Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kosovo-Clubs bei Fifa?

ooops

Land Of Eagles
wie es da steht, JA

fifaper.png

FIFA miraton kërkesën e FFK-së për transferimin e futbollistëve 2010-06-17
Sot në Shtëpinë e Sportit kryetari i FFK-së, Fadil Vokrri, e ku ishin të pranishëm edhe sekertari i përgjthshëm i FFK-së, Eroll Salihu dhe Muharrem Sahiti, këshilltar për sport i Minsitrit për Kulturë, Rini e Sport, Lutfi Haziri, ka mbajtur një konferencë me gazetarë, në lidhje me përgjigjet që ka dhënë FIFA për kërkesat e FFK-së.
konferencaffk3.jpg
Duke i përshendetur përfaqësusit e mediave të pranishme në këtë konferencë, kryetari i FFK-së z. Fadil Vokrri ka thënë: ” Siç u kemi njoftuar edhe më herët për kërkesat tona drejtuar FIFA-s në veçanti kërkesën tonë për mbrojtjen e klubeve dhe lojtarëve, ku siç dihet futbollistët e Kosovës kanë shkuar në klubet e ndryshme evropiane nëpër rrugë të ndryshme të transfereve pa lejën e klubit dhe të FFK-së, kam kënaqësinë që t'iu informoj se kjo kërkesë e jona është miratuar nga ana e KE të FIFA-s dhe ne sot kemi marrë një konfirmim me shkrim edhe pse ne kishim informatë gojore që qysh gjatë mbajtjes së mbledhjes së KE të FIFA-s në Afrikë të Jugut se kërkesa e jonë është miratuar. Tani e tutje lojtarët e Kosovës do të kenë mundësi që në mënyrë legale të transferohen jashtë vendit dhe vet ata dhe klubet të përfitojnë nga ky transfer. Ndonëse ne kemi qenë tash e një kohë në kontakte zyrtare me FIFA-n, unë mendoj se ky është hapi i parë që na ofron me FIFA-n. Ndoshat dikush mund ta quajë këtë hap edhe historik, por unë mendoj se hap historik do të jetë pranimi ynë i plotë në UEFA dhe FIFA. Megjithatë ky është një hap shumë i rëndësishëm, për futbollistët, klubet FFK-në dhe në përgjithësi për të gjithë neve. E tëra kjo ka ardhur si angazhim i vazhdueshëm pas pavarësimit të futbolit dhe tash pas luftës. Me këtë konfirmim e kam njoftuar edhe minsitrin e MKRS-së, Lutfi Haziri, i cili në këto momente gjendet në një vizitë zyrtare në Itali dhe ai ka mirëpritur këtë hap me rëndësi. Në fund dua që në emërin tim gjithë bashkëpunëtorëve t'iu falënderoj për bashkëpunim dhe përkrahjen tuaj gjatë gjithë këtij rrugëtimit tonë deri të ky sukses. Unë mendoj se bashkërisht mund të arrijmë të realizojmë synimet tona". Ndërkaq, këshilltari për sport Muharrem Sahiti ka përshendetur këtë konfirmim duke thënë se ky është një hap shumë i rëndësishëm dhe kjo ka ardhur falë punës dhe angazhimit të palodhshëm të kryetarit Vokrri me bashkëpunëtorë. "MKRS-ja përveç që përshëndet këtë hap, ajo do të angazhohet maksimalisht që të mështesë FFK në synimet për ndërkombëtarizimin e futbollit të Kosovës", ka thënë Sahiti. Ndërsa, nga ana e tij sekretari i përgjithshëm i FFK-së Eroll Salihu, ka vënë në pah se me këtë konfirmim në një farë mënyrë janë hapur dyert për futbollin e Kosovës dhe se tash FFK-ja brenda një afati 60 ditësh është e obliguar që përveç të nënëshkrujaë kontratë me FIFA-n për kushtet e transferimit të lojtarëve, duhet të harmonizojë plotëshit aktet normative që regullojnë regjistrimin e klubeve, kalimin e lojtarëve dhe statusin e tyre.

FFK-Kosova.com - Faqja zyrtare - Official Site - FIFA miraton kërkesën e FFK-së për transferimin e futbollistëve

die vereinbarung drhet sich darum das spieler aus clubs transferiert werden können, steht doch da.
was hat die FIFA mit UEFA Champions League und Europa League zu tun?

Ich dachte auch schon erst,dass Kosovo als Nationalmannschaft von der FIFA anerkannt wurde. Würde ja schlecht gehen,weil so viele Staaten Kosovo nicht anerkennen.

dann können sie ja der ganzen welt die albanische schande auch noch vorm fernseher zeigen

warum die vereine nicht den adler benutzen ist mir nicht klar entweder total iq von -10 oder einfach kein albaner

flag-kosovo.png

Ich würde vor Freunde weinen, wenn das kosovarische Team seine wunderschönen Trikots anziehen würde, um die anderen Mannschaften der Welt vernichtend zu schlagen.

Rroft Kosova..!

Zurück
Oben