Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Krajišnik na slobodi

• Ersteller Ersteller Gast829627
  • Erstellt am Erstellt am
Oric is auf einmal kein Kriegsverbrecher mehr, weil ihn ein "unfehlbares Gericht freigesprochen hat?
Oder wie sahen nochmal in Kroatien die Reaktionen aus, als man Dinko Sakic den Prozess gemacht hat?

.

Jemand der sein Land verteidigt ist kein Kriegsverbrecher also in dem Fall sind Gotovina, Oric und Haradinaj zum Beispiel keine Kriegsverbrecher sie sind ja nicht nach Serbien einmarschiert und haben dort Serben getötet. Die Serben haben mit dem Krieg angefangen und haben durch ethnische Säuberungen versucht ein Großserbien zu schaffen, hätten eure Gegner da etwa einfach zuschauen sollen? Das wäre euch lieb aber nix da.
Ihr nennt andere Doppelmoralisten aber viele Serben verehren ihre Kriegsverbrecher wollen das Seselj, Mladic und Karadzic entlassen werden aber heulen rum wenn ein Gotovina freigesprochen wird, der sein Land verteidigt hat.

Die Gerichte sind alle falsch, aber im Gegenzug passt dene AI im bezug zu Serbischen Vermissten. Man legt es sich aus wie es einem passt.

Ono sto ce sada biti zanimljivo, da li ce se Krajisnik opet (smijeti) baviti politikom? Citam prije neki dan, da je Mladen Bosic, sadasnji lider SDS-a izjavio, da su mu vrata ove stranke otvorena. Medjutim Bosic nije naivan. Teoretsko Krajisnikovo aktiviranje moglo bi napraviti problem Bosicu, koji je SDS u odredjenom smislu vratio u legitimne politicke okvire, posebno kada je rijec o odnosima s medjunarodnom zajednicom. Postavlja se, medjutim, pitanje ima li Krajisnik, kao osudjenik, uopste pravo da se bavi politikom ?

Ono sto ce sada biti zanimljivo, da li ce se Krajisnik opet (smijeti) baviti politikom? Citam prije neki dan, da je Mladen Bosic, sadasnji lider SDS-a izjavio, da su mu vrata ove stranke otvorena. Medjutim Bosic nije naivan. Teoretsko Krajisnikovo aktiviranje moglo bi napraviti problem Bosicu, koji je SDS u odredjenom smislu vratio u legitimne politicke okvire, posebno kada je rijec o odnosima s medjunarodnom zajednicom. Postavlja se, medjutim, pitanje ima li Krajisnik, kao osudjenik, uopste pravo da se bavi politikom ?

Könntest du das mal für mich übersetzen?

Krajisnik sagt er versteht die Freude nicht, den ich bin ein Kriegsverbrecher.

Krajišnik: Ne znam zašto je organizovan doček, ja sam ipak ratni zločinac

Momčilo Krajišnik, osuđeni ratni zločinac, stigao je u Banju Luku avionom Vlade RS-a iz Beograda. Nakon što se spustio na aerodrom u Mahovljanima, on će helikopterom biti prebačen na Pale gdje ga očekuje doček koji je organizovala tamošnja Srpska dermokratska stranka.

"Ne znam zašto je doček organizovan, ja sam ipak ratni zločinac", kazao je Krajišnik između ostalog nakon slijetanja u Banju Luku.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/krajis...an-docek-ja-sam-ipak-ratni-zlocinac/130830110

"Bog je vodio mojom sudbinom. Želim da se bavim privatnim poslom, a kako će biti to, vidjet ćemo", dodao je Krajišnik te kazao da se ne namjerava baviti politikom već privatnim poslom.

Krajisnik sagt er versteht die Freude nicht, den ich bin ein Kriegsverbrecher.

Krajišnik: Ne znam zašto je organizovan doček, ja sam ipak ratni zločinac

Momčilo Krajišnik, osuđeni ratni zločinac, stigao je u Banju Luku avionom Vlade RS-a iz Beograda. Nakon što se spustio na aerodrom u Mahovljanima, on će helikopterom biti prebačen na Pale gdje ga očekuje doček koji je organizovala tamošnja Srpska dermokratska stranka.

"Ne znam zašto je doček organizovan, ja sam ipak ratni zločinac", kazao je Krajišnik između ostalog nakon slijetanja u Banju Luku.

Kraji

Valjda je on jedan od njih.

Po nekom formalnom gledanju, on je nakon odsluzene kazne rehabilitiran. Zabranu politickog djelovanja je do sada izgovarao OHR, nisam siguran kako se to sada regulise. Ali kako god da okrenemo, covjek je u politickom vrhu bio umjesan u krucijalne odluke, a one su predvidjale etnicku cistu srpsku zemlju, stvorenu na organizovanom, masovnom protjerivanju nesrpskog stanovnistva putem paravojnih formacija, de facto terorizma od paljenja pa do silovanja. Znam ja da Mladen Bosic sa ovim docekom najprije zeli da dobije na politickim poenima i da se malo profilira u istocnoj Bosni koja je i dalje ne vjerna prema SNSD-u.

S ovim gestom, prema ovom covjeku i njegovom pozicioniranju u politickom vrhu RS, tesko da neko iz tog entiteta ili iz Srbija ima trunku prava da moralise o ratnom zlocinu druge strane, njegovom doceku ili slicno.

Jadno, s koje god strane kada je rijec o pravno osudjenom zlocincu....

Zanimljiva tema, steta samo sto je pokretac ovog topica imao samo cilj da zadovolji svoje i onako ogranicene mentalne sposobnosti.

Zurück
Oben