Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Militäroperation Koridor '92

Gugica schrieb:
Dinarski-Vuk schrieb:
Ravnokotarski-Vuk schrieb:
Brate jesi video na 2.Video kojeg sam postavio, tamo je jedan Musliman na kraju videja, koji je pobjegao iz Dervente i okružnih sela, si video sta kaže, da je njegova kuća tamo jedina muslimanska, a da on živi mirno sa Srbima, ipak mi nismo Barbari kao sto je HVO bio u Ahmićima i u Stolcu..

Ma znam, imas takve ko sto on misle koliko oces, svaka mu cast, i zasto bi lago ?
I sigurno si cuo sta kazu babe sve ? Al kome oces to dokazati, ovim balavcima koji nemaju blage veze o zivotu a kamali o ratu ..

Nego cuo sam postoji jos neke snimke u vezi Koridora, bas sa ratista u okolini Dervente, Gradiske, Modrice ... moracu ga nedje pronaci ....

To ide i drugacije...moja baba je zivjela do pozetka ove godine u bosni...u blizini Sarajeva...Podlugovi!

U toj selendri ima samo muslimana!

Jedini koji nisu, su jedan stari prijatelj mog starog (Hrvat) i moja baka (Srbkinja)!!! NIKAD nije imala nikakvih problema!

A tako joj je i sada u Hrvatskoj! Ona je jedina Srbkinja u Karinu...i svi to znaju...nista! Nikakvih problema nema!!!!

Vidite...ide to jos uvjek na isti nacin kosto je nekad bilo!!!!!!

Po nekima Selima u Krajini, recimo u Erveniku dje je bilo mozda 200 srpskih kuca a 10 hrvatskih, Hrvati isto nisu protjerani bili od strane Srba, jer oni su prihvatili da zive pod Srpskom Vojskom i zasto bi jedan Srbin iz tog mjesta svog starog komsiju (bez obzira da je Hrvat) protjerao iz svoje kuce, dje je isao svaki dan na kafu??

Zu der zeit gab es auch keinen widerstand,die städte bzw. posavina und das meiste was ihr erobert habt im jahr 1992 war widerstandslos erobert worden.
Helden seid ihr serben gewiss nie gewesen.
*****.....

JETZT REICHTS...ERSTE VERWARNUNG AN DICH!!!
UND GLAUB MIR, ICH HAB KEINE SKRUPEL DICH ALS NEULING SOFORT ZU SPERREN!!!!
JETZT NEHM MAL NE ANDERE WORTWAHL ODER ES GIBT RICHTIGEN ÄRGER!!!!

Gez.
Gugica

Ravnokotarski-Vuk schrieb:
Po nekima Selima u Krajini, recimo u Erveniku dje je bilo mozda 200 srpskih kuca a 10 hrvatskih, Hrvati isto nisu protjerani bili od strane Srba, jer oni su prihvatili da zive pod Srpskom Vojskom i zasto bi jedan Srbin iz tog mjesta svog starog komsiju (bez obzira da je Hrvat) protjerao iz svoje kuce, dje je isao svaki dan na kafu??

Pa to je to!

Ja sam primjetio da su "najveci" nationalisti danas, mali balavci koji nemaju poima kako je bilo dole prije rata...tjpische diasporakids eben!

Die haben, auf altdeutsch, ne große fresse und keine ahnung!

Ma nemoj..
ti najbolje znas...
koji ti kurac znas..jebo ti pas ...
Dinarski-Vuk schrieb:
I jos nesto sad ne u vezi Koridora, mnogi od vas misle da je rat u BiH vodjen protiv takozvane "Srpske Agresije ", sto je potpuno pogresno, jedan od razloga je da nismo mi ispaliti prvi metak, napocetak rata u Bosni, pale su prve zrtve rata, a to su bili Srbi !!

Sjetimo se samo Sarajeva i Sjekovca blizu Broda !!! Samo ako neko malo bolje zna nesto o ovim dogadjajima zna o cemu pricam ..

Ako su, svi " Ne-Srbi " se borili protiv kako vi volite to reci " srpskog agresora ", zasto su se u srednjoj Bosni HVO & VRS borili protiv ABiH, u Hercegovini VRS zajedno sa ABiH protiv HVO, pa na kraju ABiH zajedno sa HVO protiv VRS & snaga Fikreta Abdica u Zapadnoj Bosni ?

Sve politika, to nema nikakve veze sa nekim teorijama, o "srpskoj agresiji " inace nebi se borili zavisi u kojim podrucjama VRS sa HVO ili sa ABiH ...

PS: Za one koji neznaju

VRS = Vojska Republike Srpske
HVO= Hrvatsko Vijece Odbrane
ABiH= Armija Bosne i Hercegovine

Zurück
Oben