Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Massenmörder Breivik vom serbischen Nationalismus inspiriert ...

Kampfposter

Top-Poster
Der Massenmörder Breivik der für den Tod von 77 jungen Menschen verantwortlich ist
hat heute in seinem 3. Prozesstag verlauten lassen das er sich
2001 in Liberia mit einem serbischen Nationalisten getroffen hat
und offenbar durch ihn und den serbischen Nationalismus inspiriert wurde.

Brejvik inspiraciju tražio u Srbiji

IZVOR: B92
Anders Brejvik, kome se sudi za ubistvo 77 osoba u Norveškoj, rekao je pred sudom da se sastajao sa srpskim ekstremistom, ali je odbio da kaže njegovo ime.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Trećeg dana suđenja Brejvik je odgovarao na pitanja o kontaktima sa desničarima u svetu, kao i o grupi "Vitezovi Templari", za koju je "inspiraciju tražio u Srbiji".
"Bio sam u Liberiji na sastanku sa militantnim ekstremistom, Srbinom. Neću otkriti njegovo ime. Neću da drugi budu uhapšeni", rekao je Brejvik, a mediji spekulišu da je u pitanju Milorad Ulemek.
Brejvik tvrdi da je do sastanka došlo 2001. godine, kao i da je srpski ekstremni nacionalista jedan od osnivača reda "Vitezovi Templari" u čije postojanje norveške vlasti sumnjaju.

"On je bio krivično gonjen zbog ratnih zločina, a on je branio svoju zemlju od muslimana", rekao je Brejvik.

"Norveški monstrum", kako ga nazivaju mediji, rekao je i da je inspiraciju pronalazio u "srpskom nacionalizmu" i da je želeo da se distancira od nacista.

"Prihvatio sam krstaški mentalitet srpskih nacionalista"

"Norveški monstrum", kako ga nazivaju mediji, rekao je i da je inspiraciju pronalazio u "srpskom nacionalizmu" i da je želeo da se distancira od nacista.

"Važno nam je bilo da se Vitezovi templari distanciraju od nacionalsocijalizma, koji je ogrezao u krvi. Da bi ekstremna desnica mogla da bude jaka u Evropi, potreban joj je novi identitet i distanciranje od starih ideologija. Taj novi identitet je na neki način uvezen iz Srbije, čiji se narod borio i ginuo umirala tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Oni su imali mentalitet krstaša, koji sam ja prihvatio", rekao je Brejvik, koji je rekao da je bombardovanje Srbije bilo "kap koja je prelila čašu".

Norveški mediji su još početkom godine objavili informaciju da je Brejvik bio na sastanku sa Miloradom Ulemekom Legijom, čije se ime spominje i u Brejvikovom manifestu.

Povodom tih tvrdnji juče se oglasio Ulemekov advokat Aleksandar Zorić, koji je u izjavi za norvešku televiziju NRK demantovao da njegov klijent poznaje Brejvika.

"Kada je Ulemek prvi put čuo za te tvrdnje, samo se nasmejao. On nikada nije čuo za Vitezove templare",
rekao je Zorić norveškoj televiziji, koja je juče objavila saznanja da Ulemek nije bio u Liberiji kada je Brejvik tamo putovao.

"Ich habe die Mentalität der serbischen Kreuzritter übernommen"

Wichtig sei ihm das sich der serbische Nationalismus vom Nationalsozialmus unterscheide bei dem es nur gegen Muslime gehe.

Er ist der Meinung das man in Europa nur eine starke Rechte bilden kann wenn man ab vom Nationalsozialmus komme und die serbische Form des Nationalismus übernehme die sich nur gegen Muslime richte.

----

BREivik?!

:mesje:

PS: Quelle, serbisches Onlineportal

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Na ja. Der Typ war auch von Karadzic und Al Quaida inspiriert, muss also nichts bedeuten. Zudem hat Legija (Also der echte, nicht der Möchtegern) einen grösseren Hang zur Kriminalität und nutze den Nationalismus eher als Tarnung.

Sagte er auch über Österreich, er habe sich angeblich die Vorbilder in der sogenannten "Wiener Schule" gesucht, nun heißt es er hätte Österreich sowie andere Staaten aufgrund ihren Multikulturalismus kritisiert....

Zurück
Oben