Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

Nisi u pravu, pogresio si. Kao Bosnjak imas da budes musliman i nositi muslimansko prezime. A ovaj takozvani profesor za porijeklo Bosnjaka, nosi definitivno hriscansko srpsko-hrvatsko prezime. Znaci da ti on potice od Srba ili Hrvata, a sad ko fol nekog Muslimana glumi...:help:

Cuj naredjenja haha:D Pa dosta su Srbi nama naredjivali kako cemo se zvati i kako cemo zivjet;)
Ja kao Bosnjak mogu imat ime kakvo hocu, a i vjeru koju hocu;)

To sto su tvoji preci doselili se u Bosnu, i nemozes nikako biti Bosnjak, a ni Bosanac to je nesto deseto;)
Znam da bi volio biti Bosnjak/Bosanac, al ti si samo drzavljanin BiH..A mozda nisi ni to vise jer si negdje van zemlje..

Mozes li mi dokazat, da npr. prezime Filipovic, nije prezime iz Bosanske historije dok jos Bosnjaci nisu bili muslimani?
Mozes li mi dokazat da njegov neki pra pra pra mozda se prezivao drugacije, pa je kasnije uzeo to prezime?;)
Teorija x a sta je prava istina siguno ja i ti ne znamo;) Zato bi malo birao rijeci da sam na tvom mjestu a ne lupao i tvrdio da su mu preci bili Srbi il Hrvati;)

Ovo je najveca sramota za svakog stanovnika Bosne i Herzegovine, da se ovaka laz bez ikakve grize savjesti siri u javnosti, samo zato sto jedna grupa Bosnjaka muslimana ima komplekse s time sta jesu a sta nisu

500 godina

Dobro znamo kako su se formirale grupe janicara i sta su radili sa dijecom

Dobro znamo otkud nastaje rijec "Harac" i sta je to znacilo za nemuslimansko stanovnistvo

Dobro znamo ko je i od cega je se sagradila cele kula

i dobro znamo da su se pravi bosanci borili uz Lazara na Kosovu polje protiv osmanlija

a svi vi koji ste prihvatili ovu laz pljujete na to

svaka vam cast, nek samo jos jedan od vas ponosnih "bosanaca" i napise slovo T od Tvrtka, ima da se stidite

cus

die rede ist hier aber nicht von Kroaten, sondern von einem so genannten Professor der einen türkisch-arabischen namen und einen serbisch-kroatischen nachnamen trägt und von irgendwelchen "bosniaken" erzählt...;)

du bist dumm und kaperst garnichts, egal in welchem thread du schreibst fickst du dich immer selber ins knie...

Zanimljiv je ovaj proces formiranja novoga naroda, koji uvposte ne postoji ( odnosno tek od nekih decenija ) i nikad nije ne postojao. Tacno je da su zivjeli stari Bosnjani na podrucju stare Bosne, ali kad su Hrvati i Srbi na Balkan stigli, sve je to rastjerano, zaklato ili su ih primili u svoje redove. Posilje tog procesa asimiliranja itd.. su poceli Srbi i Hrvati se naseljavati u Bosni. Pa pod turskom okupacijom su ti ljudi za komad hljeba presli na islamsku vjeru. U vrijeme otomanskog carstva su ti bosanski muslimani izmislili svoj narod odnosno se odrekli svojih predaka i to je danasnji rezultat.

Da to se desilo na prostoru Srbije i Hrvatske, zanimljivo gledat kako se ponosis nastankom svoje drzave i svoje nacije, koja je na balkanu zasnovana na etnickom erivanju i genocidu..

Upravo sto na prostoru BIH tako nesto preci vasi nisu uspjeli uradit, to pokazivaju mnogi pohodi na Bosnu, s Srpske i Hrvatske strane;)
I to kroz decenije..

die rede ist hier aber nicht von Kroaten, sondern von einem so genannten Professor der einen türkisch-arabischen namen und einen serbisch-kroatischen nachnamen trägt und von irgendwelchen "bosniaken" erzählt...;)

Er kann seinen Sohn auch Mbasi Ling Fu nennen aber dadurch wird er nicht schwarz oder chinese und seine Herkunft ändert sich auch nicht dadurch,ihr seid mir schon paar Schwachmaten;)

