Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

smece samo smece....kakav je to profesor "Muhamed Filipovic", kad mu je ime muslimansko a prezime srpsko. To vam covjek o poriijeklu Bosnjaka prica, sto potice od Srba...

Znao sam da je i Cro Cop Srbin i vjerovatno je bio Filip 2 aleksandrin babo isto srbin,de nam vise pricaj o tim bajkama,volim se smijati :grin:

Znaci ja kao Bosnjak, dam ime svom djetetu npr. Marko moje djete nije vise Bosnjak?
A dobro znamo da su Bosnjaci bili nekad hriscani, samo to nije bila ni Pravoslavna i Katolicka crkva;)
Tako da pravo na imena/prezimena imamo i mi;)

Nisi u pravu, pogresio si. Kao Bosnjak imas da budes musliman i nositi muslimansko prezime. A ovaj takozvani profesor za porijeklo Bosnjaka, nosi definitivno hriscansko srpsko-hrvatsko prezime. Znaci da ti on potice od Srba ili Hrvata, a sad ko fol nekog Muslimana glumi...:help:

Znao sam da je i Cro Cop Srbin i vjerovatno je bio Filip 2 aleksandrin babo isto srbin,de nam vise pricaj o tim bajkama,volim se smijati :grin:

Dobro ne mora biti srpsko prezime, moze i hrvatsko biti, ali je sto posto hriscansko prezime, sto nista nema sa Bosnjacima.

Dobro ne mora biti srpsko prezime, moze i hrvatsko biti, ali je sto posto hriscansko prezime, sto nista nema sa Bosnjacima.

Imena se mjenaju,krv i porijeklo ostaje,nekaze niko da je ime bosnjacko a nije ni hrvatsko ni srpsko i vi ste ta imena od drugi dobili,uvijek isto sranje serete,ne znam sta imate od toga

hmmm,eine interessantere frage könnte lauten "kad su postali bosanski katolici bosanski hrvati"

die rede ist hier aber nicht von Kroaten, sondern von einem so genannten Professor der einen türkisch-arabischen namen und einen serbisch-kroatischen nachnamen trägt und von irgendwelchen "bosniaken" erzählt...;)

Zanimljiv je ovaj proces formiranja novoga naroda, koji uvposte ne postoji ( odnosno tek od nekih decenija ) i nikad nije ne postojao. Tacno je da su zivjeli stari Bosnjani na podrucju stare Bosne, ali kad su Hrvati i Srbi na Balkan stigli, sve je to rastjerano, zaklato ili su ih primili u svoje redove. Posilje tog procesa asimiliranja itd.. su poceli Srbi i Hrvati se naseljavati u Bosni. Pa pod turskom okupacijom su ti ljudi za komad hljeba presli na islamsku vjeru. U vrijeme otomanskog carstva su ti bosanski muslimani izmislili svoj narod odnosno se odrekli svojih predaka i to je danasnji rezultat.

Magic hatte etwas bessere Argumente als ein Youtubevideo ^^
Und trotzdem war er nicht überzeugend. Was den Zwang zum Konvertieren angeht:
Man muss nicht unbedingt Gewalt dafür einsetzen. Es reicht einfach wenn man Versprechungen macht wie Steuererleichterung, Ausnahme der Knabenlese, das Behalten der Privilegien des Adels,...... um jemanden zu zwingen einen anderen Glauben anzunehmen. Die Zeit erledigt den Rest.

Zurück
Oben