Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

Wäre es nicht mal an der Zeit das wir endlich selber anfangen Flugzeuge, Panzer und Waffen herzustellen, anstatt diese immer zu kaufen? Man könnte doch darin investieren, so hätten auch Ingenieure in Griechenland auch in eine richtige Tätigkeit mit einem angemessenen Lohn und müssen nicht notgedrungen ins Ausland gehen. Gibt es in der Richtung keine Pläne?
Vollkommene 1000% Zustimmung

1. Könnten wir dann Rüstungexporteur werden -> Gibt richtig Kohle!
2. In unserem Land haben wir doch die Ressourcen dafür, oder? Kohle, Eisenerz etc
 
Ihr Vergisst immer das Wichtige und zwar wer hätte am meisten Verlust wenn wir alles selber Produzieren richtig die Großmächte (USA,Rußland)
 
Ja Ich will auch das wir selber Produzieren aber hab das Gefühl das uns die Großmächte ein Stolperstein legen oder sogar Sabotieren was selber zu produzieren.

Grossmächte? Die Türkei käme da doch eher in Frage?

Warum sollten die Supermächte China, USA, Russland und Indien oder Brasilien die griechische Rustüngsindustrie sabotieren wollen?
 
Grossmächte? Die Türkei käme da doch eher in Frage?

Warum sollten die Supermächte China, USA, Russland und Indien oder Brasilien die griechische Rustüngsindustrie sabotieren wollen?

A was.....unsere politiker kassieren gute makler gebühren wenn sie weltweit einkaufen.Unsere eigenen politiker lassen es nicht zu das wir produzieren.Ganz einfache sache.
 
A was.....unsere politiker kassieren gute makler gebühren wenn sie weltweit einkaufen.Unsere eigenen politiker lassen es nicht zu das wir produzieren.Ganz einfache sache.

Was haben sie jetzt unserem ehemaligen Verteidigungsminister,der im Knast sitzt nachgewiesen, 30 Mio kassiert von den Deutschen wegen U-Boot Auftragsvergabe?
Da war doch was .....
 
Was haben sie jetzt unserem ehemaligen Verteidigungsminister,der im Knast sitzt nachgewiesen, 30 Mio kassiert von den Deutschen wegen U-Boot Auftragsvergabe?
Da war doch was .....

Er ist immer noch in haft.Mal sehen...ende des jahres wird es interessant.

- - - Aktualisiert - - -

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Ελληνικό σύστημα παθητικής αναγνώρισης υπόσχεται να κάνει τα τουρκικά F-35 ... "ορατά"! [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 04-09-2012 21:44:08 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]


Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία με ένα μπαράζ ανακοινώσεων έσπευδε να δημοσιοποιήσει – προφανώς με ενδιαφερόμενο αποδέκτη την χώρα μας – τις αεροπορικές βάσεις που θα υποδεχθούν τα F-35, καθώς και την έναρξη των έργων υποδομής στις βάσεις αυτές.
Γνωρίζοντας οι Τούρκοι ότι η οικονομική κρίση και η τρόικα απαγορεύουν ακόμη και την σκέψη προμήθειας μαχητικών τελευταίας γενιάς από την Πολεμική Αεροπορία μας, έρχονται να υπερτονίσουν, όχι πρώιμα, την επερχόμενη, δραματική, αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.
Μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και επικεντρώνοντας τις έρευνές της στην ανάγκη διάτρησης της stealth "ασπίδας" του F-35 προχώρησε στην έρευνα και κατά δεύτερον στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος το οποίο "υπόσχεται" να κάνει τα F-35 και άλλους στόχους L.O. από «αόρατους» σε άμεσα ανιχνεύσιμους, από την ώρα που θα τροχοδρομούν στις τουρκικές βάσεις.
Το πρόγραμμα έχει λάβει τον τίτλο "Ελληνικό Παθητικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης" – HEMPAS (CCIAS) – η επιχειρησιακή αξιοποίηση του οποίου πιθανολογείται ότι έχει καλές προοπτικές να αφαιρέσει από το F-35 το βασικό όπλο του, δηλαδή την χαμηλή παρατηρησιμότητα.
Ο κορμός της «Επιστημονικής Ομάδας Θεσσαλονίκης» αποτελείται από πέντε εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται επί αρκετά χρόνια επάνω στην ανάπτυξη τεχνικών εντοπισμού χαμηλού ίχνους μέσω δικτύου πολυστατικών παθητικών ραντάρ.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πολλοί Αρχηγοί Επιτελείων (Π. Χηνοφώτης, Δ. Γράψας και Φ. Φραγκούλης κλπ) έχουν στηρίξει την προσπάθειά τους που τώρα φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Η τελική τεχνική πρόταση της Ομάδας, θα περιλαμβάνει ταυτόχρονο παθητικό πολυστατικό εντοπισμό στόχων L.O (UAV), εντοπισμό- μέσω προσομοίωσης- του F-35 και εντοπισμό ελικοπτέρων υπό παρεμβολή ικανού εδαφικού ανάγλυφου.
Το σύστημα δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει και είναι ελληνικό. Οι δοκιμές ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα..
 
