Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Βίντεο-ντοκουμέντο: Εξομοίωση προσβολής τουρκικών αποβατικών από μαχητικά της ΠΑ [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 27-09-2012 18:56:18 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]


Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από βίντεο άσκησης προσβολής ναυτικών στόχων της ΠΑ στο πεδίο βολής Καράβια, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της Αεροπορίας ακόμα και υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
BOMBS039L.jpg

Το βίντεο της 338 ΜΔΒ παρουσιάζει τα ελληνικά μαχητικά να εξαπολύουν βόμβες κατευθυνόμενες με δέσμη laser GBU-16 και να πλήττουν τους στόχους στο πεδίο βολής με απόλυτη επιτυχία. Στην συγκεκριμένη άσκηση ακολουθήθηκε το ίδιο σενάριο με αυτό που τα μαχητικά της ΠΑ εφήρμοσαν τις τρείς τελευταίες μέρες στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο πέλαγος.
BOMBS040L.jpg

Στην άσκηση συμμετείχαν οι 338 Μοίρα με αεροσκάφη F-4E AUP από την Ανδραβίδα και οι Μοίρες κρούσης του Αράξου, δηλαδή η 335Μ με τα αεροσκάφη F-16 Adv. και η 336Μ με τα βομβαρδιστικά Α-7 Ε.
BOMBS041L.jpg

BOMBS042L.jpg

Εκτός από τις κατευθυνόμενες βόμβες GBU-16 τα ελληνικά μαχητικά χρησιμοποίησαν με επιτυχία πυραύλους Maverick AGM-65 A/G, GBU-8 HOBOS, και βόμβες διασποράς MK-20 ROCKEYE.
BOMBS043L.jpg

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την καταστροφή ναυτικών στόχων που βρίσκονταν σε κίνηση υπό αντιαεροπορική προστασία και πιο συγκεκριμένα αποβατικά πλοία τα οποία συνοδεύονταν από φρεγάτες.



Πολεμική Αεροπορία: Βολές όπλων - YouTube
 
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Iράκ προς Τουρκία: "Εγκαταλείψτε άμεσα το βόρειο Ιράκ" ! - Από παντού σφαλιάρες!
[/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

Απανωτά χτυπήματα δέχεται του τελευταίους μήνες η εικόνα της Τουρκίας ως μεγάλης γεωπολιτικής δύναμης με την Συρία να καταρρίπτει ατιμώρητη το RF-4E ενώ την ίδια στιγμή το PKK φαίνεται να έχει επιτύχει την εξουδετέρωση του τουρκικού Στρατού στο τουρκικό Κουρδιστάν. Σήμερα ήταν η σειρά της κυβέρνησης του Ιράκ μίας χώρας που ακόμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η οποία απαίτησε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί η Τουρκία στο Β. Ιράκ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Πρόκειται για τις στρατιωτικές βάσεις στη Batufa, το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Bamerni όπου σταθμεύουν μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα, τη Begova και το Kanimasi, που βρίσκονται στην επαρχία Dohuk κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και στις οποίες ο τουρκικός Στρατός διατηρεί 2.000 άνδρες.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Ali Debbag, «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις που λειτουργούν στο ιρακινό έδαφος και να εκδιώξει τα ξένα στρατεύματα που εδρεύουν στη χώρα, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και την είσοδο ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της επικράτειας του Ιράκ». Συμπληρώνοντας ο Ali Debbag δήλωσε ότι, "το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με βάση τις οποίες είχε αποφασιστεί η λειτουργία βάσεων ξένων χωρών στο έδαφος του Ιράκ".
Η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα προκαλέσει τεράστιο σόκ στην τουρκική κυβέρνηση και πιο ειδικά στον Τούρκου ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου αφού αποτελεί ένα ράπισμα στο πρόσωπο του αλαζόνα υπουργού που πίστευε ότι με την στρατιωτική και οικονομική δύναμη της Τουρκίας θα μπορούσε να συνδέσει όλες τις πρώην Οθωμανικές επαρχίες υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας.
Από την άλλη η ιρακινή απαίτηση για την απομάκρυνση των τουρκικών βάσεων αυτών που ελέγχουν μία από τις περιοχές εισόδους των μαχητών του PKK από το Β. Ιράκ στο τουρκικό Κουρδιστάν αποτελεί
σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει την δράση της κουρδικής οργάνωσης σε ξένα εδάφη.
Σημειώνεται ότι η ιρακινή κυβέρνηση πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης του Ιράκ είναι η απόκτηση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων και ο εκσυγχρονισμός ρωσικών συστημάτων της εποχής
του Σαντάμ Χουσεΐν.
Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα της Τουρκίας στην περιοχή κάθε άλλο παρά οδηγούνται προς επίλυση και ότι ένας μέχρι σήμερα πρόθυμος γείτονας αρχίζει να στέκεται πάλι στα πόδια του διεκδικώντας τα εθνικά του συμφέροντα και υπερασπίζοντας την εδαφική του ακεραιότητα και ασφάλεια.
 
