Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hornotter(Poskok),zweitgiftigste Schlange des Balkans/Europa

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
Schon allein der Gedanke an diese fleuchend-kreuchenden Reptilien verwandelt mich in eine kmeekende F*'%&

Jetzt hab ich angst, aber als ich klein war war ich mit meinen Cousins in den Wäldern des Kosovo unterwegs und haben die getötet :( (mit Stöcken!)
Smuks, poskoks, sarke...alles

ima ih u nas. svugdi. đavli su kad je velika suša, onda i prilaze kućama u potrazi za vodom. a kad su u opasnosti, samo se skupe i onda nako čudno čine. pušu na glas, khhhh khhhh. najbolje je onda s lopaton po glavi ošinit, štapinom je zajebano ako ne pogodiš iz prve. lani san i u ercegovini na groblju naiša ne nekve dvi crne zmijurine, jeble majku kako su se izmigoljile. a na jednom arheološkom iskapalištu san se jednom pošteno usra. skačen ti ja tamo po onim iskopinama i vidin zelenbača, onu veliku zelenu guštericu. i buljin ja u nju. ali nisan skužija da i neko drugi bulji u nju, cilo vrime vreba kravosas (isto neka guja, samo nije otrovna) i kako san sta blizu kravosasa, on se izmigoljija i počeja bižat. bogami počea san i ja bižat, vrisnija san ka pička i skočija najmanje jedno dva metra u zrak. nije da se bojin zmije, ali me iznenadila jebla majku. bila je jedno metar i po i debela ko ruka, života mi.

ko se gadi i boji raznih kukavaca, zmijuga, škorpijona, pauka i slično, bolje nek ne zalazi u kršne krajeve :D

hahhahaha :lol:

Kravosas, to je ona zapravo "kravosis" posto se govorilo da odu u stalu i posisaju kravlja vimena :lol:

baš tako. kažu i da piju mliko iz sića. je vraga, to još niko nije vidija u životu osim baba-vračara po selu. kofol. to je samo mit.

vidi komše kakav je...

Copy%20of%20E.%20quatorlineata.JPG

znam da je mit, al je ime dobila po tome valjda.
U Sumadiji ih ima lom, zlo. Jednom je moja majka susila ves napolju, to su neki strikovi od drveta do drveta, i ona mislila da su neke najlonke koje vise, kad ono koza zmije koja se presvukla :D vriska ludnica. U Bosni nam je u kucu usla zmija. To je bio stres nenormalan (susa velika bila) i kostalo nas 10 kg slatkisa za klince.

Zurück
Oben