Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

KSF - Kosovarische Streitkräfte

Naja, die Serben blockieren BiH auch seit 1995. Ahtisaari-Plan ist nur ein abgemildertes Dayton-Abkommen, mehr nicht.

Naja, die Serben blockieren BiH auch seit 1995. Ahtisaari-Plan ist nur ein abgemildertes Dayton-Abkommen, mehr nicht.

Weiste, Bosnien ist ein Multiethnischer Staat. Ich verstehs dort. Aber bei einem weitestgehend homogenen Staat wie Kosova, mit einer 93-95% albanischen Bevölkerung ist dieses System eines multiethnischen Staates einfach fehl am Platz.

Die Schweiz ist auch einer und FYROM auch, aber dort blockiert niemand niemanden...und in FYROM sieht man ja, wie sehr die albanische Minderheit geachtet wird. Wie gesagt, es ist die serbische Politik, die ein destruktiver Faktor am Balkan ist.

Die Schweiz ist auch einer und FYROM auch, aber dort blockiert niemand niemanden...und in FYROM sieht man ja, wie sehr die albanische Minderheit geachtet wird. Wie gesagt, es ist die serbische Politik, die ein destruktiver Faktor am Balkan ist.

Die Opposition blockiert das Parlament in FYROM seit einem Jahr. Im gegensatz zu den Serben in Kosova jedoch völlig zu Recht. Wie ich schon sagte sind die Parlamentsrechte der Minderheiten für die Katz. Unser Land sollte als das angesehen werden was es ist. Ein Homogener Staat und kein Multiethnischer.

Nein, er soll ruhig multiethnisch sein, aber die "doppelte Stimme", bei denen 2/3 Mehrheit und 2/3 Minderheit gefordert werden, muss weg. Dann können die Serben dem Staat nichts, weil ich stark bezweifle, dass sie 10 Sitze zusammenbekommen werden bei irgend einer Wahl.
Um im Staat wirklich Ordnung zu schaffen, muss wirklich überall die Bewegungsfreiheit gewährleistet werden. In Gracanicë hat sich vor einiger Zeit auch kaum wer hindurch getraut um nach Prishtina zu gelangen, weil man Angst vor Übergriffen hatte. Heute leben dort fast ausschließlich Serben, deren Grundstücke aber von Albanern gekauft werden. Das passierte erst, als die Albaner anfingen, immer öfter hindurch zu fahren bis es Routine wurde.

Einfach gesagt: Nimmt man den Serben, sowie den anderen Minderheiten ihre doppelte Stimme im Parlament, werden sie de facto entmachtet und können nichts blockieren wie im Fall FAK. Man muss das Blatt so wenden, dass man sie vor einer Wahl stellt, nämlich friedlich unter RKS-Gesetzen leben oder den nächsten Bus nach Belgrad nehmen, aber NUR durch wirtschaftliche und politische Mittel. Militärisch wären dann die Albaner die Schuldigen.

Nein, er soll ruhig multiethnisch sein, aber die "doppelte Stimme", bei denen 2/3 Mehrheit und 2/3 Minderheit gefordert werden, muss weg. Dann können die Serben dem Staat nichts, weil ich stark bezweifle, dass sie 10 Sitze zusammenbekommen werden bei irgend einer Wahl.
Um im Staat wirklich Ordnung zu schaffen, muss wirklich überall die Bewegungsfreiheit gewährleistet werden. In Gracanicë hat sich vor einiger Zeit auch kaum wer hindurch getraut um nach Prishtina zu gelangen, weil man Angst vor Übergriffen hatte. Heute leben dort fast ausschließlich Serben, deren Grundstücke aber von Albanern gekauft werden. Das passierte erst, als die Albaner anfingen, immer öfter hindurch zu fahren bis es Routine wurde.

