Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

1460 maschierten die Osmanen in Bosnien ein, Kontromanic verlor die Schlacht gegen den Osmanen und wurde 1643 geköpft. Danach begann die Islamisierung der Bosnier oder aus heutiger sicht die islamisierung der Kroaten und Serben. Die Osmanen prägten das heutige Stadtbild bosnien, vorallem noch in Sarajevo gut sichtbar, auch in Doboj sehen die Strassen wie in istanbul aus

propaganda :app: tu rijec mnogo mojih muslimanski zemljaci koriste, pa i ja cu,
ja se nazalost nezlazim sa ovim, sto da vjerujem sta gospodin Filipovic ovdje prica? i jos nosi pravoslavno/katolicko prezime..

lako je reci, bosnjaci su bili pravoslavci, i lako je reci srbi su bili bosnjaci, muslimani i tako dalje..

al svako zna da prvi kralj bosne tvrtko I. kontromanic nije bio musliman..

Svako zna kad je Tvrtko vladao da nije bilo muslimana u Bosni:rolleyes:
Svako zna da su Bosnjani u to doba bili pripadnici crkve Bosanske, koja nije imala nista s Pravoslavnom ili Katolickom crkvom, da je to tako vidimo iz krstaskih pohoda na Bosnu:rolleyes:

Svako zna da su mnogi Bosanski vladari mjenjali vjeru tj. igrali izmedju Pravoslavne i Katolicke crkve, tacnije da nebi doslo do novih krstaskih pohoda na Bosnu, a narod je uvjek bio vjeran svojoj Bosanskoj crkvi;)

Svako zna da prilikom tih krstaskih pohoda, mnogi Bosnjani su nasilno prekrsteni il od ove il od one crkve;)

Svako zna kad je Tvrtko vladao da nije bilo muslimana u Bosni:rolleyes:
Svako zna da su Bosnjani u to doba bili pripadnici crkve Bosanske, koja nije imala nista s Pravoslavnom ili Katolickom crkvom, da je to tako vidimo iz krstaskih pohoda na Bosnu:rolleyes:

Svako zna da su mnogi Bosanski vladari mjenjali vjeru tj. igrali izmedju Pravoslavne i Katolicke crkve, tacnije da nebi doslo do novih krstaskih pohoda na Bosnu, a narod je uvjek bio vjeran svojoj Bosanskoj crkvi;)

Svako zna da prilikom tih krstaskih pohoda, mnogi Bosnjani su nasilno prekrsteni il od ove il od one crkve;)

lako je uvuci crkvu svagdje, crkva je kriva za rat u bosni, crkva je kriva za srebrenicu, de pusti, to je bozije :)

i pravoslavci,katolici su nasilno postali poturice..

Zurück
Oben