Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kombetarja

Bunjaku kommt -Charisteas und Breska ausgeliehen - 1. FC Nürnberg

Albert Bunjaku wechselt sofort zum 1.FCN. Charisteas wird zu Bayer 04 Leverkusen und Breska zu EN Paralimni ausgeliehen

Der 1. FC Nürnberg hat Albert Bunjaku von Rot-Weiß Erfurt verpflichtet. Der 25-jährige Angreifer, der bereits einen Vertrag ab Sommer 2009 beim 1.FCN unterzeichnet hatte, wechselt mit sofortiger Wirkung bis zum Ende der Spielzeit 2011/12 an den Valznerweiher. Beim Club erhält Bunjaku die Rückennummer 10.
Club-Stürmer Angelos Charisteas wechselt zu Bayer 04 Leverkusen; der Grieche wird vom 1.FCN bis zum Sommer ausgeliehen. Ebenfalls ausgeliehen bis zum Saisonende wird Mittelfeldspieler Mario Breska, der nach Zypern zu EN Paralimni wechselt.

Gazeta Lajm, www.lajmpress.com, lajm, lajme, maqedoni, analiza, sport, bota e yjeve

LAJM
1%29%20fatmir.jpg

Talenti shqiptar, Fatmir Hysenbelliu, ka firmosur me klubin e njohur anglez të Totenhem Hotspur. Futbollisti i ri ka firmosur një kontratë 3- mujore, kohë gjatë të cilës do të jetë në provë, megjithëse duket se drejtuesit e klubit anglez kanë krijuar që tani një përshtypje mjaft të mirë për sulmuesin e talentuar shqiptar. 16-vjeçari ka nisur menjëherë stërvitjen me ekipin U- 18 të Totenhemit, që drejtohet nga trajneri Chris Ramsey. Një koincidencë e bukur ka ndodhur në momentin e firmosjes së kontratës me
Totenhemin, pasi Hysenbelliu është përballur në zyrat e klubit londinez me
Robi Kinin. Kalimi i sulmuesit irlandez te Totenhemi ka qenë edhe transferimi më i bujshëm i merkatos dimërorë në Angli. Pas kësaj, Robi Kin i ka shtrënguar dorën sulmuesit shqiptar, duke i uruar suksese në karrierën e tij në futbollin anglez. Një urim Hysenbelliu ka marrë edhe nga një tjetër futbollist i njohur i Totenhemit, Xhërmein Xhenas, i cili e ka përgëzuar
sulmuesin shqiptar për zgjedhjen e bërë. Të shtunën pritet që sulmuesi shqiptar të vihet para një prove të vërtetë, teksa do të luajë me ekipin U-18 të Totenhemit ndaj Koventrit. Në 20 ndeshje zyrtare me Partizanin e Tiranës ka shënuar 15 gola, ndërsa në 53 takime me Olimpikun ka realizuar plot 41 gola.

AlbaniaSoccer.com - Futbolli Shqiptar, Lajme, Informacione, Live Scores, Video - Ekskluzive/ Geri Lika: Do të luaj vetëm për Shqiperine

Talenti shqiptar, refuzon te aktivizohet per Danimarken
Nga Klevis BEJKOLLI

Akoma nuk ka mbushur 17 vjeç dhe ka thuajse tre vjet qe aktivizohet ne Danimarke me skuadren e moshave B93 KOBENHAGEN.

“Une akoma nuk I kam mbushur 17 vjec, e kam ditelindjen me 11 shkurt”, u shpreh ne nje bisede Ekskluzive per Albaniasoccer.com, portieri i talentuar Geri Lika i cili kete rradhe eshte pjese e tematikes “Talentet e reja te Shqiperise”.

“E kam filluar futbollin qe ne moshen 7 vjecare me ekipin e Pallatit te pionerve ne Tirane kam ushtruar gjithmon me babin tim Fatmir Lika qe ka luajtur portjer ne kampionatin shqiptar te futbollit. Me pas, ne moshen 12 deri ne 14 vjecare, mora pjese ne kampinatin e liges amatore te FSHF-se ku me veçuan si portjer me reflekse dhe aftesi per tu afirmuar ne te ardhmen. Pas disa kontakteve qe pata me perfaqesuesit e moshave prane FSHF-se, ne moshen 14 vjecare kalova ne Danimarke, ku iu bashkangjita nje ekipi amator ne fillimet e mija dhe pastaj me kaluan ne ekipin B93 Kobehnagen, nga ku kane dale shume lojtar danez, si Elkjer, Ladrup », shpjegoi portieri i ri i cili nuk do te harronte te permendte edhe talentin qe tani luan per FC Kopenhagen, Mathias Zanka Jorgensen

Emri – Geri

Mbiemri – Lika

Datelindja – 11-02-1992

Vendlinja –Tiranë

Gjatesia – 1.86 M

Pozicioni – Portier

Pesha - 78 KG

Skuadra me te cilen aktivizohet 16 vjecari i talentuar, kete sezon ndodhet ne vendin e trete ne klasifikimin e kampionatit te moshave, nderkohe qe nje vit me pare ishin nenkampione

Megjithate, aftesite e djaloshit shtatlarte (per moshen e tij) do te binin ne sy nga shume manaxhere dhe skauts te ndryshim kur geri ishte portier ne turneun e Dortmundit ne Gjermani. « Ishte nga momentet me te bukura te jetes sime », kujton portieri i cili fitoi titullin dhe trofeun e portierit me te mire te Turneut.

« Ne Gjermani u kontaktova nga disa persona, perfaqesues te dy-tre klubeve gjermane te cilet kerkonin te lidhnin marredhenie me mua, por une duke u konsultuar edhe babane vendosa qe te mos qendroje aty, por te rikthehem ne Danimarke. Dy-tre dite mbas mberritjes, duke pare interesimin e madh qe u shfaq per mua, drejtuesit e klubit aktual, vendosen qe une te lidh nje kontrate 2 vjecare, te cilen fale nderhyrjes se babait une e rrefuzova. Gjithashtu nuk pranova te firmos edhe per klubin Arus qe perfaqeson qytetin Alborg », u shpreh lojtari i talentuar shqiptar, i cili ka refuzuar te luaje edhe per kombetaren e moshave te Danimarkes.

« Jam kontaktuar disa here nga drejtuesit e skuadres perfaqesuese te moshave te Danimarkes, per te perfaqesuar shtetin e tyre, por nuk kam pranuar, sepse as une as familja ime nuk deshirojme qe une te luaj per shtet tjeter, veç Shqiperise. Une jam shqiptar dhe do te luaj vetem per Shqiperine », perfundoi prononcimin e tij portieri i talentuar shqiptar Geri Lika i cili sipas agjentit te tij i eshte futur emri edhe ne listen e lojtareve te rinj te piketuar nga skuadra Angleze Celsi, interesim i cili nuk eshte zyrtarizuar nga klubi britanik.

ich sags ja immer, in der zukunft liegt unsere stärke

wir haben ziemlich viele talente.

Zurück
Oben