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Έκοψαν και έραψαν» στα μέτρα του ΠΝ για την Αν. Μεσόγειο τη νέα FREMM [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 03-10-2012 20:04:53 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]


Καλύπτονται πλέον οι προδιαγραφές του ΠΝ για τις αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές δυνατότητες της γαλλικής φρεγάτας FREMM, μετά την παρουσίαση της νέας έκδοσης του συγκεκριμένου πλοίου με έμφαση στην αύξηση των δυνατοτήτων του να παρακολουθεί και να αντιμετωπίζει πολλαπλούς εναέριους στόχους σε μεγάλη απόσταση χάρις στο νέο γαλλικό ραντάρ το οποίο ξεπερνά σε δυνατότητες το αμερικανικό AEGIS.
Η νέα έκδοση της FREMM παρουσιάστηκε τρία χρόνια νωρίτερα κυρίως λόγω της ελληνικής απαίτησης για ένα πλοίο με αυξημένες δυνατότητες αεράμυνας περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του ΠΝ περιελάμβανε την απόκτηση 6 συνολικά πλοίων εκ των οποίων τα δύο θα είχαν αυξημένες αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές ικανότητες και τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία θα είχαν ως αποστολή τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και την προσβολή στόχων σε μεγάλη απόσταση χάρις στα βλήματα SCAL Naval.
Η νέα φρεγάτα κωδικοποιήθηκε από την DCNS ως FREMM ER (Extended Range), και ουσιαστικά αποτελεί την πολυαναμενόμενη έκδοση της FREMM για την πραγματοποίηση αποστολών αντιαεροπορική άμυνας περιοχής και αντιβαλλιστική προστασία.
Το γαλλικό ναυπηγείο προσφέρει την FREMM ER στο γαλλικό Ναυτικό ως την βάση για την δημιουργία της φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας FREDA. Η νέα έκδοση της γαλλικής φρεγάτας είναι εξοπλισμένη με το νέο ραντάρ SF-500 της Thales το οποίο αξιοποιεί την εμπειρία που η εταιρεία απεκόμισε από την ανάπτυξη κατασκευή και χρήση του ραντάρ Herakles οποίο υπηρετεί στο Ναυτικό της Γαλλίας της Σιγκαπούρης και του Μαρόκο.
To νέο ραντάρ θα μπορεί να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις πολλαπλών στόχων και να καθοδηγεί μεγάλο αριθμό πυραύλων κατά εναέριων στόχων ταυτοχρόνως. Το σύστημα αποτελείται από τέσσερις κεραίες τοποθετημένες επί μίας υπερκατασκευής πίσω από την γέφυρα του πλοίου κατά το πρότυπο των ολοκληρωμένων ιστίων που εφαρμόζεται πια σε ολοένα και περισσότερα σχέδια πλοίων. Επί της νέας υπερκατασκευής ολοκληρώνονται σχεδόν το σύνολο των αισθητήρων όπως το σύστημα ESM και το σύστημα IRST Artemis της Thales.
Το πλοίο διατηρεί τον οπλισμό το οποίο προέβλεπε η αρχική του έκδοση (ASTER15/30, MM-40 Block III Exocet, SCALP Naval, δύο πυροβόλα των 20 χλστ) και σύμφωνα με τους σχεδιαστές του θα είναι ανώτερων δυνατοτήτων της βρετανικής φρεγάτας Type 45 και των γαλλοιταλικών φρεγατών Horizon. Χάρις στην δικτυοκεντρική φιλοσοφία του σχεδιασμού του το νέο πλοίο θα μπορεί να αποτελέσει μέρος της αντιβαλλιστικής ασπίδας της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι το θέμα της απόκτησης των φρεγατών FREMM από το ΠΝ θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου και του Γάλλου ομολόγου του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν τον προσεχή Νοέμβριο.
Όπως είχε γράψει το defencenet στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας για όλα εκείνα που εκκρεμούν σε ότι αφορά την αμυντική και βιομηχανική συνεργασία των δύο χωρών. Να σημειωθεί ότι ο Λε Ντριάν είναι στενός φίλος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Γι΄ αυτό και τον επέλεξε ο Γάλλος Πρόεδρος για το συγκεκριμένο πόστο.
 
