Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Jednom braca

Am 22 Oktober hat Drazen Petrovic Geburstag.

Wie die Zeit bloss vergeht. 1983/1984 musste er seinen Wehrdienst bei der JNA in Belgrad machen. Man munkelte, dass er in der kommenden Saison zu dem Klub wechseln wird, der die Meisterschaft in Jugoslawien holt. Im Finale, das legendäre Spiel zwischen Cibona und Zvezda (das dritte Spiel). Zvezda führt mit einem Punkt, Branko Kovacevic (ein lustiger Spieler, der mit dem berühmten Schnurrbart) verliert den Ball, Nakic macht im Gegensatz locker die zwei wichtigen Punkte für Cibona. Cibona gewinnt gegen Zvezda mit 72-71, holt den Titel und Petrovic geht nach Cibona. Alles andere ist Geschichte. Dieses Spiel werde ich nie vergessen.

Ma nije sta pricas :D
Die Jugoplastika aus Split hatte den europäischen Titel dreimal in Folge gewonnen. Ich persönlich halte Maljkovic's Jugoplastika für die stärkste europäische Mannschaft aller Zeiten. Baskteball war auf dem Höhepunkt der Beliebtheit (ende 70er, anfangs 80er gab es eine kleine Krise nach grossen Spielern wie Nakic, Kicanovic, Cosic, Delibasic etc.), zehntausende Zuschauer füllten die legendären Spielhallen in "Jazine", "Hala sportova" in Neu Belgrad, "Gripe", "Kutija sibica", "Dom Sportova", "Tivoli", "Hala" bei Morava in Cacak, "Baldekin" in Sibenik - herrliche Zeiten.

pa uvek kaze da je cura hahaha :D
jesu bili dobri... mozda i najbolji... bio sam klinac u to vreme tako da ne mogu nista da kazem :D
znam samo kako se cale drao ko lud kad je djordjevic dao tu trojku protiv juventud.

unvergessliche spiele auf vereinsebene... da gibts 1 ganz besonderes ... ist garnicht mal so lange her ... hahaahhaahha man des war besser wie weihnachte, bday und ostern zusammen.

pa uvek kaze da je cura hahaha :D
jesu bili dobri... mozda i najbolji... bio sam klinac u to vreme tako da ne mogu nista da kazem :D
znam samo kako se cale drao ko lud kad je djordjevic dao tu trojku protiv juventud.

unvergessliche spiele auf vereinsebene... da gibts 1 ganz besonderes ... ist garnicht mal so lange her ... hahaahhaahha man des war besser wie weihnachte, bday und ostern zusammen.

Nema sta, Sale je bio rodjen za one "posebne trenutke", sto bi englezi rekli "Biggame-Player". Pa kad pomislim unazad, uvijek mi je uljevao neku nadu do kraja, dok god je bio na terenu. Jebote, frka na utakmici, dva minuta do kraja, a gubimo jedno 5-6 razlike. A onda skoci Djordjevic, uzima loptu i krece punom snagom u napad, i znam da ce utakmica zavrsiti u nasu korist. Nema sta, 1992 je njegova "trojka" zasluzna za prvaka Evrope, 1995 i njegova 42 poena Litvancima (najbolja njegova utakmica), pa ona cuvena trojka hrvatima, cini mi se 1997. Je da je bio vas partizanovac, ali je bio svijetski smeker, velikog harizma. Nazalost takvih igraca Srbija danas vise nema.

bio je partizanovac hahaha pa tako i treba bre vuce... :D

nema vise :/ jbg sve se promenilo kod nas...
i bodiroga je bio takav biggame-player ... a iskreno po meni najbolji evropski kosarkas ikad...

bio je partizanovac hahaha pa tako i treba bre vuce... :D

Jos nije kasno za pokajanje - primamo grijesnike :D

nema vise :/ jbg sve se promenilo kod nas...
i bodiroga je bio takav biggame-player ... a iskreno po meni najbolji evropski kosarkas ikad...

Bog Bodiroga
Hail.gif

O njemu mozemo danima pisati eseje dekko, koja igracina. Uzivao sam gledati njegovu savrsenu tehniku, njegov dribling u jednu stranu, pa onda brzo suprotnom rukom vraca i zatim istom rukom krece u drugu stranu, neprocjenjivo. Koristio je fintu koju sam zapazao kod Dragana Kicanovica, a prakticira je i ono sto je Drazen uvijek radio, tj. kroz noge, iza ledja, finta i onda kos faul. Jedan od naj pametnih igraca, koje sam ikada gledao u kosarci. Dva metra i nesto centimetara, igra play, i igra ledjima i fenomenalan osjecaj za asist, jebote ovi danas nisu mu ni do koljena.

:D ajdee pa nema bolje od partizana ...

kad se setim finale sa argentinom ... gubimo sa 8 ... 2 min pre kraja... i bodiroga uzima se u svoje ruke ... ma koje trojke koje floatere ... savrsen igrac.
steta sto nikad nije igrao u nba...
sad svi pricaju o petrovica, divca, novickog itd ... i imaju puno vece priznanje nego sto ima bodiroga

a to danas? jedino krstic i velickovic svidjaju kako igraju.
ovaj teodosic je za zoloski vrt a ne za teren.

:D ajdee pa nema bolje od partizana ...

Nemoj da pocnem djeliti kartone zbog takvih izjava. :D

kad se setim finale sa argentinom ... gubimo sa 8 ... 2 min pre kraja... i bodiroga uzima se u svoje ruke ... ma koje trojke koje floatere ... savrsen igrac.
steta sto nikad nije igrao u nba...
sad svi pricaju o petrovica, divca, novickog itd ... i imaju puno vece priznanje nego sto ima bodiroga
a to danas? jedino krstic i velickovic svidjaju kako igraju.
ovaj teodosic je za zoloski vrt a ne za teren.

Tu utakmicu sa Argentinom pamtim vjecno, tj. koliko sam samo zivaca i znoja izgubio. To oko sportskog rejtinga ima nesto istine. Ono sto mi se jos kod njega svidjalo je bio onaj sportski-fairplay, nije glumio neku budalu, a jos najbolje u toj prici, da nikada u svojoj karijeri, nije dobio ni jednu tehnicku gresku, savrseno. Upravo sto kazes, bio je lider i u reprezentaciji i u svim klubovima za koje je odigrao. Preuzimao je odgovornost kada je bilo najteze, a dobro rece, i ja zalim sto nikada nije oprobao da odigra u NBA. Jer pazi, u ono malo susreta sa Amerikancima u reprezentaciji pokazivao je Bodiroga, da bi tamo u Americi bio vise nego "ravnopravan" igrac. O trofejima da i nepricamo, tj. trostruki evropski sampijon, dvostruki svijetski sampion i jedno olimpijsko vice-sampijonsko. Teodosic bi mogao u onoj slavnoj generaciji 1995-2002 jedino cistiti teren.

PS: Jel znas za ovu scenu:
thumbs.gif

Bodiroga schools Anthony - YouTube

ovako kad pricamo / pisemo kako je pre bilo ... nekako mi bas zao bude.
imali smo bodirogu, djordjevica, danilovica, rebracu itd itd itd...
sad nista ...
ne znam dal se karakter promenio ili sta je ... milicic kao naj talentovani igrac evrope, 2 pik - ispred bosha, entonija, vejda - sad niko nije ... menja klubove kao sto ja menjam carape.

a znam to kad bodiroga nadmudri entonija :D
jeste da smo izgubili ali je pokazao ko je "tata" :D

Zurück
Oben