH borili za svoju zemlju, za svoje dostojanstvo i za svoj ponos.

"Oni su se borili za svoju zemlju, dostojanstvo i ponos, da odbrane bazne vrijednosti. Da li su u to vrijeme mislili kako će to biti za nekih deset ili 20 godina ne bih rekao. Bili su napadnuti, hrabro su se borili i iznenadili su neprijatelje i one koji su planirali to u sedmicama ili mjesecima. BiH je odbranjena srcem i organizacijom", dodao je Izetbegović.

„Naravno da je danas daleko lakše odbraniti BiH. Prije svega nemate odlučnost takvu kod neprijatelja BiH kakva je bila prije 21 godinu. Postoji priznata BiH, oružane snage, svi ti državni sistemi, mehanizmi kojima se suverenitet, teritorijalni integritet brani. Postoji odlučnost, snažan patriotski blok koji je jači nego što je bio 1992. i 1993. godine i postoji dakle taj front onih koji ne vole BiH, koji je daleko slabiji nego što je bio prije 21 godinu", pojasnio je Izetbegović.

Zurück
Oben