Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Mladic nur noch 56kg übrig...

Der soll das Essen bekommen, was (wenns überhaupt Essen gab) wir unten auch während des Kriegs bekommen haben, z.B. verschimmeltes Brot.

verhungern lassen wäre ok

Und was passiert dann? Rein juristisch betrachtet wäre Ratko Mladic ein Unschuldiger. Man überführt in nach Serbien oder in die kleinere bosnische Entität und dort feiern ihn dann tausende als Held & Retter. Eine Aufarbeitung der Vergangenheit ist dies kaum zuträglich, genau so wie der offensichtliche Selbstmord von Milosevic.

Und was passiert dann? Rein juristisch betrachtet wäre Ratko Mladic ein Unschuldiger. Man überführt in nach Serbien oder in die kleinere bosnische Entität und dort feiern ihn dann tausende als Held & Retter. Eine Aufarbeitung der Vergangenheit ist dies kaum zuträglich, genau so wie der offensichtliche Selbstmord von Milosevic.

Die sollen den bloß solange wie möglich am Leben erhalten. Mögen ihn jede Nacht die Seelen der Toten aufsuchen.....auch die Seele seiner eigenen Tochter die er in den Selbstmord getrieben hat.
Andererseits würde es voraussetzen das er ein Gewissen hat damit ihm das zu schaffen macht...doch wer sein eigenes Kind in den Tod treibt und tausende unschuldiger abschlachtet, kann kein Gewissen haben...

Die sollen den bloß solange wie möglich am Leben erhalten. Mögen ihn jede Nacht die Seelen der Toten aufsuchen.....auch die Seele seiner eigenen Tochter die er in den Selbstmord getrieben hat.
Andererseits würde es voraussetzen das er ein Gewissen hat damit ihm das zu schaffen macht...doch wer sein eigenes Kind in den Tod treibt und tausende unschuldiger abschlachtet, kann kein Gewissen haben...

das mit der tochter war westliche und feindliche propaganda gegen ihn um ihn zu demoralisieren......seine tochter hat ihn geliebt und es war kein selbstmord......aber gleich kommen bestimmt paar quellen die ganz seriös das das bestätigen werden...... :nemafrke:

Često smo pričali i o njegovoj nastradaloj kćerki Ani. Mnogo, mnogo je žalio za njom i njena smrt je svakako najveći udarac koji je ikada doživeo. Jer ona mu je, kao žensko dete bila sve, za njega je bila u ravni Boga. Sećao bi se kako je završavala medicinu, kako je kovala planove šta će da radi kada završi fakultet.

Više puta smo razgovarali i o tome kako je stradala, da li je u pitanju samoubistvo ili ubistvo i on mi je jednom, vidno neraspoložen, rekao da zna da nije samoubistvo i da zna ko je to uradio. Rekao mi je čak i imena direktnih izvršioca. Ali molim vas ne pitajte me više ništa na ovu temu. Za sve nas je to bolna, jako bolna rana - priča Ratko Vučetić.

das mit der tochter war westliche und feindliche propaganda gegen ihn um ihn zu demoralisieren......seine tochter hat ihn geliebt und es war kein selbstmord......aber gleich kommen bestimmt paar quellen die ganz seriös das das bestätigen werden...... :nemafrke:

Jetzt mal im Ernst, so unter uns... denkst du echt er würde öffentlich zugeben das sie sich umgebracht hat, vielleicht noch wegen ihm?

Ein relativ junges Mädchen erfährt das ihr Vater verantwortlich gemacht wird für das Abschlachten von tausend und abertausend Menschen.
Um zu wisen das man damit nicht einfach so fertig wird, braucht man keine Quellen...

Jetzt mal im Ernst, so unter uns... denkst du echt er würde öffentlich zugeben das sie sich umgebracht hat, vielleicht noch wegen ihm?

Ein relativ junges Mädchen erfährt das ihr Vater verantwortlich gemacht wird für das Abschlachten von tausend und abertausend Menschen.
Um zu wisen das man damit nicht einfach so fertig wird, braucht man keine Quellen...

lächerlich cobra und das weisst du ......es gibt zahlreiche quellen die bestätigen das sie ihn geliebt hat und ihn auch an der front besucht hat und die ganze propaganda gegen ihn würde kein kind kratzen wenns gegen den eigenen vater gehen würde .....ausserdem war das 94.......srebrenica war 95........also hat sie sich bestimmt net wegen srebrenica das leben genommen..

Pored toga, postoji i svedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prete zato što je Ratkova ćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana - priča Ljiljana Bulatović, i dodaje da bi Mladić sada mogao da kaže istinu o smrti svoje ćerke.

es gab bis zu srebrenica ne menge geschichten über general mladic und die wenigstens hatten mit morden zu tun...und das sie ihn als hauptschuldigen sah im krieg ist lächerlich und nur ne dämliche propaganda seitens der muslims und kroaten um wieder zu zeigen wie böse und schuld die serben seien......sie sah in ihm einen helden der am anfang alles versucht hat um den krieg aufzuhalten und dann während des krieges alles tat um das serbische volk in bosnien zu schützen......

