Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kafenio - Καφενεíο

Und besucht ihr sowas in euer heimatland? (falls vorhanden)

• Umfrageteilnehmer
    25
h ekpombi pou enouousa ja tous fakelous.basika idiaferon olo to video...alla dose simasia ti lei meta sto 1 ora kai 4 lepta.eine afto pou sou elega ja hightech.
Th gnomi sou tha ithela na diavaso.
î£îšî‘îª player tv : î£îšî‘îª - www.skai.gr

Σ' ευχαριστώ για το βίντεο! Λοιπόν, πρωτού μακρυλογίσω θα ήθελα να πω ότι το βασικότερο αγαθό για ένα υγειές κράτος είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στην Ελλάδα βέβαια υπάρχει σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αυτό το πολυπόθητο κεφάλαιο αλλά δυστυχώς το κράτος δεν προωθεί τους νέους με τις καινοτομικές ιδέες τους ώστε να έχουμε ένα δεύτερο μεταναστευτικό κύμα.

Για παράδειγμα θα περιγράψω τη δικιά μου σταδιοδρομία και τα εμπόδια που μου υπέβαλε το ελληνικό κράτος ώστε να φύγω και πάλι στο εξωτερικό: Αντί να με προωθήσουν να μήνω ως επιστήμονας στην Ελλάδα και να συνησφέρω στο δημόσιο. Με ανάγκασαν με τη νοοτροπία και τη γραφειοκρατεία τους να τους γυρίσω την πλάτη. Όταν κάποιος επιστήμονας οποιουδήποτε κλάδου έχει σκοπό και μεράκι να κάνει κάποια εμβάθυνση στον τομέα του, τότε σου κλείνουν ΟΛΕΣ τις πόρτες διότι σε νιώθουν (οι πανεπιστημιακοί καθηγητές) ως απειλή!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χάνουμε κάθε χρόνο πολύτιμα μυαλά από την Ελλάδα. Από την μία έχουμε χάλια παιδεία και από τη άλλη ένα τρισάθλιο επαγγελματικό πεδίο. Το μεγαλύτερο ποσοστό τον φοιτητών που φεύγουν εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία) δεν επιστρέφουν στην πατρίδα. Πρώτον οι ακαδημιακές συνθήκες στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερες και δεύτερον και βασικότερον οι ανταμοιβή είναι ασύγκριτη με της Ελλάδος.

Εάν το κράτος δεν επενδύσει στο ανθρώπινο κεφάλαιο ώστε όχι μόνο να κρατάει τους φοιτητές στην Ελλάδα αλλά να προσελκείει και ξένους από έξω, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι.

Ιπποκράτης

Σ' ευχαριστώ για το βίντεο! Λοιπόν, πρωτού μακρυλογίσω θα ήθελα να πω ότι το βασικότερο αγαθό για ένα υγειές κράτος είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στην Ελλάδα βέβαια υπάρχει σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αυτό το πολυπόθητο κεφάλαιο αλλά δυστυχώς το κράτος δεν προωθεί τους νέους με τις καινοτομικές ιδέες τους ώστε να έχουμε ένα δεύτερο μεταναστευτικό κύμα.

Για παράδειγμα θα περιγράψω τη δικιά μου σταδιοδρομία και τα εμπόδια που μου υπέβαλε το ελληνικό κράτος ώστε να φύγω και πάλι στο εξωτερικό: Αντί να με προωθήσουν να μήνω ως επιστήμονας στην Ελλάδα και να συνησφέρω στο δημόσιο. Με ανάγκασαν με τη νοοτροπία και τη γραφειοκρατεία τους να τους γυρίσω την πλάτη. Όταν κάποιος επιστήμονας οποιουδήποτε κλάδου έχει σκοπό και μεράκι να κάνει κάποια εμβάθυνση στον τομέα του, τότε σου κλείνουν ΟΛΕΣ τις πόρτες διότι σε νιώθουν (οι πανεπιστημιακοί καθηγητές) ως απειλή!

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χάνουμε κάθε χρόνο πολύτιμα μυαλά από την Ελλάδα. Από την μία έχουμε χάλια παιδεία και από τη άλλη ένα τρισάθλιο επαγγελματικό πεδίο. Το μεγαλύτερο ποσοστό τον φοιτητών που φεύγουν εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία) δεν επιστρέφουν στην πατρίδα. Πρώτον οι ακαδημιακές συνθήκες στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερες και δεύτερον και βασικότερον οι ανταμοιβή είναι ασύγκριτη με της Ελλάδος.

Εάν το κράτος δεν επενδύσει στο ανθρώπινο κεφάλαιο ώστε όχι μόνο να κρατάει τους φοιτητές στην Ελλάδα αλλά να προσελκείει και ξένους από έξω, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι.

Ιπποκράτης

Ehis dikeo ippokrath!
An kai o xaderfos mou den eine epistimonas..... tolmise kai aftos na epistrepsi stin ellada.Otan edo stin germania ta internetkafes itane stin pliri ekseliksi,stin ellada poly elahisti ihane enan ypologisti.
To ti embodia tou balane logou grafeiokratias,itane kati parapano apo paralogo.Na ehis etoimo to magazi..na plironis nikeo kai na mi sou dinoune mia adeia apli.Sto finale ti egine?Anagkastike na anigi horis adeia.Ellada to megaleio sou.
O papandreou mila edo kai kairo na elatosi tin grafeiokratia.Blepeis na yparhi kai allagi se olo afto to skiniko pou milame?Tha yparhi apo to neo etos?

Εγώ βλέπω ένα πράγμα μόνο για το 2011: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν και η ανεργία θα φτάσει το 15%.

Για να φανταστείς, ο αδερφός μου άνοιξε μία εταιρία η οποία προσφέρει θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη και πλήρωνε κιόλας ΤΕΒΕ πρωτού του δωθεί η άδεια. Τέτοια πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Τα γράφω τώρα και τα νεύρα μου ανεβαίνουν στο ζενίθ...με το που το σκέφτομαι.

Ιπποκράτης

ax elada, ax elada, mia soi monadiki tha ise

rauchverbot stin elada;).....xaxaxaxa ktes piga se ena cafe xamos apo kampnos!!:D

ax elada, ax elada, mia soi monadiki tha ise..

Pantos sto interwiev tou mega...i bakogianni lei afta pou prepei na ginoune.
Lete na evale myalo?:PPP

Zurück
Oben