Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kroatische Fahne zum Herzsymbol umgändert

Am besten jetzt noch eine gleich daneben um zu zeigen das man kroatisch ist so 2 fache super kroaten

Da sind wohl die Alarmsirenen bei der lokalen HDZ Zentrale angegangen :D Kaum war die Meldung draußen waren alle umliegenden Dörfer in Aufruhr und die Ordnung war (fala boguu) schnell wieder hergestellt. Hatte ja fast schon was von ner radna akcija :p

Dumm, dass das so gemacht wurde. Das Volk unten funktioniert ganz anders, daher wird das als Angriff gewertet und schon brauchen die Ihre Bestätigung.

Sollen die Ihr Wappen dort hinmachen, wieso stört euch das?

"Ukoliko se ovako nastavi Neum će biti muslimanska čaršija na moru"

Neum sve manje sliči na Neum i ukoliko se ovako nastavi ovo će biti muslimanska čaršija na moru, a to i jeste cilj njihove politike.

Ovako glasi početak osvrta neimenovanog "hrvatskog branitelja" iz Neuma u tekstu koji je objavio portal "Hercegovina.info", a u čijem nastavku stoji:

"Moji sugrađani su trljali ruke kada je Hrvatska ušla u EU zbog gostiju iz BiH, a danas imamo grad pun smeća, lopova i svakakvog šljama. Isti oni koji su pucali na nas tokom rata danas nam se smiju paradirajući našim gradom kao da su ga oslobodili. Gradom se ne može hodati od smeća, i tek sada vidim zašto su se ljudi iz Makarske bunili protiv ovakvih turista. Danas na plaži u Neumu ne smijete ostaviti ništa jer će vam bilo što vrijedno biti ukradeno od strane lopova iz svih dijelova Bosne kojima je Neum postao raj za prljave rabote.

U medijima se piše da u Nemu nema kapaciteta za sve, pa su neki primorani spavati u vozilima i po plažama??? To nije istina i ti koji spavaju po plažama su i došli sa tom namjerom, jer ne namjeravaju plaćati "skupe" pansione. Tu priču sam lično čuo od strane nekoliko mlađih momaka koji mogu spavati na plaži samo u Neumu i nigdje drugo na svijetu.

Osim toga svega naši ratni neprijatelji ne poštuju ništa sveto. Pod okriljem noći su prefarbali našu svetu šahovnicu, od našeg groblja su napravili prenoćište, i od nekada najljepšeg i najčistijeg gradića napravili su deponiju smeća. Oni koji su uoči sezone trljali ruke zbog zarade valjda će uvidjeti da smo prodali sve svoje sveto zbog prokletog novca. Svi smo mi htjeli turizam i dobru sezonu, ali ovakva nikome nije potrebna. Čast izuzecima koji godinama ljetuju u Neumu, ali ovome šljamu koji prlja, krade i uništava naše svetinje nije mjesto u našem gradu.

Hrvatski branitelj iz Neuma".

- Tagovi: Neum, smeće, muslimani, lopovi, hrvatski branitelj, čaršija na moru, pucnjevi

(haber.ba)

Zurück
Oben