Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hrvatski Šport / Kroatischer Sport

Leute! Es geht hier um kroatischen Sport, und da ist es scheißegal, wie man(n) das ausspricht! Wir Kartoffeln sagen ja auch "Schport" und schreiben es mit "Sp". Wer also nichts zu Thread-Thema zu sagen hat, sollte sich verpfeifen, anderenfalls droht der Zwangsabflug!
 
Wer šport sagt hat mMn wirklich die Kontrolle über sein verloren

v.a. ,,Idem na šport'' hört sich an wie ein svabo der grade seiner Jugofrau imponieren möchte

Und wieder kommt das von dir nichtmuttersprachler. Schon paradox.
Wie wäre es mit was zum Thema zu schreiben statt zu sprachen die du eh nicht kannst?

Zum Thema. Kroatiens Kanufahrer haben bei der WM Gold und Silber geholt
 
Im Vereins Wasserball haben kroatische Manschaften mit 12 Tittel die Meisten in der CL

14 Titel,mehr als die Italiener.

[h=1]Fantastični Jug osvojio Ligu prvaka s dvetoricom igrača poniklim u Jugu![/h]Liga prvaka najjače je europsko, dakle i svjetsko klupsko natjecanje vaterpolu. Jučer su vaterpolisti dubrovačkog Juga po četvrti puta osvojili ti natjecanje, čime su Hrvatskoj
jug.jpg
donijeli 14. naslov pobjednika tog natjecanja (Mladost iz Zagreba osvojila je 7 naslova, a splitski klubovi Jadran i POŠK 2, odnosno 1 naslov).
Jug je osvojio naslov na završnom turniru u Budimpešti, svladavši prvake Mađarske Eger, Italije Pro Recco (kojeg predvodi Jugaš Sandro Sukno) i Olympiakos, reprezentaciju Grčke (pojačanu ponajboljim vratarom svijeta, Hrvatom Josipom Pavićem). U hrvatskim je medijima fantastičan uspjeh Juga naglašen daleko manje nego što to zaslužuje. A zaslužuje daleko više, jer taj uspjeh nije posljedica novca, već prvenstveno sjajnog rada u tom klubu. Od trinaestorice igrača koji su u Budimpešti pobijedili njih 9 naučilo je igrati vaterpolo u dubrovačkom Jugu! Četvorica preostalih su hrvatski reprezentativac Šibenčanin Luka Lončar, Riječanin s brazilskom putovnicom Josip Vrlić, Španjolac Garcia i Brazilac Perrone.U svijetu suvremenog sporta, gdje novac kupuje klupski uspjeh, to je apsolutno jedini slučaj da kontinentalni (zapravo svjetski) prvak
jug2.jpg
u ogromnoj većini čine igrači koji su kao djeca naučili igrati u istom klubu. Pogledajte samo, primjerice, nogomet u kojem u prvaku Europe Realu igraju 2 ili 3 Španjolca. O rukometu da i ne govorimo, u završnici Lige prvaka nije bilo hrvatskog prvaka, ali je u 4 kluba igralo 10 Hrvata.
I još nešto treba naglasiti. Svi ističu kako Jug ove godine nije osvojio sva natjecanja u kojima je sudjelovao samo snagom, već i glavom, pameću. A kako smo imali prilike vidjeti u nedavno prikazanoj seriji o Dubrovačkoj Republici, toga u Dubrovniku nikada nije nedostajalo.Stoga još jednom sve čestitke fantastičnom Jugu, fantastičnim Dubrovčanima koji su za svoj Jug i svoju Hrvatsku osvojili još jedan naslov. Bit će fešte u Gradu, na Gružu i Stradunu, i Sveti Vlaho će se nakloniti i reći: "Dobro je, momci!"
D.J.L.
[h=1]Jug osvojio 14. naslov za Hrvatsku, opet smo pretekli Talijane[/h]“Tre, tre, trest će se, tko u Juga dirne” orilo se sinoć na Margitszigetu, poznatoj dunavskoj adi u Budimpešti. Dubrovački Jug osvojio je naslov europskog klupskog prvaka nakon što je u uzbudljivom finalnom dvoboju pobijedio grčki Olympiakos sa 6:4. Grčki prvak nije znao za poraz ove sezone, niti u domaćim, niti u
jug1.jpg
europskim utakmicama, imao je na vratima i izvrsnog Josipa Pavića, ali jugašima to nije puno značilo. Polako su i strpljivo lomili otpor momčadi iz Pireja i na kraju, iako im napad s igračem više nije bio najuspješniji, došli do velike pobjede. U nešto više od 24 sata na leđa su tako položili moćni Pro Recco, najskuplju momčad na svijetu, i dotad nepobijedivi Olympiakos.
Kao i u polufinalnom dvoboju s Reccom, junak velike Jugove pobjede u finalu bio je opet vratar Marko Bijač. Ovaj put s 10 obrana, od kojih su najvažnije bile one u posljednjim minutama utakmice. Sasvim opravdano dobio je nagradu za najboljeg vratara Final Sixa, a i nagrada za najboljeg igrača pripala je jugašu - sjajnom Brazilcu Felipeu Perroneu.Hrvatska tako opet ima europskog vaterpolskog prvaka. Jugu je to četvrti naslov najboljega na Starom Kontinentu, a četrnaesti za Hrvatsku (još Mladost 7, Jadran 2 i Splitska banka). Opet smo po broju europskih naslova pretekli Talijane. I prekinuli neugodnu stanku bez naslova od okruglo 10 godina. Posljednji se europskom krunom okrunio upravo Jug 2006. godine. No, zanimljivo je to da su jugaši prethodna tri naslova osvajali na domaćem bazenu. Sada su, nakon tri izgubljena finala (posljednji u Beogradu 2013), dokazali da do trijumfa mogu i izvan svojega Gruža i to u zemlji vaterpola, u vaterpolskoj utvrdi da Margitszigetu.Veliki je to trijumf jugaša i posebno njihova trenera Vjekoslava Kobešćaka. U godinu i pol provedenih u Gružu Vjeko je dignuo momčad i
stradun-dubrovnik-festa.jpg
od gubitnika stvorio šampione. Gospari su ove sezone osvojili sva četiri naslova (osvojili su još Jadransku ligu te hrvatsko prvenstvo i kup). Vjeko je u jugaške redove uspio ukomponirati čak četvoricu igrača sa strane - Lončara, Vrlića, Garciu i Perronea - i tako stvoriti megamomčad koja ima i vica i šarma, ali će i biti disciplinirana. Nije se igralo samo srcem nego i glavom!
BUDIMPEŠTA - Bazen na Margitszigetu. Gledatelja 7000. Suci: Alexandrescu (Rum) i Margeta (Slo).JUG CO: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović, Lončar, Joković 1, Garcia 1, Marković, Ivanković, Vrlić, Perrone 1 (1), Benić 1, Obradović 2, Popadić. Trener Vjekoslav Kobešćak.OLYMPIAKOS: Pavić (9 obrana), Mylonakis, Delakas, Gounas 1, Fountoulis 1, Smith, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis 1, Kolomvos, Mallarach, Vlachopoulos 1, Galanopoulos. Trener Theodoris Vlachos.Igrač više: Jug 9-3, Olympiakos 6-2.Četvrtine: 1:1, 2:1, 1:1, 2:1.
 
Zurück
Oben