Zoran
Μακεδоν τ
Vazno e drugoto sto go pisav dolu za sekoj sto se cuvstuva kako gord makedonec a dali vo centar ke pobedi vmro sds ili vo karpos sdsm ili srbitepreku stapov
Drugoto?
Epa zakonot od 2004ta kade Kicevo stana decentralizirana Opstina kade sega selata odlucuvat koj ke bide GRADonacalnik

- - - Aktualisiert - - -
ПО ИНЦИДЕНТОТ НА ПЕШЕВСКИ ВО РАДОЛИШТА
На терен имаме сериозни проблеми со соживотот
„Имавме вербална дискусија со физичка интеракција.“ Вака денешниот инцидент на избирачко место во струшкото село Радолишта го дефинираше министерот Владимир Пешевски, кој таму бил присутен во својство на партиски набљудувач.

Владимир Пешевски
Во изјавата за ТВ Канал 5 Пешевски вели дека за среќа оваа интеракција не прераснала во посериозен инцидент и дека гласањето продолжило.„Она што мене многу повеќе ме загрижи е тоа што го видов во Радолишта. А тоа е односот на дел од локалното население кон државата, кон соживотот. Идејата за соживотот, која со години ја градиме, од она што го видов на терен, очигледно е дека ќе треба да ја ревидираме и да поработиме многу повеќе на таа тема. Сè уште има значително присуство на елементи што поинаку размислуваат во однос на иднината на оваа држава. Ни треба едно многу поголемо ниво на кохезија. Не сме целосно искрени едни кон други. Ако искрено ги отвориме овие прашања, полесно ќе одиме напред“, изјави Пешевски.
- - - Aktualisiert - - -
Site gradat gradoi samo Zijadin sela