Znao je da, nenajavljen, dođe u neku kasarnu i kada bi tamo zatekao oficire kako sede tako bi se prodrao da bi se zidovi tresli: "Šta radite ovde! Vojska vam je u rovovima, a vi kafenišete. Marš na front!".
- Takvom privrženošću vojnicima odlikuju se samo retke vojskovođe i u svetu, a Mladić bez pogovora spada u tu vojnu elitu

"Ratko Mladić je, inače, bio osetljiv na raznolikost uniformi i vojničkih oznaka.
Posebno je bio osetljiv na četničke kokarde i velike brade, koje su neki borci nosili u vreme rata. Bivalo je da zbog toga bude izuzetno strog, ali je umeo i da, uz šah sa generalom Đujićem, komandantom Teritorijalne odbrane, završio svu tu priču o izgledu pripadnika ovih jedinica. Pričao je protivniku s druge strane table, ali se, u stvari, obraćao borcima koji su se vrteli oko njih.

Bez direktne naredbe, postigao je da se sutradan postroje i da poskidaju kokarde, obriju se i presvuku. Uspeo je da od te raznolike gomile izgledaju kao disciplinovana borbena jedinica!

"Mekenzi je stigao nešto ranije, helikopterom, pa se zabavljao osmatrajući teren ispred naših položaja, odakle su muslimanski bili tek pedesetak metara niže. Desetak minuta kasnije začuo se ponovo zvuk helikoptera. Kada se pojavio Mladić, kanadski general se kao začudio, jer je tada bila na snazi zabrana svih letova.
"Pa, gospodine generale, kako to - helikopterom, a svi letovi zabranjeni?" - zvaničnim tonom će Mekenzi.
"A šta ste očekivali? Da će general srpske vojske dojahati na belom konju?" - uz šeretski osmeh mu je uzvratio Mladić i odmah, kao da ta primedba ne zaslužuje nikakvo objašnjenje, prešao na poslovni deo sastanka.

Kada su to završili, svi smo očekivali da će Mekenzi otići, ali mi je baš u tom trenutku prišao general Manojlo Milovanović: "Pazi, Vuče, lud je. Sad ćeš videti šta će biti" - šapuće mi, a za mene je to bio znak da svojim specijalcima namignem - da budu budni i u pripravnosti. Mladić je, međutim, već izvodio svoju predstavu - sa grudobrana rova dovikivao je muslimanskim vojnicima ispod nas.

"Vojsko! O, vojsko! Je l' znate ko sam ja". Kad mu je neko od njih uzvratio da ne znaju, Mladić je skinuo generalsku šapku i, mašući njom, povikao:

"Ovde, lično general Mladić. Dođite amo da popijemo po kahvu. Valjda je nešto ostalo i za vas."Ratko Vučetić kaže da su se mislimani, kada su to čuli, dali u paničan beg. General Mekenzi je, u neverici, samo digao ruke i uzalud pokušao nešto da progovori, kao da je izgubio glas - nije mogao da veruje u ono šta se dogodilo pred njegovim očima.

Kad su jedan drugome pružili ruku, general ga je malo duže zagledao i rekao: "Znači, vi ste taj Stanišić". Zašto bi on to rekao ako su se ranije upoznali - pita se Vučetić i dodaje da je on tada i lično imao kratku čarku sa Stanišićem. Dodaje da je on tada bio ne samo neprikosnoveni šef srpske DB, već ujedno i komandat elitne jedinice za specijalne operacije, poznatije kao "crvene beretke".
"Stanišić je prišao Mladiću, okružen pripadnicima ove jedinice koji su bili u glanc novim uniformama, sa najboljom mogućom opremom i naoružanjem. Prišao sam mu i na uho mu šapnuo: "Molim Vas, pomerite svoje ljude". Malo se trznuo, ali me je poslušao, pošto sam mu objasnio zašto to tražim.

"Gospodine Stanišiću - rekao sam mu - molim Vas, recite svojima da se pomere inače nisam siguran da ću moći da sprečim ove moje da im oduzmu i te nove uniforme i naoružanje. Vidite da smo upravo došli sa ratišta, da smo i goli i bosi, a oni se ovako šepure. Smeta to vojsci.

Odmah me je poslušao - svedoči Ratko Vučetić o događaju koji su kasnije neki "analitičari" opisivali kao signal "političkog razlaza" bosanskih Srba i Beograda

sowas hat seine tochter über ihn gedacht ......was da oben steht und das hat sie auch selbst erlebt als sie ihn besucht hatte an der front oder er in beograd war.......also bitte corba lass die familie aus dem spiel....du weisst das kinder hinter ihren vätern stehen .......sowas sollte man net aus hass und propaganda gegen sie verwenden ....greshish......

E di si Srbo?^^

Nes se vise tribat na me ljutit - prominija san misljenje - nekaj´ Mladic bija takav i takav - al svoj narod nije izda. Jeba te - ovi sto danas vladaju svama bi pusili i mrtvon Tudmanu kurac (koji je izda i Vukovar i Posavinu).

A sto se ja zapravo pitam: Zasto Nizozemci nisu branili te Muslimane, a? Pa ajte Nizozemce napadati - nisu Srbi krivi da ih je jebeni izajnik Tito izkompleksira - toga nigdi ni bilo - 60 % Srba u Vojvodini, a oni postavili autonomiju. Nismo mi neprijateli - mi smo braca.

KOSOVO JE SRBIJA!

Zurück
Oben