Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellas voller Musik, Witz, Lust, Lebenslust

-
_.JPG

-
shutterstock_1021499231-575x262.jpg

-
jederzeit eine willkommene Erfrischung: Frappé, eisgekühlter Kaffee ...

aber auch mit besonderem Schädigungsmerkmal für den Griechen:

ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ…….ΦΡΑΠΕ !!
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.

Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν ... Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωσηφραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle:
- NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού)
- SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
- KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
- MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
- HAAGEN DANZ (Παγωτά)
- PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
- Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
- Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
- Νερό (Κορπή- Perrier).

Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, ... αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό, αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.

... und ab ins Guiness-Buch der Rekorde
Ambitiöse Bäcker in Thessaloniki
Mit Riesen-Bagel ins Guinness-Buch
20.10.2014, 11:29 Uhr
-
bagel-thessaloniki.jpg

-
(ap) Bäcker in Thessaloniki haben einen riesigen Sesamring gebacken und ihn um den berühmten Weissen Turm der Stadt gelegt.
Die Organisatoren planten, die Aktion beim Guinness Buch der Rekorde anzumelden, sagte Elsa Koukoumeria, Präsidentin des
örtlichen Bäckerverbands.

Das in Griechenland als «Koulouri» bekannte Brot hatte vor dem Backen einen Durchmesser von 165 Metern und wog 1,35 Tonnen.

-
1.18407490.1413797704.jpg

-
Ihr Verband wolle bald einen noch grösseren Sesamring backen und damit den Grabhügel von Amphipolis im Nordosten
Thessalonikis umkreisen, kündigte Koukoumeria an. Schon der erste «Riesen-Bagel» erfreute sich am Weissen Turm offenbar
grosser Beliebtheit: Stücke daraus wurden an Passanten verteilt. Inzwischen ist das Brot schon alle.

----> (#####)

Es wird Zeit: Das Haus des Dichters Agelos Sikelianos wird zum Museum umgebaut
Η οικία του Άγγελου Σικελιανού θα μετατραπεί σε μουσείο

Σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης της οικίας του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα και τη μετατροπή της σε μουσείο, κατέληξαν η δημοτική αρχή του νησιού και η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, το οίκημα θα συνεχίσει να αποτελεί στολίδι της ιστορίας του νησιού και χάρη στη λειτουργία του ως μουσείο, οι επισκέπτες του θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή.

«Σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και επιτέλους θα σώσουμε το σπίτι όχι απλά ενός ποιητή, αλλά ενός εθνικού ποιητή που έχει και μια οικουμενικότητα με βάση το έργο που έχει προσφέρει» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ.Δρακονταειδής.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι το καλοκαίρι το οίκημα «θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως μουσείο Άγγελου Σικελιανού».

«Δεν ανακαινίζουμε και συντηρούμε απλά ένα σπίτι, αλλά διασώζεται, αξιοποιείται και μέσω αυτού προβάλλεται και το έργο του συμπατριώτη μας, του Αγγέλου Σικελιανού» τόνισε.

Στο μουσείο θα εκτεθούν και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Λευκάδας ξεκινά έναν «μαραθώνιο» για τον εντοπισμό και τη συλλογή των αντικειμένων, ώστε το καλοκαίρι να είναι όλα έτοιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Δρακονταειδή, τα περισσότερα από τα αντικείμενα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. «Ευελπιστούμε ότι θα προθυμοποιηθούν να τα προσφέρουν στο μουσείο μας» ανέφερε.

«Για εμάς τους Λευκαδίτες, το ζήτημα Σικελιανού είναι πολύ σημαντικό. Θα ήταν τραγικό για μένα, εάν επί θητείας μου κατέρρεε το σπίτι» τόνισε.
Η αποκατάσταση του οικήματος εκτιμάται ότι απαιτεί περίπου 800.000 ευρώ -ποσό που ο Δήμος αδυνατεί να διαθέσει. Η ανακαίνιση θα επιτευχθεί με τη χορηγία και την κοινωνική ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ανάλογη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση του έργου υπήρξε και στο παρελθόν, αλλά το έργο δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο, που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, οι συζητήσεις εντάθηκαν και τελικά ευοδώθηκαν.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, παρουσία στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και του εργολάβου που επέλεξε η τράπεζα, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.

--> (#####)

Musik aus Makedonien

In dieses Gebiet Makedonien als Zuwanderer zugestossen zu sein und eine bereits hochentwickelte Kultur übernommen zu haben ODER hier gelebt und von hieraus die Kultur Makedoniens entwickelt zu haben, die Fremde (aus dem Norden) so sehr begehren, ist ein Unterschied.

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Tanze, wie Philipp und Alex einst tanzten,
wie uns auch die Zeichnungen auf alten Zeugnissen wiedergeben:

ΠΑΛΙΚΑ
ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ
ΔΕΡΒΕΝΙΩ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΒΑΡΝΙΩ ΚΑΙ ΒΑΡΝΙΩΤΙΚΑ
ΤΙ ΜΕ ΒΛΕ
ΤΙ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ
ΚΑΙ ΜΑΡΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΙΝΕΣΤΕ
ΜΕΝΑ Η ΜΑ ΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ

Σ' ΑΥΤΟ Τ' ΑΛΩ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ
Σ' ΑΥΤΟ Τ' ΑΛΩΝΙ ΤΟ ΦΑΡΔΥ
ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΝΑ ΧΑ ΜΗΛO ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ
ΝΑ ΧΑ ΜΗΛO ΝΑ ΧΑ ΡΩΙΔΩ
ΝΑ ΠΕΤΑΓΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ
ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ
ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΩ ΤΟ ΧΟΡΟ
ΝΑ ΔΙΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ Π' ΑΓΑΠΩ

Σεις ψηλές λιγνές κοπέλες στο χορό να αραδιαστείτε
στο χορό να αραδιαστείτε κι να βεργολυγιστιτε
να διαβώ να σεργιανίσω από το χορό ν' απ' έξω
από το χορό ν' απ' έξω την καλή μου να διαλέξω
ποια να πάρω ποια να αφήσω η μια καλλίτερη απ' την άλλη
η μια καλλίτερη απ' την άλλη έχω αντράλα στο κεφάλι

ΒΑΣΙΛΕΨΕ ΒΑΣΙΛΕΨΕΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ
ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ ΜΟΥ

ΠΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑ ΠΑΝ ΤΑ
ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΒΟΣΚΗ
ΟΛΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ
ΟΛΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ ΜΟΥ

ΧΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΣΤΡΑ ΧΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
ΚΙ ΩΧ ΜΑΡΙΑ Μ ΟΜΟΡΦΗ
ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ
ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ

ΧΑΙΡΕΤΑΙ Τ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΙ ΩΧ ΜΑΡΙΑ Μ ΟΜΟΡΦΗ
ΘΑ ΠΑΡ ΚΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΖΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ
ΚΙ ΩΧ ΜΑΡΙΑ Μ ΟΜΟΡΦΗ
ΑΠΟΥ ΤΑΧΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ
ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ

Musik aus Ionien by The Voice of Hellas

Viva Smirni

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Τα σμυρνέικα τραγούδια - Γλυκερία κ.λ.π.

Warum trifft der Titel so gar nicht auf dich zu Amphion ? Freude und Lebenslust findet man doch in GR nicht mehr, also why machst du dir was vor ..

Zurück
Oben