Einfach gesagt: Nimmt man den Serben, sowie den anderen Minderheiten ihre doppelte Stimme im Parlament, werden sie de facto entmachtet und können nichts blockieren wie im Fall FAK. Man muss das Blatt so wenden, dass man sie vor einer Wahl stellt, nämlich friedlich unter RKS-Gesetzen leben oder den nächsten Bus nach Belgrad nehmen, aber NUR durch wirtschaftliche und politische Mittel. Militärisch wären dann die Albaner die Schuldigen.

Doch ist es. Diese doppelte 2/3 Mehrheit ist zwar das größte problem aber trotzdem nur eines unter vielen. Serbisch gehört gleichwertig wie Albanisch zur Offizielen Staatssprache Kosovas, Alle Schilder in Kosova die einen Stadtnamen führen müssen auch den serbisierten albanischen Namen tragen auch wen kaum bis gar keine Serben dort leben, Kosova ein Land mit 95 albanischer Bevölkerung muss im Parlament 20 Sitze an Minderheiten verteilen. 10 davon an Serben. Diese Parteien benötigen keine einzige Stimme für den einzug. Der FSK wird der eintritt nach Nordkosova verwehrt, wo die KFOR und Polizei mit der Kriminalität und den wachsenden Parallelstrukturen überfordert ist. Es gibt noch viele weitere Probleme diese sind jedoch einige der härtesten. Das alles da unser Staat künstlich multiethnisch aufgebaut wird. Wir sollten daher nicht die einzelnen Symptome bekämpfen sondern das Problem an der Wurzel packen.

Prinzipiell stimme ich dir zu, aber um das Problem wirklich bei den Wurzeln zu packen, müsste man ja alle.....ach ne, ich spar mir die Verwarnung. :^^:

Batalioni i Tretë i Reagimit të Shpejtë realizoi marshimin kondicional

Prishtinë, 29 maj 2015 - Batalioni i Tretë i Reagimit të Shpejtë në bazë të planit vjetor të aktiviteteve dhe të trajnimeve për vitin 2015, më29 maj,realizoi marshimin kondicional dhjetëra kilometra të gjatë.Qëllimi i këtij marshimi ishte testimi dhe mbajtja e kondicionit fizik të pjesëtarëve të këtij Batalioni dhe të FSK-së, në distanca të gjata. Marshi është realizuar në zonën e përgjegjësisë së Batalionit të Tretë,duke përfshi komunën e Mitrovicës dhe të Skenderajt.Të gjithë pjesëtarët e kanë përfunduar me sukses marshimin dhepa ndonjë problem, kyfakt dëshmon se pjesëtarët e këtij Batalioni kanë përgatitje të lartë fizike dhe janë të gatshëm në përballimin e çfarëdo detyre dhesfide. Në marshim ka marrë pjesë edhe stafi komanduesdhekatër Kompanitë e Batalionit të Tretë si dhe përfaqësues nga NLAT-i.

04_06_2015_4855944_Pjesetare_te_Batalionit_te_Trete__gjate_marshimit_ne_shtigje_te_gjata__29_05_2015_.jpg

[h=1]Në FSK përfundoi “Kampi Rinor 2015” për nxënësit e shkollave të mesme të Kosovës[/h]Prishtinë, 05 qershor 2015

Në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes (KDS) në Ferizaj, sot, u mbajt ceremonia e certifikimit të pjesëmarrësve në ‘Kampin Rinor 2015’ që ka filluar më 01-05. 06. 2015. Në kampin veror morën pjesë 46 nxënës të shkollave të mesme nga komunat e Republikës së Kosovës.

Komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, me këtë rast, i ka përshëndetur nxënësit dhe oficerët e FSK-së, si dhe uroj nxënësit të kenë kaluar mirë. “Unë falënderojë nxënësit dhe instruktorët e FSK-së, për kontributin e tyre që kanë dhënë në mbarëvajtjen e kampingut rinor, njëherë nxënësve ju uroj shumë suksese në shkollim dhe jetën e tyre. Besoj se ju tani e keni kuptuar mirë jetën reale të FSK-së, si dhe jeni njoftuar me misionin, strukturën dhe aktivitete e përgjithshme të FSK-së, e cila gjithmonë duhet të jetë e përgatitur për tu dalë në ndihmë të gjithë atyre që e kërkojnë këtë nga ne. Është me rëndësi për ju, që këto njohuri të mësuara gjatë qëndrimit në kampin veror, këtu në Ferizaj, t’i ndani bashkë me moshatarët tuaj, miqtë dhe familjet tuaja. Besojmë se në të ardhëm shumë nga ju, të jeni pjesë e FSK-së. Ne si Forcë e Sigurisë së Kosovës jemi gjithmonë në shërbim të gjithë qytetarëve të Kosovës, tha në fund, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama.

Ndërsa, komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes (KDS), gjeneral brigade Enver Cikaqi përgëzoi nxënësit për angazhimin e tyre për të marr njohuri të reja nga jeta ushtarake. Ai tha se, “prezenca juaj e ka begatua këtë aktivitet, por edhe punën tonë në përgjithësi. Kjo ka qenë një përvojë e përbashkët si nga ana juaj po ashtu edhe nga ana jonë, se tashmë i kemi parë edhe aftësitë e juaja dhe përkushtimin tuaj ndaj librit, ndaj mësimeve, por edhe interesimi që keni pas edhe për familjen gjatë qëndrimit tuaj këtu”.

Përveç temave teorike dhe operacionale, këtu janë ligjëruar edhe tema me karakter historik e sidomos historiku dhe ndërlidhja e UÇK-TMK-FSK të cilat janë ligjëruar nga drejtori i departamentit të BCU-së, z. Hajrush Kurtaj.

Nxënësit pjesëmarrës në Kampin rinor u shprehen shumë të emocionuar për qëndrimin e tyre një javor në KDS, ku shumica shprehen se do të dëshironin të ishin pjesë e FSK-së, në të ardhmen, pasi që jeta ushtarake ju pëlqen shumë. Të jesh pjesë e këtij kampi është më të vërtet sfidë e veçantë sepse këtu kemi pasur shumë aktivitete në intervale të caktuara. Në veçanti mirëpritja dhe puna e palodhshme e instruktorëve të FSK-së. Të gjithë u shprehën se ndjehen krenar me uniformën e FSK-së, që kanë bartur gjatë kësaj jave.

Kampi Rinor 2015 është organizuar nga Departamenti për Bashkëpunim Civilo-Ushtarak i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe drejtorit komunale të arsimit. Drejtori i BCU-së, z. Hajrush Kurtaj tha se ky është viti i dytë i organizimit të kampit veror. Qëllimi i kampit ka qenë që të rinjtë tanë ta kolonjë një javë në ambientet e kazermës “Skënderbeu” këtu në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes, në Ferizaj.

Në ceremoni morën pjesë, komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, komandanti i KDS-së, gjeneral brigade Enver Cikaqi, zëvendës komandanti i KDS-së, kolonel Irfete Spahiu, atasheu ushtarak i SHBA-ve, koloneli Chad Butts, drejtori i Departamentit për Bashkëpunim Civilo-Ushtarak, z. Hajrush Kurtaj, këshilltari i Komandantit të FSK-së, nënkolonel David Jones si dhe instruktorë, oficerë dhe nënoficerë të Ministrisë dhe FSK-së.

05_06_2015_8091124_2__Komandanti_i_FSK_se__mori_pjese_ne_permbylljen_e_Kampit_veror__2015_.JPG

05_06_2015_2099621_3__Komandanti___i_FSK_se__mori_pjese_ne_permbylljen_e_Kampit_veror__2015_IMG_7850.JPG

05_06_2015_5570204_4__Komandanti_i_FSK_se__mori_pjese_ne_permbylljen_e_Kampit_veror__2015_.jpg

05_06_2015_7992737_Foto_e_perbashket__ne_permbylljen_e_Kampit_veror__2015_IMG_7898.JPG

Zurück
Oben