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Ξεκινά πάλι το έργο της τάφρου στον Έβρο κόντρα στην άρνηση της τρόϊκας [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 06-10-2012 20:37:18 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
51
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και κατόπιν των αποκαλύψεων του defencenet.gr για την εγκατάλειψη της αμυντικής προπαρασκευής της χώρας, παρακάμπεται η τρόϊκα και ξεκινά πάλι το κορυφαίο οχυρωματικό έργο της διάνοιξης της αντιαρματικής τάφρου στον Εβρο!
Το έργο, μετά την αποχώρηση του εμπνευστή του πρώην Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκου, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και αμ φαίνεται παράδοξο, εκτός από την τρόϊκα συνάντησε και πολέμιους εντός των ΕΔ, οι οποίοι και το είχαν σταματήσει με την συνηγορία της τρόϊκας. Το όλο κόστος ήταν μόνο 36.000.000 ευρώ και αφορούσε τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά των συστημάτων του Μηχανικού που μέσα σε χρόνο ρεκόρ είχε ολοκληρώσει περίπου το 40% του όλου έργου.
Η διάνοιξη είχε περιοριστεί πριν από δύο μήνες σε μία βάρδια και εν συνεχεία σταμάτησε τελείως. Μετά τα δημοσιεύματα του defencenet.gr το θέμα τέθηκε σε διαβούλευση στο Επιτελείο και ο υπουργός ζήτσε ενημέρωση. Η απάντηση ήταν οτι "Πρέπει να κόψουμε κονδύλια", αλλά η ανταπάντηση του Π.Παναγιωτόπουλου ήταν ότι "Έχω ιδία άποψη. Το έργο πρέπει να συνεχιστεί έστω και με μία βάρδια" και έτσι τα έργα ήδη ξεκίνησαν.
Με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κ.μ. η τάφρος του Έβρου αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ, για την εξουδετέρωση των τουρκικών συστημάτων ζεύξης υδάτινου κωλύματος. Δεν αποτελεί πανάκεια, αφού στην εποχή των αερομεταφορών τα στατικά οχυρωματικά έργα λίγα προσφέρουν, αλλά αν μελετηθεί καλά η διάταξη μπορεί να προσφέρει πολλά.
Σημειώνεται ότι ένα τμήμα της τάφρου προϋπήρχε στο προγεφύρωμα του Κάραγατς αλλά μετά από την εξοπλιστική «κούρσα» του τουρκικού Στρατού για την απόκτηση μέσων που θα μηδένιζαν τον χρόνο διάβασης του ποταμού Έβρου, αποφασίστηκε η διεύρυνσης της και η επέκτασης της προς τον νότο ώστε να καλύψει το σύνολο της μεθορίου.
Μέσα σε τρία χρόνια η Άγκυρα προμηθεύτηκε 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur τουρκικής κατασκευής, οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος, 40 συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems), 36 γέφυρες Leguan με δυνατότητα γεφύρωσης κωλύματος 24 μέτρων εντός λίγων λεπτών, 2 γέφυρες ξηράς υποστήριξης (Dry Support Bridge-DSB) τύπου M18 ανοίγματος 40 μέτρων και 12 αμφίβιους γαιωπροωθητές Azmim για την διαμόρφωση του χώρου της όχθης του ποταμού όπου θα αποβιβαστούν τα οχήματα.
Επιπρόσθετα η πρόθεση του τουρκικού Στρατού να αποκτήσει απροσδιόριστο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων διάνοιξης ναρκοπεδίων τύπου Keiler αποτελεί την απόδειξη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση μίας βίαιης διάβασης του Έβρου με πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των εμποδίων που θα συναντήσει ο τουρκικός Στρατός πέρα από το ποτάμι.
Σε αυτό το σημείο έρχεται η απόφαση του ΓΕΣ να διευρύνει το εύρος και το συνολικό μήκος της τάφρου η οποία με απλά μέσα κατορθώνει να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο εμπόδιο για τον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα πρέπει να λύσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεδομένης της αντίδρασης των ελληνικών σχηματισμών της περιοχής που θα γίνει η εισβολή.
Και αυτό διότι μπορεί σε πρώτη φάση οι Τούρκοι να καταφέρουν να διαμορφώσουν τις όχθες του Έβρου με τους γαιοπρωθητές Azmim και ακολούθως να μεταφέρουν στην ελληνική όχθη τα πρώτα τεθωρακισμένα με τις γέφυρες Samur όμως μόλις θα έχουν διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα εντός του ελλξηνικού εδάφους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα 30-35 μέτρα άνοιγμα της τάφρου.
Με την ελληνική άμυνα να έχει κινητοποιηθεί και τις πρώτες οβίδες του ελληνικού πυροβολικού να πλήττουν τις επιτιθέμενες μονάδες η αντιμετώπιση της τάφρου δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση. Ο χρόνος που θα χρειαστούν οι Τούρκοι είτε να μπαζώσουν τα σημεία που επιθυμούν να περάσουν απέναντι, είτε να γεφυρώσουν, είναι αρκετός λόγω του όγκου των υλικών που πρέπει να προωθηθούν στην τάφρο και λόγο του εύρους αυτής.
 
