Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Herzlichen Glückwunsch HZ HB

die Hercegovina ist nicht entstanden durch Vertreibung und Mord

Ja stimmt, die Hercegovina als Bestandteil von BiH...sagt auch keiner was dagegen, nur hatten diese Herceg-Bosna Jungs anderes im Sinn...und jetzt sag nicht, das war als friedliche Integration in kroatisches Territorium gedacht...

ŠIROKI BRIJEG - Polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa u Širokom Brijegu, jučer je započelo obilježavanje Dana Zapadnohercegovačke županije. Vitomir Filipović, predsjednik županijske Skupštine kaže da je ujedno obilježen i Dan Herceg-Bosne. “U zabludi su svi oni koji kažu i misle da su uzaludne žrtve koje su dane. Ovaj dan i sjećanje na sve žrtve ćemo nastaviti njegovati i prenositi na generacije”, kazao je Filipović.

Obilježavanje povijesnih dana

Filipović ističe da na ovaj način pokazuju kako žele sudjelovati u onom što je bilo. “Imamo obvezu i duboko u sebi osjećamo da se moramo duboko pokloniti na ovakvim mjestima i odati posljednju počast svima koji su dali živote za sve ono što mi danas imamo”, istaknuo je Filipović. Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zvonko Jurišić kazao je kako je jučerašnje polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule uvertira za proslavu dana županije. “Položili smo vijence i zapalili svijeće uz sjećanje na sve poginule branitelje koji su svojom žrtvom omogućili da možemo živjeti ipak s našom i njihovom djecom. Svojom žrtvom su ostavili perspektivniju budućnost za Hrvate u BiH”, kazao je Jurišić. Polaganje vijenaca upriličeno je i kod spomenika Blage Zadre na Ledincu, te zatim na grobu mr. Mate Bobana predsjednika HRHB-a u Gorici Grude. Uz predstavnike općinskih i županijskih vlasti najmilijih su se prisjetili i članovi HVIDRE, te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Danas svečana sjednica

Nastavak obilježavanja Dana Zapadnohercegovačke županije bit će upriličen danas svečanom sjednicom Skupštine ZHŽ-a u kinu Borak. Jurišić kaže da će na ovoj sjednici pred zastupnicima, gostima i uzvanicima biti podneseno kraće izviješće o proteklom vremenu..

Ja stimmt, die Hercegovina als Bestandteil von BiH...sagt auch keiner was dagegen, nur hatten diese Herceg-Bosna Jungs anderes im Sinn...und jetzt sag nicht, das war als friedliche Integration in kroatisches Territorium gedacht...

kann man sehen wie man will.....dort sind sicher Verbrechen von kroatischer Seite begangen worden....aber die bosniakische Seite ist auch nicht ohne.

Ps. Thema Bestandteil.....für die Göre heisst es Bosnien...für mich Hercegbosna.

kann man sehen wie man will.....dort sind sicher Verbrechen von kroatischer Seite begangen worden....aber die bosniakische Seite ist auch nicht ohne.

Es war Krieg und jeder hat Dreck am Stecken, die einen mehr, die anderen weniger...Fakt ist aber, dass das Vorhaben Herceg-Bosna ein ähnliches Verbrechen ist wie die RSK oder RS...wenn man auf territoriale Integrität beharrt, dann aber bitte auch fremdes respektieren!

Was wäre denn so schlimm gewesen in der Gegend dort sich mit den "Bosniaken" zu verbrüdern / zu kooperieren, um größeres Unheil zu vermeiden?? Als ob es nicht genug war, dass Serben mit Kroaten und "Bosniaken" Krieg führten... Ach ja, ich vergas, die wollten ja einen Saudi-Arab-Style Gottesstaat...:rolleyes:

Ps. Thema Bestandteil.....für die Göre heisst es Bosnien...für mich Hercegbosna.

Ok dann beschwere dich nicht wenn andere Verwirrte Knin und Co. als Krajina betrachten...für dich ist es Kroatien, für die Penner halt RSK, in Ordnung? ;)

Zurück
Oben