Ovo je najveca sramota za svakog stanovnika Bosne i Herzegovine, da se ovaka laz bez ikakve grize savjesti siri u javnosti, samo zato sto jedna grupa Bosnjaka muslimana ima komplekse s time sta jesu a sta nisu

500 godina

Dobro znamo kako su se formirale grupe janicara i sta su radili sa dijecom

Dobro znamo otkud nastaje rijec "Harac" i sta je to znacilo za nemuslimansko stanovnistvo

Dobro znamo ko je i od cega je se sagradila cele kula

i dobro znamo da su se pravi bosanci borili uz Lazara na Kosovu polje protiv osmanlija

a svi vi koji ste prihvatili ovu laz pljujete na to

svaka vam cast, nek samo jos jedan od vas ponosnih "bosanaca" i napise slovo T od Tvrtka, ima da se stidite

cus

U periodu od 500 godina, da je godisnje na islam prisilno prevedeno 10.000 ljudi, koliko bi Srba bilo pravoslavno?
Jer ipak Turci su bili tako losi, il islam il smrt;) A nikako da skopcam Srba ima jos uvjek ( znaci nije bilo smrti ) a jos su i pravoslavni, nesto tu nestima?:confused:

Cuj naredjenja haha:D Pa dosta su Srbi nama naredjivali kako cemo se zvati i kako cemo zivjet;)
Ja kao Bosnjak mogu imat ime kakvo hocu, a i vjeru koju hocu;)

To sto su tvoji preci doselili se u Bosnu, i nemozes nikako biti Bosnjak, a ni Bosanac to je nesto deseto;)
Znam da bi volio biti Bosnjak/Bosanac, al ti si samo drzavljanin BiH..A mozda nisi ni to vise jer si negdje van zemlje..

Mozes li mi dokazat, da npr. prezime Filipovic, nije prezime iz Bosanske historije dok jos Bosnjaci nisu bili muslimani?
Mozes li mi dokazat da njegov neki pra pra pra mozda se prezivao drugacije, pa je kasnije uzeo to prezime?;)
Teorija x a sta je prava istina siguno ja i ti ne znamo;) Zato bi malo birao rijeci da sam na tvom mjestu a ne lupao i tvrdio da su mu preci bili Srbi il Hrvati;)

Bosnjaci se definisu kroz vijere, znaci kao Bosnjak moras nositi muslimansko ime inace nisi Bosnjak. Dobro ti znas da se jedini ljudi u Bosni Bosnjacima se nazivaju, koji su muslimani.

Ne moras me ti sada vrijedati na nacisticki nacin, sto vas pogadjam u srpska/hrvatska srca vasa. Tvoje vrijedjanje spada na fasisticki nivou, da bih to mogao mozda javiti ali me u glavnom za to kurac boli. Samo mi je znak da sam pogodio.

Dobro njegovi preci mu ne moraju biti Srbi ili Hrvati, ali makar Hriscani...

du bist dumm und kaperst garnichts, egal in welchem thread du schreibst fickst du dich immer selber ins knie...

Ja macht er und er ist in guter Gesellschaft was bischen ablenkt und es auf alle Trottel verteilt aber leider ändert es nichts an seiner(ihrer) Doofheit:icon_smile:

Bosnjaci se definisu kroz vijere, znaci kao Bosnjak moras nositi muslimansko ime inace nisi Bosnjak. Dobro ti znas da se jedini ljudi u Bosni Bosnjacima se nazivaju, koji su muslimani.

Ne moras me ti sada vrijedati na nacisticki nacin, sto vas pogadjam u srpska/hrvatska srca vasa. Tvoje vrijedjanje spada na fasisticki nivou, da bih to mogao mozda javiti ali me u glavnom za to kurac boli. Samo mi je znak da sam pogodio.

Dobro njegovi preci mu ne moraju biti Srbi ili Hrvati, ali makar Hriscani...

Bosnjaci su bili i prije islama, a Bosnjaci su ostali i kad je islam dosao;)
To sto pokrsteni Bosnjaci sebe sad nazivaju Srbima il Hrvatima to je deseta prica;)

Ti jesi Srbin, jer su ti preci od tamo;) I to je gotova prica:)

Zurück
Oben