Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Militäroperation Koridor '92

Ravnokotarski-Vuk schrieb:
AK47 schrieb:
AK47 schrieb:

Dieses Dingsda hatte die Oluja zur Folge, so wie auf Pearl Harbor Hiroshima folgte.

Vi ste nas napali, pa ste dobili po nosu, i zato opet morali preko Sae, e jbg.. ni smo na onoj strani izgubili, a vi na ovoj..

Ta tvoja acija kajjaznamkakosezove war doch wohl eine Agression auf Kroatien.
A ti se jos time hvalis.
Prokliti Cetnku.

HAHAHAHA Agression auf Kroatien??? Wann haben die RS Serben die Sava überquert und Städte wie Slavonski Brod oder andere erbobert? NIE!! Komm jetzt nicht mit solchen Lügen.. Tudjman hat alles organisiert mit 11 kroatischen Brigaden, die das Ziel hatten alles serbische auf der Posavina zu vernichten..

Ti nist sasvim cist u glavi.
Ozbiljno.

Proboj Koridora je za mene jedna od najboljih izvedenih akcija u ovom proslom ratu !!!

Iz Vojske Republike Srpske cinile su jedinice u Proboju Koridora, kao prvo legendarne Vukove sa Vucjaka, sa njihovim komandantom Veljkom Milankovicem, koji je 1993 u Kasicu blizu Zadra nazalost poginio, pa cinile su dalje Sivi Vukovi, pa 2. Semberska Brigada i jos drugih nekoliko krajiskih i posavskih brigada.

Pored jedinica Republike Srpske, cinile su jedinice iz susjedne Krajine, naprimer znam da je bilo jedinica iz Knina i Benkovca, i legendarni 21. Kordunaski Korpus !!

Pripadnici 21. Kordunaski Korpusa okupili su se u Topuskom a ove ostale jednicie iz Krajine, okupili su se u Banja Luci, tada je Milan Martic bio u to vrijeme ministar unutarnjih poslova !!

I jos nesto sad ne u vezi Koridora, mnogi od vas misle da je rat u BiH vodjen protiv takozvane "Srpske Agresije ", sto je potpuno pogresno, jedan od razloga je da nismo mi ispaliti prvi metak, napocetak rata u Bosni, pale su prve zrtve rata, a to su bili Srbi !!

Sjetimo se samo Sarajeva i Sjekovca blizu Broda !!! Samo ako neko malo bolje zna nesto o ovim dogadjajima zna o cemu pricam ..

Ako su, svi " Ne-Srbi " se borili protiv kako vi volite to reci " srpskog agresora ", zasto su se u srednjoj Bosni HVO & VRS borili protiv ABiH, u Hercegovini VRS zajedno sa ABiH protiv HVO, pa na kraju ABiH zajedno sa HVO protiv VRS & snaga Fikreta Abdica u Zapadnoj Bosni ?

Sve politika, to nema nikakve veze sa nekim teorijama, o "srpskoj agresiji " inace nebi se borili zavisi u kojim podrucjama VRS sa HVO ili sa ABiH ...

PS: Za one koji neznaju

VRS = Vojska Republike Srpske
HVO= Hrvatsko Vijece Odbrane
ABiH= Armija Bosne i Hercegovine

Dinarski-Vuk schrieb:
VRS = Vojska Republike Srpske
HVO= Hrvatsko Vijece Odbrane
ABiH= Armija Bosne i Hercegovine

I nezaboravimo.

VCG = Vojska Crne Gore
CGVO = Crnogorsko Vijece Odbrane
ACG = Armija Crne Gore
CGT = Crnogorski Tigrovi
UCKCG = UCK Crna Gora
CGO = Crnogorska Oluja
CGMM = Crnogorski Milovi Muzdahedini
CGB = Crnogorska Brigada

Dinarski-Vuk schrieb:
Brate jesi video na 2.Video kojeg sam postavio, tamo je jedan Musliman na kraju videja, koji je pobjegao iz Dervente i okružnih sela, si video sta kaže, da je njegova kuća tamo jedina muslimanska, a da on živi mirno sa Srbima, ipak mi nismo Barbari kao sto je HVO bio u Ahmićima i u Stolcu..

Ma znam, imas takve ko sto on misle koliko oces, svaka mu cast, i zasto bi lago ?
I sigurno si cuo sta kazu babe sve ? Al kome oces to dokazati, ovim balavcima koji nemaju blage veze o zivotu a kamali o ratu ..

Nego cuo sam postoji jos neke snimke u vezi Koridora, bas sa ratista u okolini Dervente, Gradiske, Modrice ... moracu ga nedje pronaci ....

To ide i drugacije...moja baba je zivjela do pozetka ove godine u bosni...u blizini Sarajeva...Podlugovi!

U toj selendri ima samo muslimana!

Jedini koji nisu, su jedan stari prijatelj mog starog (Hrvat) i moja baka (Srbkinja)!!! NIKAD nije imala nikakvih problema!

A tako joj je i sada u Hrvatskoj! Ona je jedina Srbkinja u Karinu...i svi to znaju...nista! Nikakvih problema nema!!!!

Vidite...ide to jos uvjek na isti nacin kosto je nekad bilo!!!!!!

haj-cib_0107.JPG

Zurück
Oben