sky
ᴥ ᴮᴳ ᴥ
Pravi Vehabija ha?
na, er kommt ja auf die bühne mit den händen ob er beten würde
Pravi Vehabija ha?
na, er kommt ja auf die bühne mit den händen ob er beten würde
Kannst deine Abneigung gegenüber Muslimen irgendwo anders ausleben, nur nerv mich nicht damit.
debilcno! hätt ich was gegen muslimani wär ich ja nicht auf sein konzert gegangen, ali ipak nije fair prema njegovim drugim fanovi koji nisu muslimani! i nemoj da skaces kao histericna drolja
Dino Merlin u svom novom spotu vrijeđa vjerske osjećaje Bosanaca?
Popularni bosanskohercegovački pjevač Dino Dervišhalidović Merlin nedavno je objavio svoj novi spot za pjesmu pod nazivom "Dabogda" koja predstavlja najavu za njegov novi album "Ispočetka".
Kontraverzni spot kojeg je Dino Merlin snimio u suradnji sa Harijem Varešanovićem, u režiji Pjera Žalice, izazvao je mnoge reakcije među muslimanskim stanovništvom zbog svojeg provokativnog sadržaja.
Bošnjačka narodna stranka se ovim povodom kritički oglasila u vezi kontraverznog spota Dine Merlina i zatražila od njega da obustavi distribuciju ovog spota.
Naime u saopćenju koje je upućeno iz ove stranke navodi se kako posljednji video spot Dine Merlina vrijeđa vjerske osjećaje Muslimana.
U jednom dijelu spota se jasno vidi imam sa ahmedijom na glavi kako pleše limbo sa dvojicom popova koji mu drže konopac ispod kojeg se on provlači, dok Dino Merlin u pozadini pjeva "Dabogda da dragi Allah da da t'obe dođem".
Sudeći po riječima pjesme u kojima Dino Merlin na specifičan način izražava svoju nesposobnost i nezainteresovanost "da t'obe dođe" (riječ "t'oba" je turcizam koji u prevodu znači kajanje) i po pomalo podrugljivom načinu na koji su u spotu predstavljeni ljudi čije su pojave simbol vjere na ovim prostorima, da se zaključiti kako spot Dine Merlina zaista ima kontraverznu pozadinu koja očito ima za cilj atak na vjerske osjećaje bosanskohercegovačkog stanovništva.
U saopštenju koje je dala Narodna bošnjačka stranka stoji kako ovakav spot ruši autoritet i ugled imama i vrijeđa vjerske osjećaje Muslimana te je upućen poziv svim Muslimanima da zbog oglušavanja Dine Merlina na apel da prizna svoju grešku i obustavi emitovanje spota bojkotiraju njegove koncerte i kupovanje njegovog albuma.
U skladu s tim da se Dino Merlin oglušio na pozive NBS-a upućen je zahtjev regulatornoj agenciji za komunikacije da se ovaj spot zabrani zbog uvredljivog sadržaja.
Za sada nema informacija o mogućim reakcijama od strane kršćanskih vjerskih zajednica čiji su sveštenici u spotu Dine Merlina također prikazani u svjetlu koje ne dolikuje osobama koje su svoj život odlučile posvetiti vjerskom pozivu.
G.K.
mediainfo.ba - Dino Merlin u svom novom spotu vrijeða vjerske osjeæaje Bosanaca?
debilcno! hätt ich was gegen muslimani wär ich ja nicht auf sein konzert gegangen, ali ipak nije fair prema njegovim drugim fanovi koji nisu muslimani! i nemoj da skaces kao histericna drolja
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen