Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

Ich glaube Du hast Dich mit den jahreszahlen vertan und der rest ist auch Blödsinn.Du musst noch viel lernen

Ich habe mich auf einer Quelle bezogen, die ich jedoch auch nicht als realistisch sehen kann,

aber mach mir hier nicht auf ein besser wiesser, ich gebe nur meine meinung ab wie du auch

Jedna napomena ovo je tema o Bosnjacima koji su presli na islam, tako nemojte vise pisat o Srbima il Hrvatima na ovoj temi..
Posto teme u vezi toga imaju na forumu..

dobro ja ti vjerujem sta si piso i to, al svako ima svoje misljene,
balkan je komplikovan, ni mi balkanaci nemoze shvatiti sta je istina i sta ne..

Znas kako uopste nije bitno sta su nasi preci bili nekad, bitno je sta si sad i dali si sretan s tim.
Ja sam ponosan Bosnjak, i kad bi imao priliku da se ponovo rodim i da odaberem sta bi bio odabrao bi svoju Bosnu i da budem Bosnjak..

A ovo je samo historija, i narod treba znati svoju historiju..A ne slusat one price Bosnjaci nastali 92 godine, onda da smo Turci itd..
Znaci ima nas koji volimo historiju, pa makar ona nekad nama nije po volji, al ona je takva i nebi trebala da se mjenja..

Npr. Ja da sam Srbin, da je moj neki pra pra pra doselio u Bosnu, zasto bi se toga trebao stidjet?
Rodjen u Bosni, zivim u Bosni itd, sto znaci Bosnjak.
Ali nije mi takvo porodicno stablo kojeg znam i znam da sam 100% Bosnjak..
Religija uopste nije bitna:)

Zurück
Oben