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Ελλάδα-Ισραήλ: Τα οκτώ προτεινόμενα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 05-09-2012 21:51:56 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
39
Με μια σημαντική συμφωνία αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στις επαφές του με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ και εκπροσώπους της κρατικής ισραηλινής βιομηχανίας, θα επιστρέψει από το Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου.
Αυτή την φορά όλα δείχνουν ότι η αμυντική συνεργασία δεν θα είναι ετεροβαρής με σχέση "πωλητή-αγοραστή": Ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού θα συνεργαστούν γιατην συμπαραγωγή σειράς οπλικών συστημάτων που είτε ενδιαφέρουν των ΕΕΔ, είτε πρόκειται να διατεθούν από κοινού στην διεθνή αγορά.
Πολλές ελληνικές εταιρείες ήδη έχουν έρθει σε επαφή με ισραηλινές και προχωρούν σε συμφωνίες για παροχή μιας σειρά συστημάτων που αθόρυβα έχουν αναπτυχθεί από ελληνικής πλευράς, όχι βέβαια ανάλογου οικονομικού ύψους, αλλά οπωσδήποτε σημαντικές.
Σε ότι αφορά τα προγράμματα, οκτώ είναι αυτά που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ισραηλινούς, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ στο defencenet.gr:
Το πρώτο πρόγραμμα, το οποίο «γράφει» ήδη καθυστέρηση τεσσάρων ετών στην υλοποίησή του, είναι η προμήθεια συλλογών βομβών αεροσκαφών SPICE 1000 & 2000 οι οποίες θα βάλουν την Π.Α. σε άλλη εποχή σε ότι αφορά τις δυνατότητες εναέριας κρούσης. Είναι σύστημα κατασκευής της ισραηλινής Rafael. Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει καποια προβλήματα υπέρβασης κόστους (από τα αχικά 65 εκατ. ευρώ έφτασε τα 101 εκατ.) και ποσοστού βιομηχανικής συμπαραγωγής (μετά βίας έχει φτάσει στο 20%)

