Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

B0šNjAk

kշለjisռik
Muhamed Filipović - Kako su Bošnjaci postali Muslimani?

YouTube- Muhamed Filipović - Kako su Bošnjaci postali Muslimani?

Iz ovog video snimka, jasno vidimo da su Bosnjaci dobrovoljno prelazili na islam, a da su mnogi Bosnjaci nasilno pokrsteni..I vecina tih Bosnjaka danas sebe nazivaju Srbima i Hrvatima, dok su im preci bili Bosnjaci..

Naravno da u Bosni ima i Srba kojima su preci bili Srbi, jer veoma dobro znamo da su Turci, naseljavali Srbe u Bosni najvise u Krajini, da cuvaju granice..I davali im mnoga porezna olaksavanja i zemlju..
Da je bilo prisile da prelaze na islam, u Bosni danas nebi bilo ni 5% Srba i Hrvata...

To vec dugo znam i pricam,svako ko se stvarno bavi s`temom trebo bi da zna da je tako

Osmanlije nisu donjeli samo vjeru, nego su donjeli cijelu novu civilizaciju i kulturu, oni su poceli gradit gradove, s znacajnom zanatskom trgovackom privredom, s njihovim dolaskom ovdje su pocele nicati medrese, mektebi, biblioteke, kupatila itd..

B0šNjAk;1646525 schrieb:
Osmanlije nisu donjeli samo vjeru, nego su donjeli cijelu novu civilizaciju i kulturu, oni su poceli gradit gradove, s znacajnom zanatskom trgovackom privredom, s njihovim dolaskom ovdje su pocele nicati medrese, mektebi, biblioteke, kupatila itd..

du darfst aber nicht vergessen dass sie ein teil eurer alten kultur ausgeschlöscht haben und außerdem gab es bereits vor den osmanen städte, burgen, festungen,bibliotheken(von bibel),bäder(nicht hamams) etc. in südosteuropa.

du tust ja so als ob vor den osmanen der balkan total unziviliert gewesen ist.

du darfst aber nicht vergessen dass sie ein teil eurer alten kultur ausgeschlöscht haben und außerdem gab es bereits vor den osmanen städte, burgen, festungen,bibliotheken(von bibel),bäder(nicht hamams) etc. in südosteuropa.

du tust ja so als ob vor den osmanen der balkan total unziviliert gewesen ist.

Gdje sam rekao da nije bilo prije gradova? Al su donjeli dosta toga, i prosirili postojece;)

willst du damit sagen, dass Serben und Kroaten nachfahren der Bosniaken sind?
man weiss ja dass Serben und kroaten vor den Osmanen in Bosnien regierten. Komischer weise gab es erst ab dem Osmanischen Reich Muslime in bosnien. Klar gab es Muslime die zum Christentum konvertierten, aber ich glaub die mehrheit konvertierte zum Islam, daher scheint mir dieses Video viele Tatsachen zu wiederspiegeln..

zitat:"oni su poceli gradit gradove"

heisst das etwa nicht dass vor den osmanen keine städte gebaut worden sind und das erst die osmanen angefangen haben städte zu bauen???:idea1:

sta bi bilo sarajevo danas da nema osmanlija ili beograd ili jos vise gradova, nije rekao da nije imalo gradova nego izgradivali.

zitat:"oni su poceli gradit gradove"

heisst das etwa nicht dass vor den osmanen keine städte gebaut worden sind und das erst die osmanen angefangen haben städte zu bauen???:idea1:

Zar nisu poceli gradit gradove? Ovdje se prica sta su radili u to doba, i zasto ih je narod prihvatao;)
I cinjenica je da su gradili gradove, prosirivali postojece itd..

Naravno da je i prije Osmanlija, bilo i gradova i svega..Naravno da je u Bosni bilo visoko skolstvo kad o tome nije bilo ni pomena u Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji itd..

Jasno je da su Bosnjaci bili napredni i prije Turaka;)

I sta te sad muci?:rolleyes:

Zurück
Oben