Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

HercegBosna.org Forum

aman, aman, bosno moja... prokleti su ti i ceri i sinovi, jer svako vuce na svoju stranu dok im dunjaluk pod nogama gori... gladni, ali zato jedu govna svaki dan... zeljni svega, ali najveca im zelja da komsina krava crkne... a ludi isani nikako da svate da jedino zajedno mogu korak dalje... u jednoj cjelovitoj bosni... di svaki narod ima isto pravo ka drugi...

nekoc raja, a danas im vode destrkutivne budale, politicari, mafijasi i mutikase, ratni profiteri i lokalni serifi, kolo... kruha i igara, dosta za budalastog bosanca/hercegovca...

cekam onaj dan kad meho bude stjepanu cestito bozic i kad anto bude uvecer pozdravlja ibru s aksam hajrulah... a bez da u sebi misle (mamicu mu ustasku/muslimansku)... i kad milan bude zva seida i josipa na slavu svetog arandjela... onda ce to bit to... ali prije cu dobit na lotu... jer cim jedan narod malo dobije na moci, onda tlaci druge umisto da ga uvati za ruku i povuce gori... ne, on gazi po njemu i ponizava ga... a kakva ce bit reakcija? prkos... inat... i ajmo opet iz pocetka, pljuvanje, opstrukcija, vikanje parola sto strasno zvuce... spirala budalestine i drzanje stoke sitnog zuba nisko u blatu... evo ti marvo budalasta, nisi bolje zasluzila, jedi vlastita govna, kaljuzaj se po blatu... kako ne vidi narod da se ti "spasioci politicari" bogate na racun obicnog covjeka...

evo vam primjera iz vlastitog iskustva: radi se o jednoj vrlo popularnoj srpskoj krajiskoj grupi koja snima cedeje i poznata je od knina do beograda... na zadnjem, najnovijem albumu neka pjesma o republici srpskoj... veli pjevac: dodje neki dasa, kaze, pjevaj ovo, stavi na cd, evo ti pare! ako nes stavit, nema ti ni para, a nema ti cedeja! para pokrece kriminal, kriminal pokrece politiku, politika pokrece propagandu, propaganda pokrece i izaziva, budi, ono najgore u nama... najlaksi nacin ljudima posteno zaradjen novac izvuc iz dzepa...

dok je i trunke sumnje u nama, dotlen ce nam kriminalci vodit drzavu, dok god se budemo oslanjali na politicare i na njihove parole i njihova obecanja, a ne na vlastiti rad i razum, do tad ce bosna bit banana republika najgoreg oblika, zeljna hljeba i ciste vode... uzimajuci trenutni status quo u obzir, onda je najgora i najporazavajuca cinjenica, da svako od ta tri bosanska naroda ima doneklen pravo... imaju pravo da se zale na danasnju situaciju, imaju pravo trazit centralizaciju, imaju pravo trazit separaciju, imaju pravo trazit apsolutnu vlast, imaju pravu trazit liberalnu politiku, ma sve... ali umijesto da se dogovore, da ko ljudi sjednu i traze konzens, oni se opstruiraju, pa makar po cijeni, da ce i sami sebe upropastit... "nek crknemo, glavno da i oni nemaju nista"...

jebiga, mi svi dozvoljavamo da je bosna politicki eksperiment zapadnih, istocnih, masonskih i pitaj Boga cijih drzava i zajednica... oni promatraju kako se razvija dejtonska bosna, oce li propast, nece... ali orilo gorilo, jebe se njima, jer je to sve dio eksperimenta... ako ne uspije, ma ko vas jebe... gladujte, jadajte se bogu ocu, krisni, alahu... ratujte opet pa cemo imat sta pratit na televiziji i "zgrazavat se" nad balkanskom primitivizmu i nasilju...

ali neznaju oni da su svi ti ljudi bili nekoc raja, bolji od kruha, sladji od meda... bosna i njihovi narodi su AMERIKA za njih... jer svako ko je bija u bosni zna, da boljeg naroda nema, pomalo naivan narod, ali dobar narod... naucili bi zapad kako se hljeb jede, mamu im jeben bolesnu...

a vi sada i dalje igrajte skupa s njima vrazije kolo, ajmo, jos ima mjesta da se siri... zveckajte sabljama, vi psi rata... nista naucili niste... izgorili dabogda...

eto, moja danasnja kolumna... otvorilo me malo, nemojte mi zamjerit... zivili...

Nun ja, als "nicht-südslawisch razumijender" vertraut man auf die Künste von Google Translator.
Was ich da schon so gelesen habe, ohjee... ::lol:

Mit den Dalmatinci sind wir sowieso ganz gut. Gerade in ZG würde ich das anzweifeln. Obwohl es wie du schon sagst dort ordentlich Hercegovci gibt.
Aber Slavonien ist wahrlich nicht anti Hercegovci wenn du sowas sagst scheidest du schonmal aus Jüngchen ;). Gerade in Slavonija wimmelt es von Kroaten aus BiH sowohl Hercegovci als auch andere Bos. Kroaten

Mit den Dalmatinci sind wir sowieso ganz gut. Gerade in ZG würde ich das anzweifeln. Obwohl es wie du schon sagst dort ordentlich Hercegovci gibt.
Aber Slavonien ist wahrlich nicht anti Hercegovci wenn du sowas sagst scheidest du schonmal aus Jüngchen ;). Gerade in Slavonija wimmelt es von Kroaten aus BiH sowohl Hercegovci als auch andere Bos. Kroaten

In ZG bist du entweder für oder gegen Hercegovci :lol:

Ich weiss nicht woher du kommst aus Slawonien, ich nehm mal ganz spontan an Vinkovci, aber bei uns in Osijek bis hin zum Papuk gibts viele viele Bosnische Kroaten, eher weniger Hercegovci, weil die nicht zur "Mentalität" passen.
Das es im Süden Slawoniens anders aussehen kann, mag schon gut sein, da ist ja fast jeder Bosanac und nicht Slavonac :lol:

Aus Ivankovo 5 km von VK. Da ist jedes 2te Haus von Hercegovci und Bos. Kroaten und ich kann mit nicht erinnern jemals was negatives gehört zu haben. Habe auch mal nachgefragt ob es wirklich so ist das man sich negatives erzählt. Fehlanzeige.

Slavonski Brod Zupanja bis Vukovar gibts mehr als genung.

Partnerstadt von Vinkovci ist Siroki Brijeg nur mal so nebenbei.

Aus Ivankovo 5 km von VK. Da ist jedes 2te Haus von Hercegovci und Bos. Kroaten und ich kann mit nicht erinnern jemals was negatives gehört zu haben. Habe auch mal nachgefragt ob es wirklich so ist das man sich negatives erzählt. Fehlanzeige.

Slavonski Brod Zupanja bis Vukovar gibts mehr als genung.

Partnerstadt von Vinkovci ist Siroki Brijeg nur mal so nebenbei.

Ich sags ja, im Süden gehts anders ab :rolleyes: Tko je tamo sokac?

Zurück
Oben