Πρόκειται για σύνολο καθοδήγησης και πτερύγων ανεμοπορίας, το οποίο τοποθετείται σε βόμβα γενικής χρήσης Mk83 βάρους 1.000lb (454kg) ή Mk84 των 2.000lb (907kg). Το σύνολο SPICE 2000 βάρους 150kg προκαλεί θεαματική μεταβολή στο σχήμα και στο μέγεθος της βόμβας Mk84, κατά προσέγγιση διπλασιάζοντας το μήκος της σε 4,2m. Το μακρύ ρύγχος περιλαμβάνει 4 στατικά πτερύγια σταθεροποίησης, σταθερής χορδής και εκπετάσματος 60cm.
Για τον περιορισμό του κόστους, οι μηχανισμοί ενεργοποίησης προέρχονται από το ναυτικό βλήμα αντιαεροπορικής άμυνας σημείου Barak της Rafael.
Το SPICE 2000 είναι βελτιστοποιημένο για άφεση από μεγάλο ύψος, οπότε επιτυγχάνεται η μέγιστη ακτίνα του. Για άφεση από 42.000ft (12.802m) με υψηλή υποηχητική ταχύτητα, η ακτίνα ανεμοπορίας υπερβαίνει τα 60km. Το σύστημα δεν εκτελεί άνοδο προ της τερματικής βύθισης, οπότε δεν είναι κατάλληλο για άφεση από περιορισμένο ύψος.
Αρχικό κόστος προμήθειας 65 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι των πυρομαχικών αρμάτων των 120 χλστ. με προτεινόμενο το προηγμένο πυρομαχικό Μ339. Το Μ339 προβλέπεται να αποτελέσει μία μικρή επανάσταση στο χώρο των πυρομαχικών μάχης, αφού έχει το χαρακτηριστικό της ρύθμισης μέσα στην κάννη αυτόματα για την περίπτωση που θα αντιμετωπίσει ελικόπτερο ή ομάδα πεζικού!
Οι Ισραηλινοί έχουν καταθέσει μια εντυπωσιακή προσφορά, ακόμα και για την αρχική παρτίδα των 9.000 βλημάτων, έστω και αν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ελπίδες σε αυτό το στάδιο, αφού ήδη η σχετική RfP ταξίδευσε στην Γερμανία.
Πάντως έχουν βάλει «ισχυρά θεμέλια» γα τον διαγωνισμό ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να «βγει» πριν από το 2012, εκτός και αν υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση των ΕΑΣ, δηλαδή δωθεί το πρόγραμμα «προίκα» σε αυτόν που θα αγοράσει τα ΕΑΣ. Και η ΙΜΙ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τα ΕΑΣ.
Σε ότι αφορά την πιστοποίηση οι Ισραηλινοί προτείνουν την διαδικασία homogenization («ομογενοποίησης») για 50-60 βλήματα που δίνουν οι ίδιοι δωρεάν, προκειμένου να αποφύγουν την σκόπελο της πιστοποίησης. Άλλωστε και οι Αμερικανοί της ΑΤΚ αυτή την διαδικασία ακολούθησαν με δανικά Leopard-2 για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον ελληνικό διαγωνισμό το 2006 (τότε δεν είχαν παραληφθεί ακόμα τα LEO2HEL).
Οι Ισραηλινοί είναι σαφώς πιο οικονομικοί από Γερμανούς και Αμερικανούς (μέχρι και 50%), προσφέρουν μεγάλο πακέτο συμπαραγωγής και συνεργάζονται επί πολλά χρόνια με τα ΕΑΣ.
Το τρίτο πρόγραμμα που ενδιαφέρει σφόδρα την ισραηλινή ΙΜΙ, είναι τα πυρομαχικά των 155 χλστ. για το πυροβολικό, το οποίο είναι εξίσου κατεπείγον με αυτό των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης. Ήδη προϋπήρχε εδώ και επτά χρόνια με κονδύλι 100 εκατ. ευρώ, το οποίο στο μεταξύ μειώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ, αλλά οι ανάγκες γιγαντώθηκαν: Τα 223 Α/Κ πυροβόλα Μ109 που παραλάβαμε πρόσφατα από την Γερμανία, πρακτικά στερούνται και αυτά επαρκών βλημάτων, αφού στην ήδη υπάρχουσα έλλειψη προστέθηκε η ανάγκη 223 καννών επιπλέον! Επίσης προσφέρουν συμπαραγωγή και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ένα ακόμα πρόγραμμα για την Αεροπορία είναι το ατρακτίδιο αναγνώρισης-στοχοποίησης Litening III για τα F-16. Οι επιδόσεις του Litening II στα F-4E Peace Icarus, έχουν εντυπωσιάσει την Πολεμική Αεροπορία και το κόστος της έκδοσης «ΙΙΙ» είναι το χαμηλότερο του ανταγωνισμού.
Μία πέμπτη πρόταση για την Π.Α. είναι το βλήμα αέρος-αέρος Python 5, με ακτίνα δράσης 22 χλμ, ταχύτητα Mach 4 και spherical aspect 200 μοίρες! Το βλήμα είναι πιστοποιημένο στα ισραηλινά F-16, ενώ οι Αμερικανοί αγόρασαν το 2006 20 βλήματα για να τα δοκιμάσουν εντυπωσιασμένοι από τις προδιαγραφές του.
Σε ότι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό το πρόγραμμα των FREMM έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τους και προσφέρουν ένα ειδικό σκάφος, το Protector, το οποίο εκπέμπεται από το κύριο μητρικό σκάφος και δρα περιμετρικά ως σκάφος προστασίας στις περιοχές ελλιμενισμού.
Ενδιαφέρονται επίσης για το πυροβόλο των 20 χλστ, που έχει αποφασίσει το ΑΝΣ να εγκαταστήσει στις FREMM σε αντικατάσταση του πολύβόλου των 12,7 χλστ. Προσφέρουν ένα πυροβόλο κατασκευής Rafael, τηλεχειριζόμενος και με πολύ καλές επιδόσεις και αισθητήρες.

Tελευταίο πρόγραμμα είναι το ατρακτίδιο αναγνώρισης EL/M-2060P. Το ατρακτίδιο πρϊόν της ισραηλινής εταιρείας IAI/ELTA αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα της κατηγορίας του διεθνώς. Το ατρακτίδιο βάρους 590 κιλών διαθέτει Ραντάρ Συνθετικού Διαφράγματος (SAR, ζώνη C, X ή Ku) και Ενδείκτη Κινούμενου Στόχου (GMTI), μπορεί να παράγει εικόνες οι οποίες σε ποιότητα πλησιάζουν αυτή μίας φωτογραφίας, ενώ δεν εμποδίζεται από καιρικά φαινόμενα όπως ομίχλη, βροχή, από καπνούς και από νεφώσεις.
Η εικόνα παράγεται στο ατρακτίδιο και μεταδίδεται μέσω ραδιοζεύξης στο σταθμό εδάφους. Η εμβέλεια του συστήματος είναι 250 ναυτικά μίλια εξαρτώμενη από το γεωγραφικό ανάγλυφο και την θέση του αεροσκάφους από το σταθμό. .
Σαφώς και στην παρούσα φάση υπάρχει οικονομική αδυναμία, αλλά αυτό οι Ισραηλινοί θεωρούν οτι είναι προσωρινό και "σύντομα η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της", όπως μας ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος...
 
Zurück
Oben