Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ist Vucic der beste Politiker Europas?

Ist Vucic wirklich der beste Politiker Europas?

• Nein, Kolinda

Stimmen: 4 19,0%
  • Nein, Izetbegovic

Stimmen: 0 0,0%
  • Los, nein, Erdogan

Stimmen: 2 9,5%
  • Nein, Varoufakis

Stimmen: 7 33,3%
  • Nein, Merkel

Stimmen: 3 14,3%
  • Ja, ok

Stimmen: 5 23,8%

• Umfrageteilnehmer
    21
das hat er immer dabei

0202corax.jpg

0903.jpg

Im Moment mögen den in Serbien alle, die nicht im Staatsdienst beschäftigt sind oder nahestehend Gehalt etc. beziehen. Diese Leute sind seit den Gehaltskürzungen pissed.

Zur Zeit, aufjedenfall auf dem Balkan

Naravno da je to sve pitanje iz kojeg ugla posmatramo, po cemu je najbolji i gledamo to sve emotivno, ali moram reci i priznati, da je danas najgora moguca stvar podcjeniti Vucica. Bez obzira sto o njemu mislim sve najgore, svjestan sam njegovih moci i ambicija. Vucic je toliko uspjesno doktorirao tehniku vladanja masama, moze da bude profesor na katedri mnogima.

Seselj je jednom javno pricao, da je on procitao svu literaturu iz oblasti tehnike i tehnologije vladanja i upravljanja, ima jako dobru memoriju, i veliku odlucnost da u tome bude nenadmasan, a valjda nista ga drugo i ne zanima u zivotu. Posmatrao sam ga dok je otvarao onaj autoput prosle nedjelje. On iz topa izbaci redosljed 15 najvecih gradova u Srbiji, sa tacnim redosljedom, i to bez zamuckivanja. On toliko ulazi u detalje, cak na oko i nevazne. Covjece, on razgovara sa predsjednikom opstine Mionica, israfalise mu nazive svih sela oko Mionice, ko bi to znao, ali on zna i ljudi se sa takvima mogu identifikovati. Ne obilazi on dzabe sva moguca sela po Srbiji, ljudi to pamte.

Zastrasujuci spoj inteligencije i zelje za vlascu. Moc koju ima danas, Slobo je samo mogao da sanja i svi drugi vlastodrsci. To nije instant uspjeh koji ce brzo da zamre, to traje vec 7 godina, bez logike da ce uskoro da krahira.

Zurück
Oben