Στο ΄λεγα ότι θα συνεχίσει το έργο. Δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να μείνει στα σκαριά. Απ΄ότι κατάλαβα το 40 τοις εκατό έχει ήδη υλοποιηθεί.




Ιπποκράτης
 
Στο ΄λεγα ότι θα συνεχίσει το έργο. Δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να μείνει στα σκαριά. Απ΄ότι κατάλαβα το 40 τοις εκατό έχει ήδη υλοποιηθεί.




Ιπποκράτης

Nai,ama den kano lathos stohos eitane na teleiopithi teloi 2013.Alla mia pou synehizoune mono me mia bardya eisos traviksi .Tha doume.
 
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Mεγάλες ασκήσεις σε Θράκη και νησιά με έμφαση στην επίθεση [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] 07-10-2012 17:00:55 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]


Mε εκτεταμένες ασκήσεις τόσο στο χερσαίο όσο και στο νησιωτικό επιχειρησιακό περιβάλλον απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Αγκυρα ζητούσε την ακύρωση των ασκήσεων τουλάχιστον σε ότι αφορά το Αν.Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι "παραβιάζονται" οι συνθήκες του 1904, και του 1923.

Στα νησιά (Σάμος,Χίος, Λέσβος) πρωταρχικό ρόλο είχαν οι αμφίβιοι καταδρομείς που πραγματοποίησαν ασκήσεις τόσο ανακατάληψης όσο και με επιδρομικού χαρακτήρα σε στόχους που εξομοίωναν την Μικρασιατική ακτή.

Στον Έβρο το Δ'Σ'ωμα Στρατού εκτέλεσε ασκήσεις με έμφαση στον αγώνα των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών όσο και στην παγίδευση εχθρικών τεθωρακισμένων δυνάμεων σε αντιαρματικές τανάλιες με την χρήση αντιαρματικών Kornet,Milan και Fagot.

H ένταση των ασκήσεων ΄ήταν πολύ υψηλή προκειμένου να ακουστεί το "μήνυμα" στην Ανατολή όσο πιο καθαρά γίνεται.
ASKHSH_SEP_1L.jpg

ASKHSH_SEP_2L.jpg

ASKHSH_SEP_3L.jpg

ASKHSH_SEP_4L.jpg

ASKHSH_SEP_5L.jpg

ASKHSH_SEP_6L.jpg

ASKHSH_SEP_7L.jpg

ASKHSH_SEP_8L.jpg

ASKHSH_SEP_9L.jpg
 
Zurück
Oben